Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - A grubu dışı beta hemolitik streptekok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumA grubu dışı beta hemolitik streptekok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gizemlidefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gizemlidefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: A grubu dışı beta hemolitik streptekok
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 13:07
İyi günler Hocam,
17.5 aylık kızım 10 gün süren bir grip atlattı. Gribi atlatalı 15 gün oluyor. ağzından koku geldiği için zaten 3 ayda bir gittiğimiz rutin kontrolü öne aldık. Boğazda yara var dedi doktorumuz. Herpes virüs gingivostomatit teşhişi koydu. Bağışıklığı güçlensin diye Zinco şurup ve ağrı azaltsın diye dencol sprey verdi. Ayrıca bir de boğaz kültürü istedi. Kültür sonucunu az önce altın a grubu dışı beta hemolitik streptokok üredi yazıyor. Doktorumuz boğazda bakteri var ama önemli değil dedi. sevinmiştim ama zitromax surubu da verdi. günde bir defa yarım ölçek ve 6 gün kullanılacak dedi.
Sizin makalenizi okudum, sadece a grubu önemli  diyorsunuz. Bizimki a grubu dışı ama sizin de dediğiniz gibi türü belli değil, kültür olduğu için. Diğer üyelerin sorularına ve sizin cevaplarınıza da baktım sorular hep a grubu üzerine. A grubu dışı için bir bilgi bulamadım. Var ise tekrar için şimdiden özür dilerim. Sorum şu Hocam: 
kzımın boğazındaki bakteri önemli değilse antibiyotiği kullanmasak olmaz mı? 
http://lilypie.com/myDetails.php
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gizemlidefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 13:16
Bir de hocam ilk teşhiş için ne dersiniz. Şu an hatırlayamıyorum ama yaralar için dencol jel spreyin bir muadilini önermişsiniz.  ağız yarasının verdiği ağrıyı alması için yemek yemeden önce yapılmasını önermişsiniz. 
Fakat çinkoya kafam takıldı. Bazı doktorlar, 3 ay -5 yaş arası çocuklarda bazı enfeksiyonların tedavisinde ve enfeksiyondan korumak için kullanılacağını söylüyorlar. 
Siz ne önerirsiniz bu konuda? Kullanmalımıyız çinko şrubunu?

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gizemlidefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 15:01
Hocam, 
"Kültür sadece bu Streptokok’un, Beta Hemolitik olduğunu söyleyebilir. Basitrasin testi yapılmazsa, A grubu olup olmadığını söyleyemez."  
demişsiniz bir yazınızda. 
Hastane laboratuvarı kültürde beta hemolitik strepkokok üreyince, aynı kültürden basitrasin testi yapmış olabilir mi? Ya da iki testi de aldıkları aynı kültürden yaparlar mı her ihtimale karşı. Hiç sanmıyorum. Yine kafam karıştı Confused Sadece "boğaz kültürü" yazıyor raporun başlığında. Nerden bileceğim ben basitrasin testi yapıldı mı yapılmadı mı?

Strep-A testi yaptıralım mı Hocam? Gerek var mı? 

Bu arada hiçbir ilacın bağışıklık arttırmayacağını yazmışsınız zaten Tongue Zinco şurupla ilgili sorumu geri alıyorum. Kullanmayacağım o şurubu Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118665
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 18:49
1- A-Grubu disi "Beta-Hemolitik Streptokoklarin" HICBIR ONEMLERI YOKTUR... Normal bogaz florasidir.
Kesinlikle antibiyotik; GEREKMEZ..
2- Cinko verilmesi; "Tamamen duygusal"..  Hicbir ise yaramaz.
Et-sut tuketen cocuklarda, ASLA Cinko eksikligi olmaz, Turkiye'de hic kimsede gorulmus degildir.
3- Basitrasin Testini bilen varmiki yapsin???  Bir sorun da bakin, nasil aval-aval suratiniza bakacaklar..
Zaten bu yuzden hic "Bogaz Kulturu" istemem, DAIMA, Strep-A Testi isterim...
Bu test; A-Grubu icin, tam gecerlidir.
4- 17.5 aylikta, Streptokok enfeksiyonlari GORULMEZ!!!!

Hele bir; 5-6 yasini gecsin, ondan sonra......
Oldugunda; Ates+Agizda pis koku+Dil ustunde pas tabakasi+ kusma ve bulantilar olur.
Dokuntu yaparsa; ona da: KIZIL denir.
Eski mailleri okuyun... Okumaniz sart.
ayrica ilk sayfada, yazarlar kisminda: "Beta diye bir virus..." makalemi okuyun.
Turkiye'de saglik; icler acisi durumdadir..  Rezillik pacalarindan akar.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gizemlidefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 21:55
Teşekkürler Hocam. Kızım 12 aylıkken ve ağzına bir damla antibiyotik almamışken de kandida stomatiti teşhisi konulmuştu. Madem bazı hastalıkların zamanı veya zaman aşımı var nasıl bu teşhisler konuyor gerçekten anlayamıyorum. Bizim çok okumamız lazım anne babalar olarak haklısınız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118665
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 23:49
Komik!!!  Ilk 1 aydan sonra, cocuklarda bir daha Kandida'nin hicbir turu olmaz...
ANCAK, Asiri temislik yapilirsa, popo'da pisik seklinde olabilir,
birde; agir antibiyotik kullanimi sonucu agiz icinde  olabilir.
Turkiye'de; 80 tane teneke Tip fakultesi acilirsa, isportaya da boyle doktorlar dokulur...
Saglik Reformu imis!!  Sevsinler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.