merhaba sayın hocam.. iki gecedir sabırla mesajlarımı yanıtladınız..Allah sizden razı olsun...
tavsiyelerinizle büyük hatalar yaparak antibiotiğe boğduğumuz 4 yaşındaki büyük oğlumun dün dr.un boğaz iltihabı için verdiği antibiotiğine başmadık..serum fizyolojik,cold mix ve ballı limona başladık..bir de size bahsettiğim çam sakızı suyu içirdim..2 gündür varolan ateşi dün yavaş yavaş müdahelesiz düştü...dün aralıksız olan öksürüğü bugün yumuşamış ve azalmıştı..biraz daha içten ciğerden gelen sesle öksürüyor ama keyfi iyi...bir hafta önce , bir ay süren balgam ve öksürüğü sonrası için böyle öksürdüğünde acilde bronşit teşhisi koyulmuş ve malum antb. verilmişti..cahillikten kullandık işte.. dün yine aynı dr. muayenesinde bronşiti geçmiş boğazı kötü demiş..
1. bu öksürük ve balgam gerçekten bronşit olabilirmi?
2.bronşit 1 hafta arayla nüksedermi?
3.tedavi yine favori 3lü bal limon,coldmix ve serum fz. mi? soğuk buhar filan gereklimi?
4.bağışıklığa destek için kefir hakkında ne düşünüyorsunuz,bilginiz varmı?
2 aylık oğlumda doğumda yuttuğu su sebebi ile doğuştan olan balgamı bir gün aniden ciğerden gelen havlama tarzında öksürükle tıkamaya başladı..sanırım nefes borusunu tıkadı ve dudak çevresi morardı..acile gittik ve wbc değeri düşük olmasına rağmen zaturre diye hastanede 11 gün yatarak ant. tedavisi gördü..1 hafta şiddetli öksürükleri oldu hastanede.. ilk yattığı gün solunum 45-50,nabız 148 -150 cvivarındayken son günler solunum 125-136 , nabız 32-34 lerdeydi. pts günü taburcu olduk ve evde antibiotiğe devam etmemiz istendi.. sizin sayenizde antibiotiği 2. dozunda bıraktık.. serum fiz,coldmix ve limona çok az bal veriyorum..
bugün balgamı yine boğazındaydı,hırıltısı da aynı şekilde boğazında..öğlen banyo yaptırdıktan sonra böyle oldu..
1. banyo yaptırmam kötü mü oldu iyimi?
2.balgam yine ciğerlere inip tıkar ve bronşit filan yaparmı?
3.bugün internetteki bir haberde bir bebeğin balgamın nefes borusunu tıkaması yüzünden öldüğünü okudum ve çork korktum..bunun olmasını nasıl önleyebilirz, böyle bir durumda ne yapmak lazım...?
4.ballı limon 2 aylık bebek için mide barsak açısından sakınca oluştururmu vereyimmi?