|
Acil aft uçuk |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibrahimny ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2023 Saat 15:12 |
Hocam çok zor durumdayım. Kızım 9 yaş 23 kg. Geçen hafta 4 gün boyunca ateşlendi. Geniz akıntısı hafif kulak ağrısı oldu. Sadece iliadin kullandık. 4.gün ağzında yaralar çıkmaya başladı şiddetli boğaz ağrısı başladı. Ağız içinde dudak içi yanaklar dil diş etleri hatta boğazının duvarında Aftlar var çok sayıda. Sadece Ağız içine bir defa kenokort sürdük. Cevaplarinizi okudum dentinox ve piraldyne kullandık 3 4 defa. Bugün yaraların 5.günü azalmadı arttı. Bu arada 3 gündür sadece pipetle su meyve suyu çay az miktarda süt ve ayran içiyor. Yemediği için çok halsiz devamlı yattığı için baş dönmesi de var. Bugün aileme daha fazla direnemedim doktora gittik. Kan değerleri çok kötü değil ama böyle beslenememeye devam ederse yarın yatıralım dedi. Bir de gargara verdi 10 dkk ara ile karbonatlı su ile sonra oroheksplus ile gargara 10 dkk sonra da dencol jel sprey sürülecek dedi.
Dudakları kurumuştu zaten gargaraları yaparken alt dudağındaki yaralı kısım dudağından ayrıldı içe doğru aft gibi. Çok ağlıyor dudağı çok kötü. Dudağına ne yapabilirim hızlıca iyileşmesi için.
Düzenleyen ibrahimny - 26 Eyl 2023 Saat 16:02 |
|
![]() |
|
ibrahimny ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hastaneye yatırırsam tedbir amaçlı diyerek antibiyotik başlayacaklar öyle dediler izin vermeyeceğim ama yatırmasak sıvı elektrolit dengesi bozulursa diye korkuyorum. 3 ay önce başımıza gelmişti size de yazmıştım. El ayak ağız zannetim ma döküntü yok. Daha önce nadiren aft çıkmışlığı var ağzında. Dudağının kabuğu bu şekilde kenar iç kısım aft gibi uçuk mu aft mi bilemedim. 1. Herpangina mı aft mı nedir bunlar ? Ağız içi biraz toparladı gibi ama dudağı çok fena pipeti bile tutamıyor. Dudağına Ne süreyim? 2. Ağız içine gargara sprey krem nasıl kullanayim? 3. Bağışıklığı düşmüştür diyor herkes biz bu yaşa kadar 2 defa antibiyotik kullandık sadece. Meyve sebze süt yoğurt et balık herşeyi yer. Onlara İnanmıyorum sadece siz ne derseniz odur.
Düzenleyen ibrahimny - 26 Eyl 2023 Saat 16:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119025 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet; Herpangina. Virütik olduğu için Antibiyotikler bir işe yaramazlar.
Dudaklarına; "Chap-Stick" veya "LipBalm" sürün. Ağız içindeki yaralara Piraldin'e devam edin. " Bağışıklığı düşmüştür diyor herkes " Sizde inandınız! Öylemi? Doktorlar bilmiyor, ahali nereden bilecek? "Okumazlar ki, bilsinler! Bilseler okurlar. Bilmezler ki okusunlar! Okusalar bilirler" İnnat bağışıklık, Edinsel bağışıklık, Aktif bağışıklık ve İnaktif bağışıklık nelerdir diye sorun, aptal aptal suratınıza bakarlar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
Teşekkür ederim hocam kıymetli vaktinizi ayırdığınız için. Hayır tabiki onlara inanmadım sanırım yanlış anlaşılma oldu. Siz ne derseniz odur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|