Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ACiL! Hizli solunum kalp atisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumACiL! Hizli solunum kalp atisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Konu: ACiL! Hizli solunum kalp atisi
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 11:03
Merhaba hocam, hastaneden yaziyorum. 3-4 gundur 30 aylik kizim nezleydi, akinti bali kivamina geldi. Bogulur gibi ama yuzeysel oksurugu var. Gunduz iyiydi ama geceyi zor gecirdi. Devamli dondu sayikladi,oksurdu,nefes alis verisi sikintiliydi. Normalden hizli nefes alip veriyor ve kalp atisi hizli. Doktora goturduk, doktor da farketti fakat dinlemeleri tamamen temiz buldu. Zaturre ile ilgili bir dinleme bulgusu da yok ama yine de akciger gr. Istiyorum cunku bu solunum ve atim normal degil dedi. Su an uyuyakaldi ama hala solunumu hizli duyuyorum. Akciger gr. Gercekten gerekli midir hocam? Sik solunum ve kalp atisinin sebebi nedir?
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 11:59
Hocam, cevabınızı bekliyorum, eşimin iş yerine getirdim, uyurken pulse oximeter ile parmaktan ölçtüm 150-155 atım var, spo2 97 çıkıyor. Nefes alış verişini dk. da 37 saydım kendim. Genel durumu huzursuzlaştı, ağlamaklı, uyurken mızıldıyor.
Bu arada bebekken ve 1,5 yaşında çocuk kardiyoloğu kontrol etmişti (ekojenik odak vardı anne karnında ilk onun için,  kalpte milimetrik bir pfo su vardı, kapanıp kapanmadıgına baktırmıstık 1,5 yaşında, tamamen kapanmıştı) kalpte hiç bir sorunu yok.

Düzenleyen hbo_ipek - 14 Kas 2011 Saat 12:10
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 17:21
Hocam Allah bu doktorları bildiği gibi yapsın! Mecbur bir doktora daha götürdüm. Bu doktor da akciğerlerini dinledi, bronkopnomoni den şüphelendi, ventolin verelim bir daha mua. edelim dedi.Sırf oksijenle birlikte verecegi için kabul ettim. bu arada kapiller kan alındı. Crp 20, wbc 14.1 çıktı. Ventolinden sonra tekrar mua. etti, b. pnomoni değil ama hala ses duyuyorum dedi. 14.1 için yüksek dedi. Size göre yüksek değil diye biliyorum. Prednol 1gr. ve novosef iğne yazdı iki gün. sonrasında oral klamox, ventolin ve mukoral 7 gün kullanın dedi. Hatta bu yazdıklarım bile size hafif gelir ama ilaç sevmediğiniz için böyle yazdım dedi. Bir de gece tekrar sıkısabilir diye oksijenle ventolin versinler gerekirse bir hastaneye gidin dedi. Ha, bir de allerjik de olabilirmiş! Hiç birini yaptırmadım kaçtım oradan hocam. Ne yapayım ben siz söyleyin! bu aksam takip edecegim yarın daha kötüleşirse  bir başka doktora götürecegim. Hocam ne olur acele bir cevap yazın!

Düzenleyen hbo_ipek - 14 Kas 2011 Saat 17:47
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 17:46
Hocam şimdi bir dr. tanıdık tahlil sonuclarımıza bakmıs, aradı, diyor ki grafikte sola kayma var, mutlaka antibiyotikleri yaptırın, sepsise falan girer diyor. Bu arada şimdi farkettim agız kokusu var, dili de hafif beyaz gibi. İğneleri yaptırmak istemiyorum. Ventolin şurup ve şu mukoral şurubu da almak istemiyorum. Huzursuz oldum şimdi, sizden de cevap gelmedi, klamoks bid 200 mg. 100 ml. şurup sabah 1 ölçek akşam 1,5 ölçek (kızım 13 kg.) alıp baslayayım bari aksam, sabaha Allah kerim, bir cevap yazmıs olursunuz.

Düzenleyen hbo_ipek - 14 Kas 2011 Saat 17:55
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 21:40
Hocam, bir baktım cevap yazdınız mı diye, yemek yedirdim, agız kokusu yok şimdi, hali de iyi ,doktorculuk oynuyor benle :) 38 civarı ateşi var. Öksürüğü var. Vermeyecegim Klamoks u, cevabınızı bekleyecegim.
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 11:05
Hocam ateşi bu sabah itibariyle 37.3. Keyfi iyi. Antibiyotiği vermedim, bekliyorum.
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 12:15
HOCAAAM! Herkese yazdınız bir beni atladınız, sabahtan beri bekliyorum bilgisayarın basında Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 13:28
ANCAK SIRA GELDİ, KUSURA BAKMAYIN, SIRA İLE GİDİYORUM. Tabii aralarda hasta baktığımıda unutmayın.  WBC değeri yüksek sayılmaz, birde GRAN ve LYM oranlarına bakın, Gran(Nötrofil) düşük ise, LYM yüksek ise;  kesin viral hastalık. Zatürre ile hiç alakası yok, solunum sayısı düşük.  Gribin sonuna gelmişsiniz, serum fiz, limonlu bal ve ColdMix ile işi bitirebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.