Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil! kanlı ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil! kanlı ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nisaaskin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nisaaskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: acil! kanlı ishal
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2016 Saat 22:28
hocam iyi akşamlar; kızım 4,5 yaşında dün akşam saatlerinde karın ağrısı şikayetini bildirdi ardından birkaç sefer normal şekilde büyük tuvaletini yaptı sonrasında kanlı mukuslu ishal şeklinde çok sayıda tuvalete gitti acilen çocuk doktoruna gittik durumu  anlattık bağırsak enfeksiyonuna benzediğini söyledi dışkı tahlili yaptı: 
Entamoeba histolytica antijeni (amip antijeni, Dış NEGATİF)
Gaita mikroskopisi
Makroskopi     Kahverengi yarı forme kan ve mukus görüldü
Mikroskopi     Bol lokosit görüldü.15-20 Eritrosit görüldü.

Kan tahlillerine göre suprax 100 ml Nidozal (eczacımız elinde olmadığını belirterek aynı türev antibiyotik Flagly verdi) ve Reflor 250 mgverdi. Dünden beri kızımın durumunda bir değişiklik yok ateş yok halsizlik yok sadece öğle saatlerinde ateş 37.4 civarındaydı ama ara ara kramp şeklinde giren karın ağrısı var sonrasında zaten tuvalete çıkıyor mukuslu ve kanlı şekilde dışkılama yapıyor  zaten dışkı çok değil çok korkuyorum enfeksiyon dışında bir durum mu var acaba? kızımın bugüne kadar hiç böyle şikayetleri yoktu  bugün 10 defa falan tuvalete çıkmıştır  ne zaman biter bu kanlı kaka durumu  lütfen cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2016 Saat 05:17
1- Amip antijeni; "Negatif" cikmis daha hala Flagyl vermenin mantigi ne??? Geri zekalimi bunlar?
2- Reflor, barsaktaki yararli bakterileri ihtiva eden bir tozdur. Antibiyotik yaninda verilirse, antibiyotik bu
bakterileri de yok eder.. Geri zekalimi bunlar???  Reflor, sadece Antibiyotik kullanimi sonucu ishal olursa
ve ANTIBIYOTIK KESILDIKTEN SONRA VERILIR..
3- Kiziniz; yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis, SAKIN hicbir ilac veya Antibiyotik kullanmayin..
Bu konu ile ilgili yazilari okuyun.
Yukarı Dön
nisaaskin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nisaaskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2016 Saat 08:39
Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bende internette flagly şurubu araştırırken amip tedavisinde
kullanılır diye okumuştum benim korkum kardeşim küçük yaşlarda hep karın ağrısı çekerdi ve sonrasında 
mide kanaması geçirmişti sonrasında karın ağrısına eşlik eden birçok rahatsızlık ve en son crohn teşhisi 
konulmuştu kardeşime... Korkuyorum bunu yazarken bile ama acaba kızımda da kolit crohn tarzı bağırsak
rahatsızlığı olabilir mi kızacaksınız belki ama bir çocuk gastrologuna götürmem gerekiyor mu? Bugün üçünkü
gün olmasına rağmen halen kanlı kaka geliyor ne zaman bitecek bu durumun acaba ? 
Zamanınızı bize ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum hocam... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2016 Saat 18:40
Bu yasta, devamli olan "kanli kaka" daha ziyade, "Divertikulit" arazidir.
Cocuk Cerrahi veya Gastro'ya bir gosterin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.