Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil Prednol Ampul
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Acil Prednol Ampul

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibrahimny Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acil Prednol Ampul
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2020 Saat 21:20
Hocam 4 yıldır forumdaki neredeyse bütün mesajları okuyarak not ediyorum. Kızıma neredeyse hiç ilaç kullanmayacak bugüne geldik. Fakat şu an çok zor durumdayız.
8 aylık oğlum 7.300 kg. 3 aylıkken atopik dermatit teşhisi konuldu. Yüzünde başlayarak simdi bütün vücuduna yayıldı. Normalde hergun yıkayıp devamlı nemlendiriyorum. Hipokort günde 2 defa sürüyorum öyle idare ediyorduk. Bu defa geçmiyor giderek artıyor. Yoksa teşhis mi yanlış  ?Başkakremler de denedim fayda etmiyor. Öyle ki gece hiç uyuyamıyor. Gözlerini ve kulaklarını yoluyor kaşıyarak kanatıyor. Gözleri şişiyor yanakları dudak çevresi alnı burnu derisi sertleşti kupkuru. Kaşık vs degdiremiyorum. Allerset veriyorum yatmadan 1 çay kaşığı. En son cildiye doktoru Prednol Ampul 10 mg serumla verelim dedi size sormadan kabul etmedim. Yaptıralım mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2020 Saat 23:06
Elocon merhem: gunde 1 defa, ince bir tabaka halinde surulecek. (5 gun)
Zyrtec surup: gunde 1 olcek (5ml), Aksamlari icirilecek. Her seye karisabilir.

Cok Inatci vakalarda, agizdan kortizon verilebilir ama, damardan kortizonu ilk defa duyuyorum..
Damardan verildiginde, en fazla 10 dakika icinde parcalanan bir ilac NASIL ETKILI OLABILIR?? Bildigin Turk doktoru... Uydurmasini cok severler.
Yukarı Dön
ibrahimny Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2020 Saat 23:01

4GP.ME/ebtc/1583264283299.jpg

Hocam acil yardımınıza ihtiyacım var. Oğlumun egzaması hafifledi derken el ve ayak üstlerine kadar geldi yine tüm vücuda yayıldı. Kulak arkası sulanıyor bazen kanıyor. Saç derisi pul pul ve saçlı deri etrafında ucu beyaz minik sivilceler var. Bir haftadır grip olduğu için alerji surubunu veremiyorum kaşınmaktan her tarafı yara içinde. Ve en kötüsü bez bölgesi çok kötü durumda kızarık hafif şiş ve sarı sulu akıntı oluyor ve giderek yayılıyor. Ayrıca pipi ucu sabunlu suya pisik kremine rağmen hep kızarık iyileşmiyor.

1. Tüm vücuda kortizonlu krem uygulansa doz aşımı olur mu?

2. Kulak arkasına ne süreyim? 

3. Saç derisi konak mı minik sivilceler mikrop kapmış demek mi?

4. 2  3 hafta önce bez markasını değiştirdik onunla ilgisi olabilir mi? Yada grip olduğundan beri çiş miktarı çok azaldı eskisi gibi sık degistirmedigimizden mi?

5.Bez bölgesine ne olmuş? ne süreyim ve bezle temasını kesmek için  bezle arasına mendil koyayım mı?

6.hâlâ damardan yada iğneyle kortizon vermek istiyorlar yoksa ağızdan mı almalı? 

7. Günlük 100 ml sut 200 ml yogurt ve bir yumurta sarisi tüketiyor. Yedikleriyle ilgisi olabilir mi?

8. Bugün kızamik asisini alerjik cocuk diye yapmak istemediler saglik ocaginda cocuk doktoruna sor dediler ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2020 Saat 02:33
1- Ufak bir bolgeye surun, netice aldikca, diger bolgelerde, parti parti surun.
2- Hipokort merhem, oraya da surun.
3- Konak mi???? Resim gonderin..
4- Bez ile alkali olsa, SADECE bez mintikasinda olurdu..
5- Her actiginizda, Desitin veya SebaMed merhem surun, iki defa da; Desitin yerine, Hipokort surun.
6- Agizdan etki eden TEK kortizon;Deltacortril tablettir. Decort veya Prednol ampul AGIZDAN VERILMEZ.. BAZI KERIZLER BUNLARI ICIRIRLER, HIC BIR FAYDASI OLMAZ.
7- Sut ve sutlu gidalar toplami; EN AZ 600ml olsun..
8- Kizamik asisi ile allerji nin NE ALAKASI var??? Allahin kerizleri!!
NOT: SAKIN 1 yasindan evvel Kizamik asisini yaptirmayin..
Bu kerizler ne yaptiklarinin farkinda bile degiller. Yok "Suriyelilermis de,yok bilmem ne imis!!! Teee, Irak savasindan beri ayni teraneyi soylerler, ama ortalikta Kizamik yok.. IYi olmus yapmadiklari… Yasindan sonra yaptirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2020 Saat 02:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.