Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ACİLL kulak ağrısı ve kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumACİLL kulak ağrısı ve kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kadolay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: ACİLL kulak ağrısı ve kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 10:38

Merhaba Kadir Bey kızım 3,5 yaşında . 5-6 gündür burun akıntısı seste çatallaşma ve aralıklarla kısa kısa öksürükleri vardı . Soğuk algınlığıdır diye düşünerek burun spreyi cold mix ve vicks li buhar yapmaya çalıştım. Böyle bir süreçte olmasına rağmen genel durumu iyiydi normaldi her şey dün uykudan kulak ağrısıyla uyanana kadar iyiydi. Kulak ağrısıyla uzun süre ağladı ve biz apar topar doktora götrüdük kulaklarını muayne etti ve ve görünürdü bir şey olmadığını söyledi. Ama gece ateş olabileceğini söyledi.  Bu arada novalgine iğne yaptı geceyi rahat geçirebilmesi için. Kan testi yaptırdık . Sonuçlar aşağıdaki belirtilmiştir ve bu sonuçların akabinde çocukta iltahap olduğunu söyledi ve (AUGMENTIN) şurup yazdı ve gece  ateşi sıkıntısı olursa eğer (profenid) şurup verirsiniz dedi. Biraz endişelendim açıkçası sonuçlar biraz yüksek dedi  yarın yine getirin dedi ona göre gerekeni yaparız dedi .. ( Bu arada kızımda bu 5-6 günlük süreç dahil KUSMA, ATEŞ, İSHAL, yada herhangi bir kırgınlık halsizliği olmadı. Ama kulak ağrısı beni çok rahatsız etti bütün gece kulağın ağrıyormu diye sorduğum da yok ağırmıyor dedi bu arada . Şimdiden teşekkür ederim ve acil  yardımlarınızı  bekliyorum….

Birde Siz Yorumlarmısınız....

HEMOGRAM RAPORU

TESTLER                             SONUÇ                                 REFERANS ARALIĞI

WBC                                      H 14.6                                     4-11

LYM                                       H 6.2                                      1-4

MID                                        H. 1.6                                      0.2 – 1.1

GRA                                            6.9                                      2-7.7

% LYM                                       42.2                                     20-45

% MID                                   H 10.7                                      1-10

% GRA                                      47.1                                      45-70

RBC                                           5.15                                      3.9 – 6.2

HGB                                          12.6                                      12-16

HCT                                           40.4                                       36-46

MCV                                      L 78.4                                       82-98

MCH                                      L 24.5                                       27 -33

MCHC                                   L 31.2                                       32-36

RDW                                       13.4                                         12-15

PLT                                          308                                         150-400

PCT                                          0.30                                        0.16 – 0.36

MPV                                         9.6                                          7-11

PDW                                        17.0                                        11 – 56

CRP                                    8.00                                            10      

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 13:04
Antibiyotik gerekli, ayrıca "İliadin ped. damla, günde 2x2 şer damla her iki burun deliğine 3 gün damlatın...
Yukarı Dön
kadolay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 15:51
Peki antibiotiği kaç gün kullanmalıyız ..?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 19:18
Şişeyi bitirin...
Yukarı Dön
kadolay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2010 Saat 23:42
Kesinlikle antibiotiği içeremiyoruz. yani yarısından az içirebiliyoruz o da çok zor ve eziyetli şartlarda, kabul etmiyor kesinlikle . Bu durumda ne yapmamız gerekiyor yarın doktor kontrolü var iğne daha doğru bir seçim olurnu ? Birde bu değerlerin düşüp düşmediğini tekrar kan tahlili ilemi öğreneciğiz . (Bu arada hala kızımda burun tıkanıklığı dışında hiç bir farklılık yok gayet iyi gibi görünüyor yemek sorunu yaşamıyoruz ateş ishal kusma hiç bir şey yok burunda da biraz daha açılma var bir kaç gün öncesinde daha tıkalıydı. ileadini kullanıyoruz düzenli bir şekilde.. bu kan sonuçları neyin habercisi iltihap mı vucutta mikrop mu anlamış değilim ve gerçekten çooooook korkuyorum :(. Lütfen bana yardımcı olun...)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2010 Saat 10:21
Eğer çocuğun genel durumu iyi ise, değil iğne şurup bile gerekmez.. Neticede biz "tahlili" değil, çocuğu tedavi etmek durumundayız.. Belirttiğiniz gibi sadece "nezle hali" görebiliyorsanız, çocuk rahat ise, sadece serum fiz. ve Cold mix (veya vicks) kullanın...
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2010 Saat 10:31
Anneye tavsiyede bulunmak istedim,gerçi doktorumuz şu an antibiyotiğe gerek yok demiş ama,birdaha antibiyotiğe ihtiyacınız olursa ki aman kimsenin olmasın.ben gerekince kızıma içirmek için,su biberonunun kapağını kullanıyorum,kenidmede çay bardaına yine ilaç kadar ayran yapıyorum bak bende içiyorum deyip içiriyorum.İlliadinide 2 tane aldım hadi benimkini sen bana yap sonrada ben sana diyerek yaptırıyorum.
SEVGİLER,SAYGILAR.,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.