Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acill yardım! geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAcill yardım! geniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Konu: Acill yardım! geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 09:37
merhaba kadir bey;
6 buçuk aylık bir kızım var.Bu gece hiç rahat uyumadı.2-3 haftadır zaten geçmeyen bir burun tıkanıklığı vardı. 
(bende de aynı şeyler olmuştu,önce boğazım ağrımıştı,sonra burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı.galiba benden kızıma geçti.)  Serum fizyolojik damlatıyordum,biraz olsun rahatlıyordu.fakat bu gece daha da ilerledi.emzirdikten sonra yatağına yatırdığımda nefes alamıyor gibi oluyordu,sanki boğuluyor gibi oluyordu.burnunun arkasında sanki boğazında gibi bi hırıltı vardı sürekli,galiba geniz akıntısı var...Ateş yok fakat sabah kalktığında ise bi öksürük başladı...sizce ne yapmamız lazım domuz gribi yüzünden doktora götürmek istemiyorum.lütfen yardım edin....

Düzenleyen dhurnali - 13 Kas 2009 Saat 09:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 11:03
Eski maillere bakın, Cold-mix yastığına 2 damla damlatın, rahat nefes alır.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 14:59
doktor bey, eski maillerinize baktım fakat hepsini okuyamadım. kızım sürekli mızmızlanıyor,evde de yalnızım...birazdan eşim işten gelecek onu eczaneye yollayacağım...cold-mix yazmışsınız ondan aldıracağım...bir de eski maillerde siccNasal krem ve iliadin ped önermişsiniz.onlardan da aldırayım mı? ya da önerdiğiniz başka bir şey varmı kızım 6 buçuk aylıktı...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 15:17
İliadin ped damla burun damlasıdır, kulak ağrısı olursa, BURNUNA damlatıyoruz. 2x2 şer damla , en fazla 3 gün. SicNasal de burun içinde kuruluk olursa veya serum fiz damlatamazsanız.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 16:44

çok teşekkür ederim doktor bey....iyi ki varsınızKizBebek
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2009 Saat 08:00
günaydın doktor bey;
kızımın öksürüğü arttı,bugün daha çok öksürüyor ve sanki ciğerlerinden geliyor gibi.... dün burnu tıkalıydı ya akşam burnu da akmaya aşladı.burun aspiratörü ile çekiyoruz....
cold-mix aldık gece yastığına damlattık dediğiniz gibi biraz daha rahatladı fakat yine de devamlı uyandı,burnundakiler çok rahatsız ediyor...şimdi uyanık nefes alıp vermesi de hırıltılı....ateş yok...çok endişeleniyoruz,ne yapmamız lazım,hastaneye gidip(hiç de gitmek istemiyorum ama ) bi doktora mı göstersek Cry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 10:40
Ateşi düştüğüne göre, ilk fasıl atlatıldı demektir. Öksürüklü-nezleli hal biraz daha sürecek. İlk başta su gibi olan akıntı önce beyaz(süt gibi) olacak, sonra "Bally" gibi olup geçecek..Bol serum fiz (6x10 damla) herbir buruna damlatılacak. Odası çok sıcak olmasın. İlaç kullanmayın.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.