Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ağlama krizleri karşısında ne yapmalıyım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumağlama krizleri karşısında ne yapmalıyım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
livanur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: ağlama krizleri karşısında ne yapmalıyım
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2008 Saat 17:05

şuanda 24 aylık bir kız çocuğum var bebekliğinde beri çok ağlayan bir çocuk son zamanlarda bu dahada arttı ağlarken kendini kusturan bir çocuk bu duruma ağlama krizlerine duyarsız kalıyorum aslında belki doğru belki yanlış yapıyorum ama başkada bir çıkış yoku bulamadın  benim sorum sizin önericeğiniz bir yol varmı artık çok çaresiz kalıyorum herşeye ağlaması beni çok üzüyor kendini çok yıpratıyor nasıl engel olabilirim bilmiyorum aşırı bana düşkün inanın evde bile kucakta gezmek isteyen çekyat üstünde zıplayan hoplayan bir çocuk yaşıtlarına göre gelişimi önde giden bir çocuk çocuk doktorunun demesine göre bu ağlamarının nedeni ve çözümü varmı sizce neler yapabilirim şimididen önerileriniz için teşekkür ediyorum

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 15:31
ağlama krizleri sırasında tepkisiz kalıyorum derken tam olarak ne yapıyorsunuz bilemiyorum ama bu krizlerin etkisiyle izin vermediğiniz bir şeyey izin vemek veya ağladığı için ona tapki vermek, kızmak, bağırmak işe yararmayan tepkilerdir. kriz anında kızınıza sıkıca sarılıp sakin olmasını, ancak o zaman bu konuyu konuşbileceğinizi söyleyin. sakin kalamayacağınızı hissediyorsanız kızınıza ağlamanı dah fazla dinlemek istemiyorum. şimdi içeri gidiyorum, ağlaman bitince gel ve ne istediğini anlat, ağlaman bitene kadar yanında durmak istemiyorum diyebilirsiniz. hatta koşullar uygunsa yine kıznızı haberdar ederek dışarı çıkıp kısa süre sonra dönebilirsiniz. tepki tepkiyi doğurur
özlem
Yukarı Dön
livanur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2008 Saat 01:12
cevabınız için teşekkür ediyorum Özlem hanım benim kızım bebekliğinden beri herşeyi ağlayarak ifade eden bir kızım var bu kızımın yapısal özelliği belkide tepkisiz kalıyorum derken bende ona ağlamaya başlayınca odasında ağlamasının susunca yanıma gelebileceğini  ve susunca kucağıma alabileceğimi söylüyorum ilk etaplarda bu işe yarıyordu odasının kapısından içeri girince hemen susup tekrar yanıma gelip anne sustum diyordu böylelikle probrem kalmıyordu tabi fakat son zamanlarda bu hiç işe yaramıyor dediğim gibi kusturana kadar kendini ağlamaya devam ediyor böyle bir kısır döngü gidiyor kusunca da tabi tepkisiz kalıyorum yani gayet normal davranıp gözlemliyorum sadece çünkü tepki verirsem bağırırsam veya eyfah deyip paniklersem kusmayı daha arttırıp dikkat çekmek isteyeceğini düşünüyorum sadece ağlaması bitince neden kızım kustun yada neden bu kadar çok ağlıyorsun niçin ağladın diye sorduğumda  hiç canım istedi diye cevap veriyor.iyi geceler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.