Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji_burun tıkanıklığı_egzama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji_burun tıkanıklığı_egzama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Busemm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busemm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerji_burun tıkanıklığı_egzama
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 12:28
Merhaba Hocam,

5 aylık kızım dogdugundan beri hapşırıyor ve 4 aydır burnu tıkalı. Benimde alerjim var hocam zaten beni rahatsız eden toz ve kokuya kızımında hassasiyeti olduğunu fark ettim. Doktorumuz kortizon içeren bir karışım vermıstı tabiki sizinde dediğiniz gibi iyilik halinden sonra basa geri donuyoruz. Sizin yazılarınızı okuduktan sonra sadece sf kullanıyorum.

1-burnili kullanıp 3 gun kullanıp 1 gun ara verdiğimde tekrar 3 gün kullanıp yine 1 gun ara verip bu şekilde tekrar tekrar kaç defa kullanabilirim?

2-balgamlı hırıltılı oksuruk olduğunda mı iliadin kullanmam gerekiyor? İliadini de aynı sekide ara verip tekrar kac defa kullanabilirim? (yanlış hatırlamıyorsam alerji öksürük yapmaz, balgamı yuttuğu ıcın genizden gectıgı ıcın mı öksürür, öksürdükten sonra bırsey cıgner gibi)

Egzaması olan bebeğinin resmini çekip gönderen bir hastanıza ultralan pomadı tavsiye etmiştiniz hocam, kızımın kol bacak eklem yerleri göbeğinde egzaması var,

3-ultralan pomad surup geçtiğinde ve sonra tekrar egzamalar alevlenirse sureklı kullanabiliyormuyuz?

4-evimizin sıcaklığı 22 derece, gun aşırı kızımı yıkıyorum, vücudu cok kuru günde 2 defa krem suruyorum. sıcak tutmadığım halde bu egzamalar neden çıkar?

5- aynı durumda olan bır yakınım 3 aylık bebegıne alerji testı yaptırdı ve patatese bademe bebegın alerjisi cıktı anne diete girdi.
bebeğin gerçekten patatese alerjisi varmıdır hocam bu testerın kucuk yasta doğru cıkmadıgını bılıyorum.

6- ek gıdaya geçtik, verdiğim gıdanın alerji yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirim. zaten vücudunda döküntüsü var.Dr kakasının sumuksu olursa alerji yaptı demektir demişti. Bunun dışında nasıl anlayabılırım . zaman zaman ek gıdaya geçmeden egzamalar zaten kızarıp sonuyordu.

7- corasatin(pembe renk) krem sizce nasıldır? Döküntü için kullanılabılır mı?

hocam cok kısa surede cok hızlı bır sekılde yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum. daha cok okumam geriyor bılıyorum emınım benım sorduğum sorular zamanında sorulmuştur size yalnız suan kızımın atesı var(dediğiniz gibi ateşi dusurmeye çalışmıyorum huzursuz olursa ateş durusucu verıcem) grip,burnu tıkalı,egzaması yıne alevlendi. bu sorularımın cevaplarına henüz bulamadım. Yarımcı olursanız cok sevinirim.

Düzenleyen Busemm - 15 Şub 2015 Saat 12:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 18:53
1- Istediginiz kadar kullanin. Hatta; uc gun sadece bir tarafa, sonar ucgunde obur tarafa damlatarak da uygulayabilirsiniz.. Tek burun deligi isinizi gorur.
2- Iliadin; sadece Burnil gibi, Kulak agrisi oldugunda, Sinuzitte ve burun tikanikliklarinda kullanilabilir.
3- Ultralan pomat; surup degildir.. Kremdir. eski mailleri okuyun.
4- Yapisaldir, soya cekimdir.
5- Palavradir, 4 yasindan evvel Allerji testleri dogru netice vermezler. Para tuzagidir. Eski mailleri okuyun.
6-Bilmediginin bir gidaya karsi Allerjik tepki gosteremezsiniz. Turk doktorlari Allerjinin sadece adini bilirler, hastaligin kendisini bilmezler.. Bu yuzden, yeni doganlarda, ALLERJI OLMAZ...Bu allerjiler hep ileri yaslarda, bu gidalari sik ve erken baslanmasi ile olusurlar.. Amerikadaki "Fistik allerjisi" bu aptal doktorlar yuzunden, Turkiye'de "Ceviz allerjisi' olarak gorulecektir. Bu lafimi unutmayin.

7-Once teshis, sonra tedavi. Eski mailleri okuyun.. Her dokuntuye krem vermek dunyada bir tek Turk doktorlarina mahsus bir sahtekarliktir.. Kizamik dokuntusune bile Krem verirler..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2015 Saat 18:57
Yukarı Dön
Busemm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busemm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2015 Saat 19:33
Pardon hocam ultralan pomad sürüp yazmak istemiştim . Ü yerine U yazmisim
Burnil i 2 deliğe 2 damla olarak damlatmistim. Bugun bir defa damlattim. 2x2 olarak 3 gun devam edecektim.
Suan grip ve surekli burnu akıyor 20 dk bir aspiratorle çekiyorum
Ateş'i 38 geçmedi ama cok huysuz evde sadece Pronax S var. 6 saate bir yarım vermem gerektiğini biliyorum.
Burnil i damlatmadan once huysuz degildi. Bu damla Huysuzluk yapmasına sebep olur mu?

Düzenleyen Busemm - 15 Şub 2015 Saat 19:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2015 Saat 00:45
Burnil'in, cocuklar icin olani varmi??? Yoksa, Iliadin damla alin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.