Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Kas 2007
Konum: Yurtdışı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: alerji
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 19:02
merhaba Kadir Bey..
aramizda olmaniza cok sevindim.. benim oglum 10 aylik oldu bende polen, toz , bazi sebze ve meyvelere alerjim oldugu icin doktorum ogluma 1 sene  balik, yumurta ve süt ürünleri vermeyin dedi (zaten süt ve yumurta beyazi 1 yas sonrasi diye biliyorum) oglumda daha sonraki yillarda alerji olma riskini azaltmak icin dogrumu yaptim? cok az peynir ve yumurta sarisi verdigim günler oluyo gercekden daha sonraki yillar alerji olusma riskini yüseltmismi oluyorum bundanda korkuyorum fakat yogurt muhallebi peynir yumurta gerekli bebek beslenmesinde.. zaten 2 ay sonra 1 yasina giriyo buzamana kadar yanlismi yaptim ne yapmam gerekiyo? kusura bakmayin uzun oldu.. tesekkür ederim..


Düzenleyen meral75 - 19 Ağu 2008 Saat 19:20
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 09:35
Annedeki allerjilerin çocuğunda da olması şart değildir.Eğer çocuğunuz 6 aydan fazla anne sütü aldı ise, bebekliğinde steril bakmadı iseniz,(sterilizasyon tabletleri kullanmak, Erikli veya Şaşal ile çocuk yıkamak gibi) ve çok sık antibiyotik kullanmadı iseniz, çocuğunuzun alleji olması zor.
6. ayından itibaren bu gıdalar verilebilir.Süt yerine "mama" mı veriyorsunuz? Eğer öyle ise bu size mama kullandırmak için bir tuzaktır, zira mamalar da inek sütü proteini ihtiva ederler, risk aynıdır.
Yumurta beyazı 9. aydan sonra verilebilir.Ayrıca pişmiş yumurta allerjik değildir.
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Kas 2007
Konum: Yurtdışı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 23:47
öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim..
7 ay emizdirdim fakat bazi dönemler sütüm yeterli olmadigi icin mamada verdim ama alerji olma riski olan bebeklere göre bir mamaydi HA diye her marka mamalardan var onun icinde inek sütü proteini ya cok az yada yokmusmu tam bilemiyorum.. antibiotik hic vermedim..
evet süt yerine mama veriyorum.. nasil yapmam lazim normal sütü isitip verebilirmiyim nekadar vermem lazim? az az alistirarakmi? sanirim biraz bu konuda korkak davraniyorum tekrar tesekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.