Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ALERJI?ISILIK?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumALERJI?ISILIK?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: ALERJI?ISILIK?
    Gönderim Zamanı: 05 May 2010 Saat 17:10
Merhaba Kadir bey

kızım 5 aylık ken 6800 gr 66 cm idi
suanda 5 ay 20 gunluk..7570 gr ve 67 cm..
5.ay kontrolumuzde 200 gr aldıgını ogrendık ve bugune kadar hep anne sutu aldı ve drumuz ogleyın sebzelı mama aksam sutlu pırınclı mama vermemı soyledı..asagıdakı sekılde devam ettım ama kızım mamaları hıc ıstemedı

5 gun ogleyın  bebelac sebzelı kasık mama- aksam aptamıl sutlu pırınclı kasık mama verdım..bıberon almıyor..
6. gun  bebelac yerıne evde hazırladım..havuc patates kabak ve ırmık karıısmıyla yapılan sebze puresı verdım (bebelac almak ıstemedı yemedı) ve aksam aptamılı armutlu portakallı olarak verdım..BUGUN yuzunde kızarıklıklar vardı..ayrıca bugun bır tabak cılek yedım..
7. gun altıncı gunle aynı verdım..VE SIRTINDA SIVILCE GIBI KABARIKLIKLAR VARDI KIPKIRMIZIYDI.KARNINDADA KIZARIKLIKLAR OLUSMUSTU AMA KUCUK KUCUK KABARTILAR-toplu ıgne bası kadar-..oncekı gunler dıkkat etmedım sanırım..gun asırı banyo yaptırıyorum
8. gun mamaları bugun cok az yedı kesınlıkle ıstemedı..VE TUM VUCUDU KABARDI..bacakalrına kollarına yayıldı..
9. gun sebzelıyı bıraktık..sutlu pırınclıden cok az aldı..VUCUDUNDA DEGISIKLIK YOK
10. gun ogleyın sebze puresınden kabak cıkardık..patate shavuc ırmık verdık..aksam dıgerınden cok az aldı..dr aradım ..cılekten alerjı olabılır dedı.. ZYRTEC damlaya basladık aksam 3 damla verdım..
11. gun aynı mamalara devam ettık..cılekten oldugunu dusunuyoruz ya !!
12. gun baska dr gıttık alerjı dedı ve muhallebı dısında butun herseyı kes dedı..,
13.gun muhallebi verdım
14.gun muhallebi verdım hıcbır degısıklık yok ıyıce gozlerıne kadar yayıldı..
15. gun baska dr gıttık..alerjı dedı verdıgım bıseylerın dkundugunu soyledı.hıcbısey verme sadece anne sutu dedı...damlaya devam dedı 5 damla vermemı soyledı..bırde losyon kullan dedı..dalının losyonunu kullanıyorum..
bugun 20. gun ve sırtındakıler hafıflemıs gerısı aynı..hatta boyun bolgesı dahada fecı durumda..sabah aradım cmtesı gel dedı..

bu surecın basında, kızım nezle gıbı burun akıntısı ve hırıltı yasıyordu bıraz gectı..sureklı sancılanıyor..gecelerı kıvrnarak uyanıyor..ve cok sık uyanmaya basladı..oncelerı 1-2 kez uyanırdı sımdı 7-8 oluyor..

ayırca bu donemde domates yemeye basladım..ve haftada 4-5 gun gunde 2 tane sımıt yıyorum..susam ve domates etkılermı bu durumu..
suanda baktıgımda ne gerek vardı mamaya dıyorum ama ıs ısten gectı..drum anne sutune devam et deseydı..!!!

hocam yardımlarınız bu asmaada benım ıcın cok onemlı:.

alerji mi?
isilik mi?
benim yediklerim tetikliyor olabilirmi?
sımdıden cok tesekkur edıyorum..ınsallah cevabınızı hemen alabılırım. donecek yer kalmadı ama zararın neresınden donsem kardır :(

Düzenleyen Pinar T - 05 May 2010 Saat 17:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2010 Saat 10:29
Evet..."- ne gerek vardı mamaya-".... Eğer anne sütü yetmiyor ise, bu aylarda ilk başladığımız gıda, "kutu sütleri".. Zira bir problem çıkarsa, herşey değişiyor. Önce bir bakalım süte karşı bir reaksiyon gösterecekmi? 2-3 öğünden fazla süt vermeye başladığımızda, ( 6 ayınıda geçmiş ise) sırası ile kahvaltı, yoğurt ve muhallebi ilave ederiz... Eğer anne sütü yeterli geliyorsa, bunların hiçbirine gerek yoktur. Eğer anne sütü giderek azalıyorsa, yoğurdun yanına önce çorbalar, sonra kıymalı sebze yemeklerinden veriyoruz. Sebze çorbasını Amerikalı anneler gibi sebze yemeği pişirmesini bilmeyenlere anlatıyoruz.. Biliyorsanız, evde pişirdiğiniz her türlü kıymalı sebze yemeğinden verebilirsiniz.  Çilek gibi "çekirdeği" ile birlikte yenen meyvalar daima 6. aydan sonra.. Kucağınıza alıp gazını çıkarın, sizin domates ve simit zararsız.  

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 06 May 2010 Saat 10:31
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2010 Saat 13:32

Kadir bey cevabınız ıcın cok tesekkur ederım

alerjı konusunda ne dusunuyorsunuz yazdıgım beslenmeye gore?
ek besın ıcın vucudundakı dokuntulerın tamamen gecmesını beklemelımıyım?yaklasık 15-20 gundur devam edıyor cunku ..

ayrıca dun gece kızımda sıddetlı kasınmalar oldu uyumadı dogru duzgun..sabah dr gıttık..3 lu krem karısımı verdı..ayrıca boıyun bolgesı ısılık olmus..sıcaktan veya surtunmeden..

trosyd + locoid + fito
bunları karıstır sur vucuduna dedı..
sızce uygunmu?

gun asırı banyo yaptırıyorum..olabıldıgınce serın tutmaya calısıyorum..

sebze yemegı pısırmesını bılmeme ragmen yınede sızın pısırme yontemınıde bılmek ısterım tabıı mumkunse..

Düzenleyen Pinar T - 06 May 2010 Saat 13:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 11:46
Allerjik döküntülerin kaybolmasını bekleyin, arkasından, yeni gıdaları ;azdan ve her gün 2 yeni gıda olmaması şartları ile başlayın. Çok terletmeyin. Karışım krem enteresan.... Mantar ise Trosyd, Allerji ise, Locoid, Fito'yu anlamış değilim, zira bu bir yara kremidir ve epitelizasyonu hızlandırmak gayesi ile verilir.. Çok anlamsız. Döküntü devam ediyor ise, Zyrtec , günde 1 ölçek verin.. Sebze yemeğine gelince ben yemek pişirmesini bilmem... (Evde hanım hallediyor) Çocuklar da o evin usulü ne ise ona alışır. Özel yemek gerekmez..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.