Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerjik astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Alerjik astım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meraklıanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meraklıanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerjik astım
    Gönderim Zamanı: 19 Saat 9 Dakika önce Saat 00:45
Hocam Merhbalar, 
Kızım 2.5 yaşında, 16.5 kilo, 3 hafta önce hapşurukla birlikte burun akıntısı başladı. genel hali iyi idi böyle 2 gün sonunda hafif gıcık temizler gibi öksürük başladı. Öğle uykusunda nefesinin hızlandığını farkettim, uyanınca doktora götürelim dedim ancak 1 saat içerisinde uyanana kadar nefesi çok hızlandı, hastaneye verdiğimizde konuşrken sesi kesiliyordu. Acildeki nöbetçi çocuk doktoru gördüğü gibi yatış vermek istedi. Teşhis sorduğumuzda viral durumlar böyle yapar gibi bir şeyler geveledi. Biz önce tedaviyi alıp gidişata göre karar vermek istedik. Ateşi yoktu, akciğer filmi çekildi temiz, saturasyon 96, kortizon iğne yaptılar ve 3 set hava verildi. Nöbete gelen yeni çocuk doktoru bronşlarının biraz dar olmasına rağmen yatışlık bir durum olmadığını, eve gidebileceğimizi söyledi. Üç gün sonra bronşları tekrar dinletmeye gelmemizi, evde ventolin, cortair ve klamer antibiyotik kullanmamızı söyleyerek çıkışımızı verdi. 

Daha sonra kendi takipli doktorumuza gittiğimizde bir kulakta sıvı birikmesi var klamere toplamda 10 gün devam edin, günde 3 ventolin, 2 cortair yazarak (toplamda 10 gün kullandık) antibiyotik bitince tekrar çağırdı. Tekrar gittik bu sefer ikinci kulakta sıvı birikmesi olduğunu 5 gün de zimaks kullanmamızı söyledi. Bunu da kullandık. Nefes darlığı ile de ilgili eğer bir kez daha bu şekilde olursa alerjik astım'dan bahsedilebileceğini söyledi. Daha önce çok ufak bir nefes darlığı da olmuştu o zaman da kısa süreli bir ventolin ve cortair reçete etmişti. 

Nitekim çocuk 10 gün hava ve 15 gün antibiyotik üzerine tekrar muayene oldu ve hiçbir şey yok denildikten 3 gün sonra yine öksürmeye başladı ve yine nefesi çok şiddetli olmasa da hızlanmaya başladı. Bu sefer kendi doktorumuz şehir dışında olduğu için başka bir hastanenin doktoruna göründük. Fizik muayenesinde nefes darlığı dışında hiçbir şey yok. Çocuğunuz alerjik dedi. Sakın alerjik astım tanısı ile uğraşmayın, asla alerji testi yaptırmayın, bu tabloda asla antibiyotik kullanmayın, bir daha boşuna akciğer filmi çektirmeyin, ventolin kalbi yorar dedi, soğuk buhar yapın, gerekirse serum fizyolojik kullanın dedi. Yaklaşık 7- 8 yaşlarında geçer dedi. Çocuk hastalandığında bu tarz bir tablonun tekrar edebileceğini yapısının bu olduğunu söyledi. Gerektiğinde zaditen türevi ilaçlar kullanılabilir dedi. Bİz prospan kullanıyorduk buna devam edin dedi. Başka hiçbir ilaç reçete etmeden gönderdi bizi. Çocuğun nefesi hemen hemen 1 buçuk gün hızlı devam etti sonra hızlı bir şekilde düzeldi. 

Şimdi hocam benim sormak istediğim doktor yazmadığı ve de sizin de burada yazdıklarınızdan okuduğum kadarı ile bronşların genişletilmesi halinde hastalğın ciğere inebileceği sebebiyle (biraz geniz akıntısı da vardı) ventolin vermedim ama hızlı nefes almak çocuğun bronşlarına ya da herhangi bir şekilde çocuğa bir zarar verir mi? Çünkü ventolin çarptıntı yapar denilse de hızlı nefes alınca da çocuğun nabzı yükseliyor. Burada çok kararsız kaldım ama yine de vermedim. 
Ne koşullarda çocuğun bronşlarına genişletme müdahelesi yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım? Çocuk hastalandığında tablonun buraya dönüşmemesi için alabileceğim bir önlem var mı? Teşhis doğru mudur?

Yazılarınız, görüşleriniz çok değerli. Şu an forumu ve yazılarınız didik didik ederek notlar almaya çalışıyorum bilgilienmek için. Yaptığınız amme hizmetidir. Alakanız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımı sunarım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120787
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Saat 20 Dakika önce Saat 09:34
Sabit Forum da:
1- "Teşekkür ve 1 senelik Tecrübelerim" yazısını okuyun.
Türk doktorlarının 2006'dan beri; her öksürene "Astım" teşhisi koyma aşağılık sahtekarlığı artık foyaları
ortaya çıktığı için dürüst doktorlar tarafından bile kabul görmüyor! Bu aşşağılık sahtekarlığı yapan namussuz
doktorlar, hala başka sahtekarlıklarla halkı dolandırmanın peşindeler. 
2- "Sahtakarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. Zamanında bu adi ahlaksız doktorların nasıl verdikleri ilaçlarla
 ( Aferin+Peditus+Calpol) çocukların karaciğerlerini mahvettiklerini ve bazı çocukların da ölümüne sebep
 olduklarını görün. 
3- Bütün bu rezillikler olurken, ne Sağlık bakanlığı'nın, ne de Tıp Fakülteleri'nin en ufak bir uyarıları
 olmadı! 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.