Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjik bronşitin kesin tanısı nasıl olur?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjik bronşitin kesin tanısı nasıl olur?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: alerjik bronşitin kesin tanısı nasıl olur?
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 01:08

Hocam öncelikle biraz detaylı bir anlatım olacak kusura bakmayın.

Oğlum 3 yaşında. 1,5 yaşına kadar istanbuldaydık ve drmuz sayesinde hiç antibiotik vb. ilaçlar kullanmadan hastalıklarımızı atlatıyorduk. Son 1,5 yıldır başka bir şehirdeyiz ve  önüne gelen burnu aksa  antibiotik yazıyor.

Geçen Cuma  gündüz öksürük başladı gecede ateş.dolven verdim bi süre düştü ama sabah tekrar vardı.aşırı halsiz ve öksürük.rastgele bi dr gittik.tahlil istedi ve paranox fitil verdi ateşi düşemyince soğuk havlu uyguladılar yaklaşık 1 saat, tahil sonuçları WBC 6.32 ( LYM 24.8-MONO 12.7) Bakteriyel bronşit dedi.(1 ay öncede öksürüğü olmuştu ve dr.bronşit başlangıcı demişti, antibiotik ve bricanyl kullanmıştık.) ateşi düşmedi.Kesinlikle dolven verme bronşları sıkıştırır dedi..ilaç olarak bricanly, macrol, ventolin şurup ve calpol  verdi.ama pztesiye  kadar ateşi hep 38,5 tan aşağı inmedi.bizde istanbuldaki kendi drmuza götürdük tahlil sonucuna ve ilaçlara bakınca şaşırdı.sonra muayne etti ve ateşte halen olunca film istedi, zatüre değil dedi ama bronşit.hemen dolvenle önce ateşi düşürdü sonra ventolin nebul uygulaması yaptırdı 3 doz.ısrarla daha önce böyle sıkışma olmadığına eminmisiniz diye sordu. Sonra tedavi olarak novosef iğne 5 gün ve ventolin nebul 8 saatte 1 verdi.şikayeti azaldı kullandığımız sürece.

Kontorl için buradaki drmuza götürdük.sekresyon devam ediyor ve orta kulakta kızarıklık var,bronşit üstüne viral bir durumda eklenmiş dedi.3 tane iğnesini olmuştu.yeterli başka yaptırmayın dedi ve kulağı için suprax,ayrıca secrol ve 6 saat arayla ventolin nebul,pulmicort nebul 10 gün daha kullansın dedi.

Nebulleri kullanmaya devam ediyorum  alerjik astım ihtimali yüksek demişti dr.alerji testlerini önümüzdeki ay yaparız dedi.bu yaşına kadar hiçbir sıkıntısı olmayan bir çocukta birden alerjik bronşit çıkarmı, kesin tanısı nasıl konur  ve ilaçlara devam edeyim mi kafam çok karıştı.

Yukarı Dön
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 02:12
birde orta kulak sorunu burun tıkanıklığından kaynaklıdır diye illadin verdi 3 kez kullanıyoruz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 04:27
Al birini vur otekine... WBC 6.320 ve hala; yok "-Bakteriel bronsit-" yok antibiyotikler, olmadi igneler , hemde Menenjit tedavi edecek kadar kuvvetli igneler, bu doktorlarin hicbir seyden haberleri yok, Allah yardimciniz olsun. Bakteriel bronsit ha, enteresan. Bakalim daha neler duyacagiz. Cocugunuz basit bir Grip geciriyor ve siz ne yaparsaniz yapin, o doktorlar ne ilac verirlerse versinler; 4-5 gun atesiniz olacak. Zaten Grip harici hicbir hastalik " Orta kulak iltihabi" yapmaz. Bunun icinde; Iliadin ped. damla; gunde 2x2 ser damla 3 gun ve arkasindan Serum fiz. ile devam etmeniz yeterlidir. Bunun yaninda, ColdMix ve Limonlu bali ihmal etmeyin. Eski mailleri ve benim makalelerimi okuyun, cok ihtiyaciniz olacak.    Hele ikinci doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin, test mest de yaptirmayin, kacin oradan.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Mar 2012 Saat 04:29
Yukarı Dön
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 09:33
çok teşekkürler hocam, zaten şuanda ara ara öksürüğünden başka şikayeti kalmadı.o halde hepsini kesiyorum ilaçların
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 17:56
Ates, oksuruk, kusma, ishal, nezle akintisi hepsi vucut savunmasidir. Esas bunlara sebep olan hastaliklar yerine bu arazlar ile ugrastiklari icin,  cocuklarin basi belaya giriyor, is uzuyor veya hastanelik oluyorlar. Bu sahtekar ilaclarindan uzak durun.
Yukarı Dön
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 18:41
hocam birde şunu sormak istiyorum, efeye geçen ay kan tahlili yapılıp demir depolarına bakılmıştı bu zaman akadar hiç bakılmadı diyerek, 
HGB 11,2 g/dl __[_*___]__ 10,0 - 14,5
PROLAKTİN 5,84 ng/mL __[_*___]__ 2,64 - 13,13
FERRİTİN 11,7 L ng/mL _*[_____]__ 23,9 - 336,2

doktor kansızlığı yok ama demir depoları düşük şuan için sorun yaratmaz ama ilerde kansızlığı olursa depolarının düşük olması sorun olabilir isterseniz bi süre ferifer kullanabilirsiniz dedi.bende 1 aydır kullandım.acaba ağır griple demir ilacı kullanmanın bir bağlantısı varmı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 19:28
HGB;11.2 g/dl. olduktan sonra, gerisi hic onemli degil. Ferritin, depo demiri degildir. Bu maalesef, son senelerde yapilan bir sahtekarliktir. Ferritin, barsaklardan emilen demirin, depolara tasinmasini saglayan bir "proteindir". Gerek oldugunda vucut tarafindan uretilir. Eger depolar dolu ise, ve demir tasinmasina (transportuna) gerek yoksa, uretilmez. Tabiiki kansizligi olmayan bir kimsede, Ferritin de dusuk olacak, ama bunu anlayacak zeka nerede? Maksat onune gelene demir ilaci vermek olunca, boyle sacmaliklari herzaman duyacaksiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.