Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjik çocuk sorunsalı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

alerjik çocuk sorunsalı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
songseruz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı songseruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerjik çocuk sorunsalı...
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 16:45

Dr. Bey merhaba. Forumda yeniyim. Kardeşim aracılığı ile sizden haberdar oldum. Yazacaklarım hakkında beni yönlendirirseniz minnettar olurum. Beş buçuk yaşında anaokuluna başlayan bir oğlum var. Dolayısıyla sık hastalıklar başladı. En son bir ay önce neredeyse bütün burun etlerinin şişmesi, sarı sümük ve balgamlı öksürük başlaması sebebi ile 10 gün antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. 10 gün sonunda iyileşti fakat 1 hafta sürdü. Daha sonra hafif burun tıkanıklığı ve uyandıktan 1 saat sonra ara ara balgam sesli öksürük oldu. 4 gün sonra bu durumda düzeldi fakat 2 gün sonra geceye doğru ishal şeklinde tuvalete çıktı ve 1 gün sonra da yutkunmayla boğaz ağrısı başladı. Bugün dr götürdüm. Virüs kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonu fakat aynı zamanda alerjisi de var dedi. (1 ay önce deri alerji testin de toz alerjisi çıktı) enfeksiyon için ıburamin zero ve dolven 5 gün kullanılacak dedi. Alerji için ise hafif geniz eti büyümesi var alerjiyi en aza indirmeliyiz yoksa ağızda ve yüzde şekil bozuklukları vs. olur dedi. Bunun için 2 ay süreyle zyrtec surup, çiğneme tableti ve n.cort burun spreyi yazdı. Evdeki tüm halıları kaldırmamı, inek sütü, paketli yiyecekler, çikolata vs yasakladı. Evde hazırladığım yiyeceklere de asla kakao ve süt katmamamı tembihledi. 2 ay sonra kontrole çağırdı. Oğlum bebekken astım bronşiyal tanısı nedeni ile ventolin ve budecort buhar kullanıyordu büyüdükçe düzelecek dediler şu an eskisinden çok daha iyi çünkü direk ciğerine iniyordu bebekken hastalık. Bu durum için dr. bebekliğini bilemiyorum fakat onlara gerek te olmamış olabilir dedi. Bu arada çok küçükken penisilin grubu antibiyotik başlamıştı bir dr. Ertesi gün başka bir dr hemen kesmişti ilacı. Bize belli etmediler fakat bizce alerji olmuştu çünkü suratı şişmişti bu yüzden penisilin grubu antibiyotik kullanmıyoruz. Tablo böyle. Bu ilaçları kullanalım mı? acaba siz bu konular hakkında ne düşünüyor sunuz? Nasıl bir yol izleyelim yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla…

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı songseruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 17:19
oğlumun yaşı beş buçuk
boyu:120 cm
kg su: 23
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120766
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 19:36
Allerji ile ilgili soylenenlerin tamami PALAVRA! Tipik bir Turk doktoru! 
Kargadan baska kus, Allerjiden baska hastalik bilmezler!! Sakin bu soytarilara kanmayin. 
VE, SAKIN o Allerji ve Astim ilaclarini kullanmayin.
Cocuklarda, Penisilin allerjisi OLMAZ!! Zaten olsa idi, o ilk reaksiyonda ölmüstü!! 
Bu arada; sizin cocugunuza bu 5.5 sene zarfinda, hic Grip tanisi kondu mu?? Bunlar boyle  adi ve assagilik
 doktorlardir!
Yazilarimi okuyun ve bir daha bu sekilde hasta oldugunda, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Dili pembe oldugunda, asla Antibiyotik gerekmez. 
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olursa, antibiyotik gerekir.
10cm boy, 4 kilo agirlik fazlasi var. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2023 Saat 03:53
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı songseruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 23:52
Evet grip teşhisi kondu fakat alerjik olduğu için ağır atlattığı söylendi. Boy ve kg sunun fazla olmasının kötü bir yanı yoktur sanırım değil mi? Şu an genel durumu iyi fakat boğaz ağrısı var acıyor diyor. Sol burun daha fazla olmak üzere burun etleri şiş ve kızarık fakat çok tıkanma yok. Burun akması yok. Doktorun yazdığı ilaçları vermedim sadece biraz zyrtec şurup ve iliadin sprey verip uyuttum. Arada kuru öksürüğü oluyor. Yanlış mı yaptım ya da başka ne yapmam gerekir bilgi verebilir misiniz öksürüğü geniz akıntısı dan da olabilir diye düşünüyorum çok yutkunuyor çünkü. Teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 03:55
  "  grip teşhisi kondu fakat alerjik olduğu için ağır atlattığı söylendi." 
Bu laf fa yeni icat oldu.. Turk doktor tipi dansozluk. 
Zyrtec vermeyin! Akinti koyulasir ve hiriltilar artar. 
Ara ara sicak su buhari uygulayin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı songseruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 12:06
Peki alerji konusunda nasıl bir yol izlemeliyim. Dedikleri gibi halıları vs kaldırıp çikolata vs yasaklamaya gerek yok sanırım. Bize söylenen çene yapısının kalıcı olarak bozulabilecegi gibi şeyler. Alerjik burun spreyleri vs veriyorlar fakat ben hiçbir zaman istedikleri süre kadar kullanmadım ya da hiç kullanmadım. Bir de çiğneme tableti çikti şimdi ilacı çok sevmediğim için çok mecbur kalmadıkça kullanmam böyle şeyler ama ne. Yapacağım onu da bilmiyorum açıkçası... Yol gösterir misiniz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı songseruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 12:39
İnek sütü de yasak mış... Zaten çok süt içen bir çocuğum yok ama tamamen köklere bile katılmayacak kadar yasak dedi son gittiğim dr. kakao asla dedi bir de 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 19:05
Hicbirini yapmayin. Bu tip allerjilerin olabilmesi icin; SENELERCE bu etkenlerle temas etmesi gerkir. 
Zaten, o testlerden saglam cikan YOK! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.