Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ALLEJİ TESTİ HKN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumALLEJİ TESTİ HKN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: ALLEJİ TESTİ HKN
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 18:05
Merhabalar Doktor Bey,

Benim 2006 doğumlu bir oğlum var. Küçükken çok fazla boğaz kızarıklığı ve hırıltılı nefes alma, öksürük olayları geçirdi. Doktoru oğlumu takip etti ve allerjik bronşit teşhisi koydu. O zamanlar zyrtec ve singulair kullandık uzun süre. geçen kıştan beri kullanmıyoruz. yaşı küçük olduğu için allerji testinin yanlış çıkacağını söyledi.
şimdi oğlum anaokuluna başladı , ve kışta geliyor. ben de yasadımız o zorlu günlerden sonra , ve kış gelmek üzere olduğu için ,aynı şeyleri tekrar yaşamamak için allerji testi yaptırmak istediğimi söyledim doktoruna.
kendisi prick testi isminde bir test olduğunu ama onun için zor olduğunu, onun yerine solunum allerjisi paneli testi yapabileceğimizi söyledi.
ama ben internnetten araştırınca sporcu vs. kişiler için, astımlı hastalara veya hasta olmaya yatkın kişilere yapıldığı yazıyor.
ben oğluma test yapılmışken prick tsti veya hangisi ise onu yaptırıp komple bu şikayetlerine neden olan şeyi bulmak istiyorum.
siz de hangi testi yaptırmalıyız,  ve bildiğiniz uygun bir yer var mıdır ?

şimdiden teşekkürler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 11:25
İyi tezgaha gelmişsiniz.. Sizin çocuğunuz devamlı "grip" geçirmiş... Kullandığınız ilaçlar virüslerin yayılmasını arttırdığından her hastalığınız çok merasimli geçmiş... Bizim bu konu ile ilgili eski mailleri ve makaleleri okuyun... Hasta olmasını istemiyorsanız, çok kalabalık içine sokmayın, çok öptürmeyin..Tabii, yuvaya/okula başladığında ilk 2 seneniz (kışınız)  kötü geçecek, onada hazır olun.
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 14:10

Yani allerjik bir çocuk yada allerjik bronşiti falan yok öyle mi.bu kadar zamandır boşuna mı üzüldük, o iğneler ilaçlar falan boşunamıydı?

eğer öyleyse ki ben sizin dediğinize kesinlikle inanıyorum . ama yine aklımda içimde rahat olsun diye allerji testi yaptırmak istesem , hangisini yaptırmamı önerirsiniz.
bu arada zaten artık ilaç falan vermiyorum, ballı limon veriyorum uzun süredir, sizden öğrendiklerime istinaden.
ama anne yüreği işte,korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan.
bünyesini güçlendirmek için vitamin vs. almamı önerir misiniz .

teşekkürler doktor bey,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2010 Saat 09:51

Allerji testlerinden "temiz" çıkabilen kimse yoktur. Siz girin, sizdede alleri yapan maddeleri mutlaka bulacaklardır. Bunlardan uzak durun... Ayrıca, hakikaten allejisi olan hastalara, test nasıl çıkarsa çıksın, aynı ilaçlar verilir. Siz, bu testlere göre hastalara farklı ilaç veya tedavi verildiğinimi sanıyorsunuz?? Bünyesini güçlendirmek istiyorsanız, et ve sütlü besleyin.. Gerisi hikayedir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.