Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Allerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAllerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
caner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Allerji
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 17:21
Merhaba ;

Bebeğim 3 haftalıkken öksürmeye başladı. Bunun üzerine Hastaneye götürdük. Kan tahlili ve akciğer röntgeni  çektiler .Temiz çıktı. Ama göğsünde hırıltısı olduğu için  Antibiyotik iğne verdiler ve buhar yaptılar. 10 gün müddetince antibiyotik iğne vuruldu. 
Başka bir çocuk doktoruna gösterdik. O iğneleri yersiz buldu ve onun yerine 2 şurup ve zyrtec verdi. Ventolin ve Fluibron. Biri allerji yaptı diğeri bacağını titretmeye başladı. 2-3 gün bu şurupları kullandıktan sonra tüm vucudunu allerji oldu. Doktorumuz bu sefer bu ilaçları kesin sadece zyrtec e devam dedi. Yüzüne sıçramış allerji artık tamamen kızarık bir durum aldı . Bu sefer bepanthol verildi. 
Öküsürük olduğu dönemde doktorumuz yıkanmaması gerektiğini söylediği için  8-9 gün çocuk yıkanmadı..Vücudu isilik gibi ama boynundan yukarsı kızarık bir vaziyette. Kulaklarının arkası kabuk bağladı. İlaç ilaç nereye kadar...
Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.
Doktorumuz bu konu beni aşıyor bir cildiyeye gösterin der.
Ben allerjiğim.. erkek kardeşim de çok hassas. Oğlumun odasınıda sıcak tutmuştum.  Üşütmiyeyim diye... Allerjik bir öksürükte olabilirmi ?
Ne yapmalıyım. Yüzündeki kızarıklık için ne önerirsiniz... yüzü pul pul kalktı. Bepantol sürdüğümde daha çok kızarıyor...
Bilginiz için şimdiden tşk. ederim.

Saygılar ..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 18:22
Bu kadar hatayı peşpeşe yapabilmek için bu doktorların özel eğitim almış olmaları gerek...Kan tahlilinin temiz çıkması bebeğin grip geçirdiğinin işaretidir. 3 haftalık bebeğe 10 iğne vermek için insanın baya vicdansız olması gerekir. Hiç gerek yoktu. Tabiiki grip iyileşirken akıntının koyulaşması nedeni ile hırıltı olur. Bunun için burnuna serum fizyolojik damlatmanız yeterliydi...
Ventolin 2 yaşından evvel verilmez( hayati tehlikesi vardır aşırı çarpıntı yapar). Hadi doktor bilmiyor, siz niye açıp içini okumadınız.Keza Zytec de 2 yaşından evvel verilmemelidir. Zaten bu ilaçlara hiç gerek yoktu, zira bebeklerde allerjik bronşit veya astım OLMAZ...
Doktor beyimizi aşan(!) durum, bebeğin aşırı sıcak tutulması ile ilgilidir. Hatta pişirmeye teşebbüs etmişsiniz de denebilir. Tabii sizin başınızın etini yediler "-bebeği üşüttünüz-" diye ..Üşütmekle hasta olunmaz. Türklerin uydurmasıdır ve asla doğrusunu öğrenmeye de hiç niyetleri yok. Bu laf doktorların bile ağızında sakız olmuştur.  Ne yapacaksınız, bütün ilaçları atın, sadece serum fiz. burnuna 5-6 defa , 8-10 damla her iki burun deliğine damlatın, hemen bugün banyo yaptırın. Bir dahada böyle kelek laflara inanmayın..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.