Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - allerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumallerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: allerji
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:54
Kızım 14 aylık.77 cm,10 kg.Sabah az peynir,sarelle,az ekmek,bazen 1/2 yumurta yiyor.Gün içinde haşlanmış et,tavuk veya köfte vs.,1/4 elma,küp peynir,(bazen kuru üzüm,kraker,cici bebe) yiyor.İştahsız ve anne sütünü seviyor.Mama,süt vs.vermiyoruz.
15 gün önce allerji başladı.Küçük kırmızı,ortası beyaz kabarıklıklar alnında,göz kenarında,yanağında, el,kol ve bacaklarında belirip yarım saat içinde yokoluyor,Kaşımıyor.1 yaşından sonra yum.beyazına başladığımız için, ondan şüpheleniyoruz.(Ayrıca kızım doğduğundan beri gazlı,karın ağrılı,huzursuz ve az uyuyan bir bebekti.)
1-Ne kadar süre yum.beyazı yedirmeyerek deneyebiliriz?
2-Evimizde duvarlarda küf,rutubet oluşuyor,çamaşır suyu ile siliyoruz.Bundan olabilirmi?
3-Çok emiyor,benim yediklerimden olabilirmi?
4-immuzing,vimin c içiyor.Keselim mi?
Yediklerini takip mi edelim,hemen doktora mı gidelim? Teşekkürler

Düzenleyen duygu - 10 Mar 2009 Saat 10:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 10:01
Süt niye vermiyorsunuz? Zaten peynir yiyor. Alerji olsa, peynir ilede olurdu. Yum. beyaz ile ilgili olduğunu sanmıyorum, küf ve rutubet dokunsa idi solunum bozukluğu şeklinde kendini gösterirdi. Sizin yediklerinizden çok zor. 4. maddedeki ilaçları ben kullanmıyorum. Bir doktor görürse iyi olur.
Yukarı Dön
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 11:11
Doktor bey cevabınız için çok teşekkür ederim.İmmuzing sık hasta oluyor diye veriyorduk.Hem onda hem vimin c de çinko var, allerji bundan olabilir diye kestik.
Sütü içiremiyoruz.Biberondan sadece su içiyor.Biberondan ve bardaktan denedik,süt,meyve suyu vs.içmiyor,yoğurt da sevmiyor :(  Süt içmemesini anne sütü alıyor diye önemsememiştim ama ayrıca süt içmesi mi gerekiyor? 
İnek sütü alerjisi olsa, 1 tatlı kaşığı peynir yediğinde ortaya çıkar mı ?
1 yaşını geçmiş çocuk için siz vitamin,balık yağı vs.öneriyormusunuz?Teşekkür ederim.

Düzenleyen candyy - 10 Mar 2009 Saat 11:16
Yukarı Dön
mkm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 13:51

merhaba doktor bey,benimde 6,5 aylık bir oğlum var.yüzünde vevücudunda kızarıklıklar oluyor geçip yeniden çıkıyor yoğurt ,pirinç unu ile hazır mama, elma,muz,armut,portakal,tarhana ,şehriye,mercimek,sebze çorbaları yiyiyor.doktorumuz alerji testlerinin daha sonuç vermiyeceğini söylüyor. zytec(yazılışını yanlış yazmış olabilirm)damla kullandık ama geçmedi.bazen azalıp çoğaldığı için tam olarak hangi yiyeceğinden kaynakladığını bulamadım.şimdi doktorumuz bir şurup verdi ama daha kullanmadım vücudu unutturmak içinmiş adını şuan hatırlamıyorum 1,5 ay sürekli kullanımı gerekliymiş.o yüzden yemeklerini bir kez daha denetleyeyip ondan sonra vermek istedim.oğlumun kilosu 7kg410 gr, boyu65 cm şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 14:44
1)İlaçlarla bağışıklık sistemini kuvvetlendiremezsiniz. Vücutta herhangi bir maddeye karşı alerji geliştiğinde doz (yani miktar)önemli değildir. Zerresi ile bile reaksiyon başlar. Sütü soğuk verirseniz severek içer. 1 yaşından sonra çok özel durumlarda vitamin veya balık yağı öneririm. Anne sütü yeterli geliyorsa, ayrıca süt vermem ama başka gıdada vermem. İlk başlayacağım gıda süt olur, diğer gıdalar arkadan gelir.
2)6.5 aylık çocukta bu kadar karışık beslenme hayret doğrusu... Alerji testleri 4 yaşından sonra netice verir.Bana kalırsa bütün gıdaları kesin, sadece süt verin, arkasından teker teker ilaveler yapın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.