|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
AliNejat
Üye
Konu: Anemiye bağlı zeka gerilemesiGönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 07:08 |
|
40 aylık oğlum 2 buçuk yaşına kadar anne sütü içti, ondan sonra da et, tavuk, balık ve yumurta yemeyi şiddetle reddettiği için multitabsın demir destekli vitamin takviyesiyle devam ettik. 2 ay kadar önce bu vitaminin üretimi durdurulmuş ve biz de haberimiz olmadığından 2 aydır eczanenin getirmesini bekliyorduk. Nihayetinde çocuğumuz geçtiğimiz 2 ay boyunca sürekli geriledi. Uysal bir çocukken her şeye itiraz eden bir çocuk haline geldi önce, 3 yaş sendromu zannettik. Sonra konuşması bozulmaya başladı "Miki Fare" izliyordu, Gufi' yi taklit ediyor sandık. Miki Fare izlemesini engelledik ama konuşma bozukluğu ilerledi. Motor gelişimi durdu, hatta azaldı. Gayet akıllı, konuşkan, şekilleri, renkleri, sayıları, harfleri bilen iletişimi kuvvetli bir çocukken çişini bile söyleyemez hale geldi neticesinde.. Konuşmuyor, sadece sorduğumuz soruları cevap formuna dönüştürüp boşlukları "Bir Şey" sözcüğüyle dolduruyor. "Senin adın ne?" "Benim adım bir şey." "Bir şey yaşındayım." gibi.. Hiç demir almadığı için emir eksikliği olması muhakkak, ancak benim merak ettiğim, bütün bu zeka geriliği (yani toplamda 2 aylık sürecin sonunda bir sene önceki haline döndü çocuk) anemiye bağlı olabilir mi? Yoksa anemi bu kadar büyük bir etkide bulunmaz mı? Nöroloğa danışmalı mıyım? Bu başka bir fiziksel beyin hasarından kaynaklanıyor olabilir mi? Bir de alakasız bir yerde oturduğumuzdan ulaşabileceğimiz tek doktor arada hastalandığında götürdüğümüz ve "Antibiyotik kullanmazsanız iyileşmez ki!" deyip duran bir amca, o yüzden önereceği tedaviye de çok güvenemiyoruz. Tahlil neticesini ve vereceği ilacı paylaşırsak değerlendirmeniz mümkün müdür? Bu tür şeyler olur mu, tedavi edilirse düzelir eski haline gelir ya da en azından en az hasarla kurtulur mu, yoksa beyin hasarı geri alınamaz ve çocuğumuz sakat mı kalır?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 21:42 |
|
Bu sacma sapan "bilgileri" sizin kafaniza kim soktu??? Anemi sonucu zekada gerilik; cok agir anemilerde, oda seneler sonra (Ilkokul gibi) ortaya cikar. Siz bir "Tam Kan Sayimi" yaptirip bana yazin, sonuclari bir goruselim..
|
|
![]() |
|
AliNejat
Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 13:20 |
|
Tekrar merhaba. http://imageshack.us/photo/my-images/705/hemogram.jpg/ Yalnız, bu sonuçlara varabilmek için, çocuktan 8 tüp kan alınması gerekti. İlk seferde Hemogram için kullanılacak tüpteki kanın pıhtılaşmasına engel olamadı ilgili arkadaşlar, sağolsunlar. İkinci seferde tahlili yazan doktor, anlattıklarımızdan yola çıkarak ekstra tahliller de isteyince böyle oldu. Bu arada, ilçe hastanesindeki doktorun tavsiyesiyle başlayan bir süreç yaşadık. Önce komşu ildeki Araştırma Hastanesi’nin çocuk nörolojisi bölümüne gittik. Buradaki 3 genç doktor (veya doktor adayı, bilemiyorum) anlamlı veya anlamsız bir sonuca varamadı. Ardından özel bir nöroloğa gittik. EEG, MR ve kan tahlilleri istedi. Aldığımız sonuçlarda herhangi bir negatif bulguya rastlanmadı. Bu koşuşturmacanın daha başlangıcında çocuğumuz ağır bir gribe yakalandı ve ancak bugün ateşi biraz düştü ve öksürüğü azaldı. Dolayısıyla Hemogram sonuçlarında bu enfeksiyonun etkisi de olabilir. İlk mesajda yazdığım anormalliklerde ciddi bir artış var:
İletişim kurmaktan kaçınıyor, çok az konuşuyor, cümle kurmakta ve doğru
kelimeleri bulmakta zorlanıyor, anlamsız sesler çıkarıyor ve hiçbir şeyden
mutlu olmuyor. Bir haftadır doğru-düzgün kurabildiği yegane anlamlı ve kurgu
ürünü cümleler, birkaç gün önce legolarıyla oynadığı korkunç oyun esnasındaydı.
Elinde kılıç tutan bir şövalye lego sivil legolara kılıcıyla vuruyor, sivil legolar
da “öldürüyorsun beni” diye bağırıyorlardı. Sonra hepsi yattılar ve “Hepimizi
öldürdü, hepimiz öldük” dediler. Ben araya girip “ama şövalye onları kurtarmalı”
gibi bir müdahalede bulununca da, şövalye legonun bacaklarını gövdesinden
ayırdı ve onun ağzından “ben de öldüm artık sizi kurtaramam” dedi. Düzenleyen AliNejat - 25 Ara 2012 Saat 13:20 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 18:55 |
|
Kesinlikle; Otistik degil... Kan tahlilinizde; Eriskin degerlerini koymuslar, bu yastaki couklarin kan degerleri eriskinlerden farklidir, ama buna ragmen bir eksikligi yok. Yani; Anemisi de yok.... Oyun esnasinda bile olsa, sizinle iletisim kurmasi, tepki sozleri soylemesi, herseyin yolunda oldugunu gosterir. Oturun oturdugunuz yerde... Bunlarin eline duserseniz, hasatiniz cikar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|