|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esşi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 312 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haz 2017 Saat 14:23 |
Hocam merhaba,
9 ay 9 günlük, 80cm ve 12 kg erkek çocuğum var. Doğduğundan beri anne sütünden başka hiçbirşey -su vitamin vs- vermedik. genel görünümü gayet sağlıklı, emmesinde emeklemesinde v.s bi anormallik yok. Dr a da götürmüyoruz gereksiz tahlil yapılmasın diye. Niyetim 2 yaşına kadar mümkün olduğunca ek gıdaya başlamadan anne sütü vermektir. Size şunu sormak istiyorum; oğlumun vucudunda arada bir egzama oluşuyor, yine benzer şekilde vucuduna elimi gezdirince çok renkli olmayan kabarcıklar olduğunu hissediyorum acaba diyorum vucudu susuz kalmış olabilir mi? Yazılarınızda afrika sıcaklarında bile suya ihtiyaç olmaz demişsiniz, sütüm yetersiz olsa kilo ve boyda da eksiklik olur ama yine de özellikle bu yaz aylarında vermek gerekir mi? Bir de su vermeye başlamak gerekirse miktarı ne olmalıdır? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EGER, bir yerde bir HATA yaparsaniz, o zaman bebegin suya ihtiyaci dogar!!! - Asiri giydirip, terletmek - Anne sutunun azalmasi. - Ishal olup, su kaybettiginde.... Suphelendiginizde; su teklif edin.. Icmiyorsa, ihtiyaci yok demektir.... Tabii herhangi bir sebep ( anne sutu yetmemesi gibi) ile, koma halindeki bir bebekte bu testi yapmak, anlamsizdir.. Su ihtiyaci olabilmesi icin: - Ek gida baslanmasi. - Anne sutunun az gelmesi gerekir.. Dedigim gibi; bu anlattiklarim, SAGLAM bebekler icindir.. Suuru kapanmis bebeklere su teklif edip, "Su icmiyor, demekki her sey yolunda" DEMEYIN!!!! 50 ulke arasinda, "Okudugunu anlamada" 46. olan bir ulkede; bir doktor konusurken cok dikkatli olmali dir..... |
|
![]() |
|
esşi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 312 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi su teklif ediyoruz ancak içmek için değil de oynamak için teklifimizi kabul ediyor şimdilik .
Konuyla ilgili olabilir diye birşey daha sormak istiyorum. Bebeğimiz kakasını haftada bir ya da on günde bir yapıyor ve çişi de kokuyor ama abartılacak seviyede değil sizce normal midir? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
3,2kg fazlasi var.. Ne zaman isterse, o zaman kakasini yapar.. Lutfen, ilgili konulari arastirmadan soru sormayin.. Ilk sayfada, Yazarlar kisminda; "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi iyi OKUYUN!!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayın gözümüzden kaçmış , 10-12 gün de kaka yapmadığı olmuştu süre biraz uzun gelince suyla ilgili olabilir diye bu başlık altında sormak istedik.
Teşekkürler.
Düzenleyen esşi - 14 Haz 2017 Saat 14:03 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|