Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anneanne ve babaanneler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuanneanne ve babaanneler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 15:18
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız. Wink

Benim bebeğimde 14 ağustosta doğdu,Denizli çok sıcaktı.Kayınvalidem çocuğu kat kat örtmüştü,aç diyorum açmıyor.Bebeğim ciğer gibi olmuştu,her tarafı kızarmıştıUnhappyAllah kolaylık versin canımClown
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2478
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 15:47
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız. Wink

Benim bebeğimde 14 ağustosta doğdu,Denizli çok sıcaktı.Kayınvalidem çocuğu kat kat örtmüştü,aç diyorum açmıyor.Bebeğim ciğer gibi olmuştu,her tarafı kızarmıştıUnhappyAllah kolaylık versin canımClown

Bu üşüme işini de ben hiç anlayamıyorum. Çocuklar ve bebekler normalde yetişkinlerden çok daha geç üşürler. Yani siz üşümüyorsanız, bebeğiniz hiç bir şekilde üşümez, hatta siz hafif üşüdüğünüzde de üşümez.

En çabuk yaşlılar üşür, vücut ritmi ve sıcaklığından dolayı... Onlar da genelde anne anne ve babaanneler oldukları için, herkesin üşüdüğünü düşünürler maalesef...

Hep görüyorum, bahar havasında anne kısa kollu giymiş, bebeğinin üzerine uzun kollu giydirmiş, kafasına bere takmış, üzerini de battaniyeyle örtmüş. Yazık yavrulara, üzülüyorum bu bebeklere... 
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 15:50
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Amanınnn bu ne ablaaaa. DeadDeadKabus gibi beeeeee. Sen sen ol çalışmaya devam etsen de sakın ama sakın böyle bişeye izin verme. Ben de çalışmaya ara verdim kayınvalidem bu kadar vahim olmasa da yine de bırakamıyorum. Nolur sen dediğini yap ablacım ve bence sınırını çok iyi çiz ki sana karışamasın. Benimki iyi olmasına rağmen çatışmalarımız oluyor seni hiç düşünemiyorum. Korktum ben valla.ConfusedConfused
Clown

Canım benim LOLLOL sağol düşüncelerin için. Korkma o kadar korkulacak bir kadın değil. Hem ben onun sadece söylediklerini yazdım. Ben bunlara topluca cevaplarımı ve tavrımı koydum canım merak etme.
Ama bebek olunca bir gerginlik olacağı belli gibime geliyor.
Canısım çalışmama kararım hem kayınvalidemden çok işimin tutarsızlığından 12 senedir aynı yerde çalışıyorum ve 435 ytl maaş alıyorum. Şimdiye kadar çalışma saatlerim esnek istediğim zaman izin alıyorum diyordum ama yeter artık sömürüldüğüm çalışmıyacağım. Bu paraya bebeğime bakıcı bile tutamam bitanem. 600 ytl bakıyorlar Ankarada. O yüzden bebeğime ben bakıp kendi hamurumla yoğuracağım onu inşallahhhh.

aaaa kızlar unuttuğum birşeyi hatırladım.
Bebek arabasına baktım dediğimde. Ne gerek var bebek arabasına 1-2 yaşına kadar binmiyor ki, hem sen hem bebeği hem arabayı nasıl aşağı indireceksin dedi. Ben söz dinlerim Wink derhal bunada çözüm buldum. Geçen hafta aldım arabasını LOLLOLLOL.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 15:57
Orjinalini yazan: Siddartha Siddartha Yazdı:

Bu üşüme işini de ben hiç anlayamıyorum. Çocuklar ve bebekler normalde yetişkinlerden çok daha geç üşürler. Yani siz üşümüyorsanız, bebeğiniz hiç bir şekilde üşümez, hatta siz hafif üşüdüğünüzde de üşümez.

En çabuk yaşlılar üşür, vücut ritmi ve sıcaklığından dolayı... Onlar da genelde anne anne ve babaanneler oldukları için, herkesin üşüdüğünü düşünürler maalesef...

Hep görüyorum, bahar havasında anne kısa kollu giymiş, bebeğinin üzerine uzun kollu giydirmiş, kafasına bere takmış, üzerini de battaniyeyle örtmüş. Yazık yavrulara, üzülüyorum bu bebeklere... 

Valla yazdıklarınıza yürekten katılıyorum. Ama işte yaşlılara anlatmak mümkün değil bunu.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 17:24
benim doğumda çok kanamam oldu dikişlerimde çok kötüydü yürüyemedim oturamadım o yüzden 15 gün annemde kaldım ve o 15 gün boyunca bebeğimi sadece emzirmek için getirdi yanıma neymiş anne çocuğuna bakarsa nazar değermiş dayanamadım en sonunda kendi evime geldim sağolsun çok yardımı dokundu annemin emeklerini inkar edemem beni bu yaşa ne emeklerle getirdi ama o 15 günü hiç unutamıyorum düşünsenize yavruma doyasıya sarılamadım bile kayınvalidemde hiç arayıp halin ne diye sormadı şimdi bebeğim 9 aylık her hafta gelip bebeğime karışıyor ne hakkı varkiUnhappy
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2008 Saat 00:50

Canım benim LOLLOL sağol düşüncelerin için. Korkma o kadar korkulacak bir kadın değil. Hem ben onun sadece söylediklerini yazdım. Ben bunlara topluca cevaplarımı ve tavrımı koydum canım merak etme.
Ama bebek olunca bir gerginlik olacağı belli gibime geliyor.
Canısım çalışmama kararım hem kayınvalidemden çok işimin tutarsızlığından 12 senedir aynı yerde çalışıyorum ve 435 ytl maaş alıyorum. Şimdiye kadar çalışma saatlerim esnek istediğim zaman izin alıyorum diyordum ama yeter artık sömürüldüğüm çalışmıyacağım. Bu paraya bebeğime bakıcı bile tutamam bitanem. 600 ytl bakıyorlar Ankarada. O yüzden bebeğime ben bakıp kendi hamurumla yoğuracağım onu inşallahhhh.

aaaa kızlar unuttuğum birşeyi hatırladım.
Bebek arabasına baktım dediğimde. Ne gerek var bebek arabasına 1-2 yaşına kadar binmiyor ki, hem sen hem bebeği hem arabayı nasıl aşağı indireceksin dedi. Ben söz dinlerim Wink derhal bunada çözüm buldum. Geçen hafta aldım arabasını LOLLOLLOL.
Ay çok sevindim.LOLLOLLOLLOL
Böyle şakacı ruhunla devam edersen inan o da senden bıkıp mücadeleyi bırakacaktır. Süpersin ClownClown
Zor durumda kalırsan benim aşağıdaki yazıyı buzdolabına büyük puntolarla asıver...

Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 585
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2008 Saat 12:25
benim de en kızdığım şeyler bunlar..büyüklerimiz 16-17 yaşlarında anne olmuşlar kendileri büyütmüşler çocuklarını ama biz daha büyük yaşlarda anne olduğumuz halde bizlere güvenleri yok.Halbuki biz daha çok okuyup uyguluyoruz.Onlar kafadan dolma bilgileri hala bize yaptırmaya çalışıyorlar.Cry
Ben temmuz sıcağında doğum yaptım bebeğim incecik body lerle büyüdü battaniye yerine ince bir örtü ile uyudu.Bir şey olsaydı çoktan hasta olurdu.
Ne zaman dışarı çıksam her ne kadar bebeğimi giydirsem özellikle yoldan geçen  teyzeler "kızım bu çocuk üşür üzerine battaniye ört" deyip duruyorlar onları kırmamak için bişey demiyorum ama kızıyorum.Angry
Kayınvalidem bana pek karışmaz ama bazen yedirdiklerim konusunda karışır gibi oluyor.Geçenlerde kremşentili bir pastadan çok az ağzına koydu ben görünce kırmadan izah ettim.Sürekli geçmişte "bebeklere 3-4 aylıkken bile yemekler verilirdi onlara bişey oldumu" diyorlar ben artık bişey demiyorum çünkü anlamıyorlar.Angry
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 211
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2008 Saat 12:28
benim annemde takmıs sekerli su ver cocuga susuzluktan kuruycak.
diyorum herkes soyluyor ilk 6 ay sadece anne sutu veriliyor. anne sutunde hersey var.
yine de benden gizli verdigi olmustur. biz sizi oyle buyuttuk ne olcak diyor.
:)2 yasındaki oglum daha 5-6 aylıkken kayınvaliden de meyvalı yogurt veriyordu. ben diyordum vermeyin yok dinletemiyordum.

ama yardımlarını da kimse inkar edemez. isim cıktı mı ya anneanne ya babaanne imdadimiza yetisiyor.
iyi ki varlar...

Düzenleyen snyozt - 03 Nis 2008 Saat 12:41
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.