Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2008 Saat 13:43 |
O şekerli su olayının aynısını ben de yaşadım. Tutturdular Egemen su içsin diye. Gerek yok dedim. Açıkladım... Bakın dedim şu kadar çiş yapıyor, cildi kurumuyor, ağlamıyor susasa bunlar olur dedim ama dinletemedim. Yoğun baskı altında biberona koyup biraz verdim, içmedi. Çünkü çocuk lıkır lıkır anne sütü içiyor, susamıyor ki... Bebek içmeyince kabahatli yine ben oldum. Bunu küçükkenden alıştırmalıydın, bu yaşta biberon almaz dediler. Ama ben biberona alışsın ya da su içsin isatemiyorum ki dedim. Sonra kabul etmeyip biberonuna kesme şeker at dediler. En son dayanamayıp "He attım" dedim. "İçti" dedim    Mutlu olsunlar diye... Bebeğime ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Sonrasında da 9 ay ağırlıklı anne sütü yanında ek beslenmeyle büyüttüm. Suyu da oğlum ek besinlere geçince kendisi istedi, aldı. İhtiyaç duyduğu zaman...
Kalın giydirme konusunda da çok dertliyim... Bebeğimin ayağına ikişer çorap giydiriyorlardı. Evimiz de o zaman merkezi sistemdi. Hamamdan az serin bir evdi    Çocuğun ayak parmak araları pişince haklı olduğumu anladılar ama ben bu arada nasıl bir psikolojik savaş verdim anlatamam...
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2008 Saat 15:05 |
off off kızlar anlatılan tüm konularda emin olun az yada çok dertler ortak...Allah izin verirde bizde o günleri görürsek bizde böyle herşeye karışan,bizde büyüttük heralde diyen büyüklermi olucaz acaba
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
seydaulgen
Üye
Puanlar: 50
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2008 Saat 22:27 |
walla bende yaşıyorum bu sorunları. Kaynanam yanımda olmasada uzaktanda müdahalelerine devam ediyo. Geçen eşime sölemiş çocuğu sallamayın drlar dedi beynine zarar veriyomuş. Bu konuyla ilgili bi sürü yazı okudum çok hızlı ve sert sallamak zaten zararlı bunu biliyorum ama benim bebeğimde kolikli bi bebekti. Normal bi şekilde uyumuyodu ki. Doğumdan sonra yanımda kaldı karışmadığı bişi kalmadı. Çok sinir bozucu bi durum. Ben de çareyi araya mesafe koyarak ve sölediği saçmalıklara cevap vererek buldum..
Napim. 
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2008 Saat 14:36 |
valla kolay gelsin arkadaşlar. ben yaşamıyorum bu yazdığınız sorunları her iki annemden yana.. ama eminim ki çok zordur. bir yandan insnaın sabrı ve bir yandan herşeyden önemli anneler... hem de 2 tane... tekrar alah kolaylık versin..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
mine
Altın Üye
Puanlar: 3314
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2008 Saat 22:39 |
seydaulgen Yazdı:
walla bende yaşıyorum bu sorunları. Kaynanam yanımda olmasada uzaktanda müdahalelerine devam ediyo. Geçen eşime sölemiş çocuğu sallamayın drlar dedi beynine zarar veriyomuş. Bu konuyla ilgili bi sürü yazı okudum çok hızlı ve sert sallamak zaten zararlı bunu biliyorum ama benim bebeğimde kolikli bi bebekti. Normal bi şekilde uyumuyodu ki. Doğumdan sonra yanımda kaldı karışmadığı bişi kalmadı. Çok sinir bozucu bi durum. Ben de çareyi araya mesafe koyarak ve sölediği saçmalıklara cevap vererek buldum..
Napim. 
|
en doğrusunu yapmışsın ben pek cevap veremiyorum darılmasınlar diye emin ol sen bebeği ayağında sallamak istemeseydin o zaman da biz ayakta sallayarak büyüttük sende öyle yap diyecekti ne yaparsan illaki muhalefet ediyorlar insan yoruluyor
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
 |
nilay
Pırlanta Üye
"Maviboncuk'un Annesi..."
Puanlar: 10157
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2008 Saat 22:52 |
aynı olayı ben yaşadım babaanne tutturdu şekerli su diye hayır dedim içmcek ben alt kata iniyorum o üst kata çıkıyor bardağın kaşığını duyup yukarı fırlıyorum kafayı yicektim ama tavrımı koydum sonradan bana sormadan iş yapamaz olmuştu halen bile çekinir ama birazda tavır koymak gerekiyor sanırım herşey onların zamanındaki gibi değil ki...herşey çok farklı herşeyden önce onların annesi biziz,onları biz yetiştireceğiz neden hep beraber yıpranalım ki stres yapalım....hepimize yazık ama anlayabilene işte....sağolsun annem hiçbir şeyimize karşmadı,şunu öyle böyle bile yap demedi.....sanırım kızını çok iyi tanıyordu....
|
|
 |
seydaulgen
Üye
Puanlar: 50
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 00:05 |
walla haklısın cnm sırf muhalefet olsun die konuşuyolar 
|
 |
leyla59
Kıdemli Üye
Puanlar: 1924
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 02:13 |
NazNiran Yazdı:
Valla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dedi  .
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız.  |
ayyy ne zor bee
|
herbişeyim canım kızım
|
 |