Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anneye öfke
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanneye öfke

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3197
Mesajın Direkt Linki Konu: anneye öfke
    Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 15:20

Merhabalar,

Doktor hanım 17 aylık bir oğlum var. çalışan bir anneyim ama oğlum 10 aylık olana kadar evdeydim. 10 aydan sonra işe başladım, ben işteyken oğluma bakıcımız bakıyor iyi bir bayan oğlumla ilgili. Sorunumuz şu oğlum 2 haftadır bana öfkeli davranmaya başladı. işten gelince seviniyor ama babasına sarıldıgı gıbı bana sarılmıyor. benim elimden yemek yemek istemiyor, benimle iken babasıyla oldugu gibi mutlu değil hissedebiliyorum. bazen yanıma gelip çığlık atıyor sonra babasının kucagına oturuyor. 2 hafta öncede vardı ama gün geçtikçe daha belirginleşiyor yada ben çok fazla taktıgım için bana öyle geliyor bilemiyorum. akşam eve gidince stifa mı etmeliyim diye düşünüyorum oğlumu çalışmam üzüyorsa neden çalışayım dıyorum ama sabah ıse gıderken çalışmalıyım çünkü işhayatını seviyorum diyorum yaşadığım standarttan geri düşmek daha çok yorar beni.oğlum böyle davrandıkça içim acıyor ve sabaha kadar ağlıyorum. eşimse o daha çocuk üzme kendini alışır diyor ama üzülmemek imkansız
neyapmalıyım?
nasıl davranmalıyım bilemiyorum. şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 09:11

gözden kaçtı galiba sorum doktor hanımSmile

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 14:42
çalışma hayatına devam etmeniz sizin için önemlive vazgeçmeniz sizi gergin ,sinirli yapar,için için oğlunuza öfkelenmeye başlarsınız. ancak oğlunuzun bu durumu hemen kabullenmesi olanaklı olmayabilir. bir süre size tavır yapacaktır. bu durum sizi sevmediğinden değil de hep sizinle olmak istediğinden kaynaklanıyor. siznle ayrı olmaya da alışması gerekeiyor. eve gelince ilk işiniz onunla vakit geçirmek olsun. telefonlara bakmadan, tvla veya ev işiyle hiç ilgilenmeden, sadece onunla bir süre oyun oynayın. sonrasında da yaptığınız şeylerde yanınızda kalmasına izin verin, onunla sohbet edin. onu çoğunlukla siz yatırın ve uykuyu tören olarak yaşayın
özlem
Yukarı Dön
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 14:53
özlem hanım aslında ogluma cok sakın davranıyorum kızmıyorum 1 saate yakın bırlıkte oynuyorum bakıcımız gunluk ıslerımızı halledıyor yemek temızlık derdım olmuyor.
10 gun yıllık ızın kullandım oğlumla aramız duzelmıstı sureklı sarılıyor opuyordu benı ama pazartesı ıse basladım ve hersey ters döndü. oğlum akşam gelınce yıne cevırdı yuzunu gecede sureklı bagıra bagıra agladı sakınlestıremedık 3 sefer kalktı aglama suresı heralde 20 dk falan surdu sakınlestırıp uyutmk 1 saatımızı aldı. kucagımda uyumak ıstıyor babasına gıtmek ıstemıyor.
ozlem hanım bu tepkıler normalmı yoksa benmı abartıyorum
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:07
daha önce de değindiğim gibi oğlunuzun çalışmanızı(yani sizden ayrılmayı) kabullenmesi çok kolay olmayacaktır ve buna size küserek, hırçınlık yaparak tepki verecektir. alışma dönemi içinde yken siz izin kullanınca kafası iyice karışmış olabilir ve sizi işe gitmemeye zorlarsa sonuç elde edeceğini sanabilir. ancak blirli bir süre sonra istemese de bu durumu kabullenecektir. çalışma hayatı her analmda çok önemli ve istediğiniz sürece devam etmeniz ruh sağlığınız açısından çok gerekli. aksi takdirde yaşayacağınız ruhsal sıkıntılar olduğu gibi oğlunuza yansır(ne kadar aksi yönde çaba harcasanız da) . belki hep onun yanıda olmuş olursunuz ancak mutsuz, keyifsiz olarak
özlem
Yukarı Dön
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:29
teşekkür ederim özlem hanım inşallah çabuk atlatırız Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.