|
Antibiyotik allerjisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Beril0911 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Beril0911
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şub 2023 Saat 09:34 |
Merhaba hocam,
1 hafta önce ateşlenen 5 yaş 3 aylık kızıma antibiyotik verildi. Augmentin es 600 ile başlanan tedaviye 2. Şişede augmentin bulunamadığı içim klamoks es 600 verildi ve tedavinin 7. Günü klamoks un ilk dozundan sonra kızımın yüzünde ve vücudunda döküntüler meydana geldi. jıa tanısı ile düzenli ibufort ve submex iğne kullanıyorduk 1 hafta ara vermiştik iğneye ateşten dolayı. Şuan eklemleri de şişti atak yaşıyor. Ne yapmamız gerek hocam lütfen yardım edin. Zyrtec şurup verdim cuma günü biraz hafifledi gibi ama dün ve bugün yine kıpkırmızı heryeri. Acile mi gidelim? ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Allerjik urtiker. Gunde 1 olcek Allerset surup verin. Bugunden geriye dogru yazdiklarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Beril0911 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Beril0911
Çok teşekkürler hocam iyi ki varsınız. 3 gündür devam ediyor hocam kaç günde geçer acaba?
Düzenleyen Beril0911 - 05 Şub 2023 Saat 19:22 |
|
![]() |
|
lraucr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bu antibiyotik damardan alerji yaparmı
Düzenleyen lraucr - 16 Mar 2023 Saat 12:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Penisilinlerin her turu igneler:
a) Eriskin yaslarda ve cok sayida Penisilin yapilmis olanlarda, b) Penisilin ignesinin tozu yaralarina dokulmus olanlarda, c) Penisilin ignelerini sulandirirken, eline devamli penisilin bulasan saglikcilarda, olumcul allerji yapabilir. 2- Ampisilin, Augmentin, Klamoks, Largopen, ve benzerleri yukarda goruldugu gibi allerjik dokuntuler yaparlar. Turk doktorlari; her bir halta "Allerji" derler ama allerjileri bilmezler. Yukarda goruldugu gibi, inatla allerji yapan ilaci verirler, en basit Allerji cinsi olan; "Ampisilin allerjisini" bile tanimaktan acizdirler. Bir de "JIA" (Juvenil Idiopatik Artrit) gibi salakca teshisler koyarlar. Ondan sonra da; Submex(Metotrexate) ignesi bile verirler. BU salaklara, benim teshisimi soyleyin ve SAKIN o igneleri yaptirmayin. Sakin Turk cocuk doktorlarina inanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2023 Saat 01:49 |
|
![]() |
|
lraucr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
antibiyotik 1 haptan anaflaktik şoka girmiş bir tanıdığımız?
Düzenleyen lraucr - 16 Mar 2023 Saat 12:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben gormedim, duymadim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2023 Saat 17:41 |
|
![]() |
|
hocam ampisilin türevi antibiyotikler ile alerji testi yapılabilirmi?ampisilin türenvlerinde penisilin varmı
Düzenleyen lraucr - 16 Mar 2023 Saat 12:06 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|