Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik kullanamı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAntibiyotik kullanamı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik kullanamı
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 10:41
Hocam günaydın,
4 yaşındaki oglum akşam 22.00 de ateşlendi.İlaç vermedim kendi halletsin diye ama bütün gece ateşi devam etti.
Sabah eşim doktorumuzu aramış oda müsaitim getirin göreyim demiş.Hemen hastaneye gittik mikrop kapmaktan korka korka.Bogazlarının kızarık olduğunu ,augmentin es 600 ile calpol,dolven 4 saat arayla dönüşümlü vermemizi söyledi.
Ama oğlum doktor korkusundan ağlarken bir güzel terledi ateşi düştü.Keyfide fena değil.Yemeğinide güzelce yedi.Şurubunu verirken zorladım diye kustu bayagı balgam çıkardı.İyice rahatladı.
Sonra şurubu tekrar verdim. Şİmdi antibiyotige devam edip etmeme konusunda sizin fikrinizi almak istiyorum.Ateş devam etmezse ilaçı kessem olurmu?Birde ballı limon işe yararmı kullanalımmı? 
Bir sorum daha var eşim ve ben sağlık personeliyiz.Domuz gribi aşısı olsak vücudumuza virus girdiği için çocuklara bulaştırıcı olurmuyuz?
Degerli fikirlerinize ihtiyaçım var.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 12:56
Hiç ilaç kullanmayın. Zaten Augm. 600 o yaş için çok fazla.. Kilo başına 50mg. olacak. Yani 24 kilo üstüne verilir. Aşı olun, aşı ölü aşı olduğu için bulaşma söz konusu değildir.
Yukarı Dön
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 13:56

Hocam iyi günler,

Daha önce paylaşmıştım sizinle.Oğlumun ateşi 4 gün devam etti.Ateşi olduğu zaman bacağı ve eli agrıdı ara sıra.Ateş bitti ertesi sabah halsizlik ve hapşırık,burun akıntısı ,göz sulanamsı ile öksürük başladı.Öksürürken kustu ve balgam çıkardı.Bu gün hapşırık ve öksürük devam ediyor.İştahı daha iyi.Sadece zencefilli -ballı limon ve cold-mix kullanıyorum.  Benim sorum ,acaba domuz gribi mi geçiriyoruz ve bundan sonra ne yapmam lazım.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 21:40
Domuz gribi ola idi kusma -ishal ön planda olurdu..
Yukarı Dön
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 10:17
Hocam yine ben.Oglum akşam 4 saat boyunca öksürdü ve hapşırdı.Bildiğim bütün şeyleri yaptım.Ballı zencefilli limon,iliadin burun damlası,viks krem,ıhlamur,ballı şerbet,pekmez verdim ama kesilmedi.Artık o kadar yorulduki uyumak istedi.Öksürükten uyuyamadı bende antibeksin şurup verdim.Cold mix damlattım.Artık yorgunluktan mı ilaçtan mı sonunda uyudu.Gecede sabaha karşı ara sıra öksürdü.Ben işe gelirken uyuyordu tekrar cold mix damlattım yastığına.Evden bir haber gelmedi henüz ama,öksürük yine aynı şekilde devam ederse doktora götüreyim mi?Daha önceden bronşiolit ve bronşit geçirdiği için endişeliyim.Hastane mikrop kaynıyor doktorlar bir sürü ilaç yükleyecek yine biliyorum.Ne yapmalıyım sizce.Burnu akmadığı için mi öksürüyor diye düşünüyorum.degerli fikirlerinize ihtiyacım var.teşekkürler. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 16:57
Öksürük en az 12 gün daha sürecek.. Kötü bir şey olursa ateşi çıkar.
Yukarı Dön
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 11:01
Hocam bir sorum daha olacak.Akşam oğlumun bogazına baktım.Bir beyazlık vardı.Bademciğinin arka tarafına doğru.Kriptik mi acaba.Öksürüğümüz iyi maşallah.Agız kokusu filan yok.Antibiyotiği kullanmadık biliyorsunuz dolapta duruyor hala vermeye gerek varmı.Bogazına tuzlu su ile gargara yapmaya çalıştım ,tantum verde sprey sıktım,ballı-limon verdim.Başka ne önerirsiniz.Antibiyotige gerek varmı sizce.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 13:51
O sizin gördüğünüz, iltihap değil" fibrin tıkacı" dediğimiz bir oluşumdur. Eğere bakteriel olsa idi yüksek ateş yapardı. Yaptıklarınız yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.