Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - arkadaşı oğluma psikolojik baskı uyguluyormuş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumarkadaşı oğluma psikolojik baskı uyguluyormuş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aibü Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 188
Mesajın Direkt Linki Konu: arkadaşı oğluma psikolojik baskı uyguluyormuş
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2011 Saat 18:26
merhabalar nilçin hanım. oğlum 5 yaşında 3,5 yaşından beri kreşe gidiyor. inanılmaz bir sevgi ortamında büyük bir özgüven ile yetişti bu zamana kadar. 2 ay kadar önce kulak kepçesini elinin içinde katlayıp-ovuşturma(kan oturtacak kadar), eliyle dudağını büzme gibi tik diyebileceğimiz davranışlar edinmeye başladı. önceleri ( normalde çok mutlu olduğu için)çok üstünde durmadık ama artık iyice artmaya başladı. evde bizlerden ya da kreşte öğretmenlerinden hiçbir şekilde şiddet görmüyor. en son dün sohbet sırasında sınıf arkadaşlarından birinin oğluma sürekli "sen fare kadarsın; bit kadarsın; sen hiçbir şey başaramazsın" şeklinde söylemleri olduğunu anlattı. demek ki bu konuşmalar oğlumu psikolojik olarak etkilemiş ve o da kendini bastırırken bu tarz davranışlar geliştirmiş diye düşündük. moralimiz o kadar bozuk ve o kadar endişeliyiz ki oğlumuzun özgüveni ile ilgili olarak, anlatamam. yarın öğretmenleriyle konuşacağız bu konuyu. bizim, oğlulza karşı ne şekilde davranmamız, onu ne şekilde yönlendirmemiz, neler söylememiz gerektiği ve özgüvenini tekrar kazandırabilmek için neler yapmamız gerektiği ile ilgili sizin önerileriniz nelerdir? gerçekten bu konuda acil yardıma ihtiyacımız var.

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 22:39
Merhabalar,
Okulda yaşanan problemleri ile ilgili olarak öğretmeninizin ve rehber öğretmeninizin bu konuda çocuğun ve arkadaşlarının arasında köprü olması gerekmektedir. Aile içinde zaten mutlu ve huzurlu bir çocuk, her zaman yanında olduğunuzu, eleştirlmediğini ve çok sevildiğini bilmesi yeterli. Son dönemlerde başaramadığı etkinlikler yerine başarılı olduğu etkinlikler yaparak ya da başarılı olduğu bir dalda yeteneğini geliştirmek için o dala eğilmesi, farklı ortamlarda bunun ön plana çıkarılması çocuğunuzun özgüvenini olumlu yönde etkileyecektir. Fakat tikleri için bir çocuk psikiyatristinden yardım almanızı tavsiye ederim çünkü tikler dirnçlidir ve yer değiştirebilir. Sevgiler
Yukarı Dön
aibü Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 188
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 10:55
cevabınız için çok teşekkür ederim. kreşle işbirliği halindeyiz ve olumlu sonuçlar almaya başladık bile. etkinliklerde oğlumu ön plana çıkarıp kendini başarılı hissetmesini sağlıyorlar. diğer çocuğun davranışlarını düzeltmek konusunda da ailesiyle çalışma yapıyorlar. 2 gündür bazı etkinliklerine ben de katılıyorum. oğlumun sınıfına girdiğimde biraz boş vaktim olduğunu ve bunu birlikte geçirmekten mutluluk duyacağım için yanına geldiğimi ifade ettim inanılmaz mutlu oldu. çıkışta " aklımdan, kulağımla oynamaktan vazgeçmeyi geçiriyorum" dedi ki o konuda hiç konuşmamıştık. söylediği şeyden duyduğum mutluluğu ifade edip başarabileceğini söyledim. tik konusu aynen dediğiniz gibi oluyor. birini unutuyor başka birine alışıyor. bugünden itibaren çocuk psikiyatristi araştıracağım. çok sağolun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.