Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı ve Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAşı ve Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı ve Ateş
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2008 Saat 22:21
Dr bey merhabalar..
 Bugun 5li karma(2.doz) ve pnömokok (1.doz)aşısı olduk.. Kızım ateşlendi..38.2 (Kulaktan)oldu ateşi ,soydum.. sirkeli su ile eklem yerlerini sildim.. Korktum ve carpol verdim.. Uykuya geçti ara ara ölçüyorum 37-37,5 civarlarında degişiyor..
 Gece tekrar ateşlenme olursa hastaneyemi gitmeliyim yoksa soyup ,soguk kompkles uygulayıp kendimmi düşürtmeliyim..
Aşı oldukya bu durum normalmi? 2aşı birden agırmı geldi acaba?
 Teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2008 Saat 12:42
Aşılardan değil, benim "Ateş ve Havale" ile ilgili yazımı okuyun.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2008 Saat 14:24
Evet doktor bey okudum yazınızı..
-sirke gereksiz (hurafe)... (böyle bi durumda şarap kullanabilirim )
-soguk uygulamamak lazım...
-bebegim 6 aylıktan küçük oldugu için havale geçirmez korkmamalıyım...
-ateş düşürücü kullanmalıyım...

Aşı öncesi bişey olmuyor fakat aşı olunca kızımın ateşi çıkıyor.. Hemşirede ateş düşürücü ver demişti...aşıyı yaptıktan sonra.. Sanırım aşı ile vücuda giren mikroplarla savaş çıkıyor Smile ve kızım galip geliyor .. Çünkü aşıdan önce hiç birşeyi yoktu turp gibiydi maşallah..
 Belki ne alaka diyeceksiniz ama bugun tekrar kızımın agzında o beyaz lekelerden    gördüm.. dudaklarında yanaklarında oluşmuş yine ewet agız mukozası değişiyor... yinede kafama takıldı işte Ateş ile bir bagı olamaz değilmi?Embarrassed 

Birde doktor bey kulaktan ölçme 2yaşından önce dogru sonuç vermez diye bir doktordan dinledim... ateş ölçer tam kulaga oturmaz o yüzden yanlış ölçümler alır diye... siz ne diyosunuz bu konuda o durumda koltuk altından yada popodan çok zor ölçüm yapabilmek..
teşekkürler..Clap
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2008 Saat 15:53
Şarap yerine artık "kolonya "kullanılıyor ama siz onuda yapmayın, küçük çocuklarda tehlikelidir..
Doğru dürüst ölçüldüğünde herzaman iyi netice verir. En iyisi birkaç ölçüm yapıp en yüksek olanı ateş olarak değerlendirmektir.Eğer genede başarılı olamazsanız, uzaktan, çocuğa değmeden ateş ölçen cihazlar var.Chikko ya bir bakın.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 12:34

27 haziran 2008 doqumlu kızım

6.ayına girecek acaba hangi aşıyı olucak bu dönemde saglık ocagında 5li karma 3.doz verem bide zatüre dediler bacaktan ve koldan olucakmış.... sizede sormak istedim doqru zamanmıdır bu zaman?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 12:59

Genellikle Verem aşısı, 2-3 ay aralığında yapılıyor, sizinki herhalde biraz gecikti, ama ziyanı yok...Zatürre aşısıda iyide, herhalde "Rotavirus" aşılarını atladınız...

Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 13:01
Konuyla alakalı degil ama dün kızıma az miktarda yumurtanın sarısından verdim iştahla yedi. başka bırsey vermedim.. alerjısi olup olmadıgını anlamak için... herhangi bişey olmadı..olsa nasıl reaksiyon gösterdi.. alerjı yapan yıyecekler hep aynımı reaksiyon verir?
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 13:27
27 haziran, hepatitB
28temmuz, hepatitB
19eylül ,5li karma -bcg
21kasım ,5li karma- pnömokok  oldu 23 aralık bı sonrakı aşı zamanı ewet rotavirüsü 3. ayına kadar oluyormuş onun için  geç kaldık Cry 
yani yarın yapılacak olan 5li karma zatüre ve verem aşıları doqru degilmı?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.