Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2009 Saat 01:59
hocam merhaba,

oğlum 62 günlük. hepatit B aşısının ikinci dozunu 1 haftalık gecikme ile 5. haftada, özel hastanede olmuştu. bugün oğlumu verem, beşli karma ve pnemokok aşılarını yaptırmak üzere sağlık ocağına götürdüm ama hepatit aşısının üstünden bir ay geçmediği gerekçesiyle yapmadılar. haftaya pazartesi götürmemi istediler. 8.hafta bitiminde değil, 9.hafta bitiminde yapılacak yani aşılar. doğru bir yaklaşım mı?

bir de ben rota virus aşısı da yaptırmak istiyorum. siz 90. günden sonra yapılmadığını söylemiştiniz. nasıl yapayım? diğer aşılarından önce bu hafta mı yaptırayım? yoksa beklemek mi gerekir? diğer aşılarından ne kadar sonra yaptırabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2009 Saat 11:47
Bir evvelki aşı üzerinden en az 30 gün geçmesi doğru..Öbür aşılarda buna bağlı olarak kayacak. 5'li karma yapıldığı gün Rotavirus aşısınıda yaptırın. Rotavirus aşısı iğne değil, ağızdan içiriliyor.
Yukarı Dön
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2009 Saat 13:58
o zaman haftaya pazartesi beşli karma, verem, pnemokok ve rota virus hep birlikte yapılacak, doğru mu anlamışım hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2009 Saat 19:08
Aynen öyle.....
Yukarı Dön
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 12:41
tamam, çok teşekkür ederim:)
Yukarı Dön
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 15:10
hocam merhaba,

dün söylediğiniz gibi 69 günlük oğlumun verem, beşli karma ve prevenar aşılarını yaptırdık. sonra rota virüs aşısını yaptırmak üzere özel doktoruna gittik. yapmak istemedi, rota virüs aşısını gelecek ay yaparız dedi. ama o zaman 90 günün geçeceğini söyledim, bir zararı yok, önemli olan ilk altı ay içinde bitirmek dedi. ben çok ısrar ederek, neredeyse zorla yaptırdım.

bir de oğlum son bir ayda 690 gr. almış. sadece anne sütüyle besleniyor. bence çok sağlıklı bir çocuk, 5,480 kg ve 58 cm. doktor kilo alımını az buldu. böyle devam ederse mamaya başlamak gerekecek dedi.

ben biraz rahatsız oldum. persentil hesaplamaya göre normal çıkıyor, doktor mamadan bahsediyor, rota virüs 90.günden sonra da yapılır diyor... sizce nasıl? az mı gerçekten kilo alımı?
Yukarı Dön
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2009 Saat 23:42
hocam bugün verdiğiniz bir cevapta hepatit-B aşısının küçük adaleden yapılma zorunluluğu olduğunu okudum. bizimkini hastanede bacak adalesinden yaptılar. ne olur? aşının tutmama ihtimali mi var? ne yapmamız lazım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2009 Saat 12:07
Hepatit aşıları, diğer aşılardan çok farklıdır. DNA aşılarıdır. Sadece genetik materyel ihtiva ettikleri için, mutlaka küçük adeleye yapılma mecburiyetleri vardır. Maalesef doktorlarımız okuma özürlü oldukları için, kendi kafalarından iş yaparlar. Kimi tutar bacaktan Hepatit aşısı yapar, kimi Rotavirusu 3. aydan sonra yapar. İlerde herhangi bir sebeple kan alınırken, birde Anti-HBs baktırın, yetersiz çıkarsa aşıyı tekar yaptırın. Tabii bu sefer omuzdan yapılsın. Kilo alımınız iyi, doktorun niyeti kötü..Sakın mama başlamayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.