Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ipek__
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
|
Konu: aşırı terleme(grip) Gönderim Zamanı: 01 Tem 2012 Saat 14:02 |
kızım 30 aylık 15 kilo 93 cm. 1 hafta önce hafif ateşi vardı 37lerde bende o zamnlarda 1 ölçek calpolle geçiştirdim. şu an çok halsiz kafası kalkmıyor burnu hafif akmaya başladı sadeece süt içiyor yemek yemek istemiyor ve çok şiddetli güm güm öksürüyor. ben illadine başladım ve calpol gerekli durumlarda. birde kusuyor yemek yedikten sonra. sırf balgam çıkıyor yemekle birlikte. aşırı terliyor ayrıca ama bu hastalık durumunda degil her zaman saçları su gibi oluyor normal mi bu kadar terlemesi. ve bu yüzden mi hasta oluyor anlamış degilim. ayrıca boyumuzu ve kilomuzuda degerlendirimisiniz çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119103
|
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2012 Saat 20:25 |
1- Gelismesi 3 yasini gecmis gibi. 2- Terledigi icin hasta olunmuyor. Bu hastaliktan dolayi terliyor. (Her terliyen hastadir demiyorum). 3- Gripal enfeksiyon geciriyor, benim anlattiklarimi uygulayin: Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix. 4- Her atesini dusurmeyin, agri ile beraber olursa, Calpol verin.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8555
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 16:53 |
kadir hocam aşırı terleme başlığnı görünce tekrar konu açmak istemedim.
Oğlum 39 aylık 15,6 kg gelişimi yemesi vs. herşey yolunda 3 hafta önce kreşe başladı 3. günü hafif bir grip geçirdi herşey yolunda ilaçsız cold-mix ile 5 günde burun akıntımız vs. kalmadı ama arada olan bi öksürüğümüz kaldı çok nadirde olsa bu öksürük (sanki balgam varış gibi hırıltılı) devam etmekte... Yaşadığımız ev sıcak bi ortam değil aksine akşamları soğuk oluyor mevsime uygun kıyafetle yatırıyorum fakat hastalığı ile birlikte bitmek bilmeyen bir terlememiz başladı efe öyle çok terleyen bir çocuk değildi sadece hastalandığında nadir terlerdi. sabahları kalktığında ekşimiş bir şekilde terli kalkıyor  hemde çk terli olduğu günlerde öksürük de fazlalaşyor. Hem yaz ayı hemde kreşe gitmesi nedeni ile hemen hemen hergün duş aldırıyorum yada 2 günde bir... Gece kıyafetini değiştirmemi istemediğinden çok terli ise havlu koyuyorum. Genel keyfi çok iyi ateşi yok çok nadir hava sıcaksa az ateşi olur da 37 geçmez.. Bu terleme ve ekşi koku neden kaynaklı olabilir ? yapmam gereken bir şey var mı?
Teşekkürler
Düzenleyen küçük kanaryam - 23 Tem 2012 Saat 16:54
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 21:32 |
İstanbul veya deniz kenarı bir şehirde iseniz, sadece hava sıcaklığı değil, aşırı nemde çocuğu bu hale getirir. Yatmadan evvel "klima" ile odanın nemini alırsanız rahatlar. Devamlı çalıştırmanız şart değil.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2012 Saat 15:10 |
bulunduğumuz şehir eskişehir. Nemli ortam diyince biz merkeze uzak açık köy havasında yaşyoruz yaşadığımız yerde çok fazla ev yok açıklık olunca rüzgarlı ve serin geçer yaz geceleri ama bu sene aşırı kış nedeni ile evde bir nemlenme rutubet oldu bu etki etmiş olabilir ozaman dimi. Vantilatör arada çalıştırıyorum ev sürekli havalandırırım ama henüz rutubet kısmını tam atlatamadığımızdan oğluma etki ediyor olabilir...
Rutubet nem bronşite vs. yaparmı hocam..
teşekkürler..
Düzenleyen küçük kanaryam - 25 Tem 2012 Saat 15:11
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Tem 2012 Saat 11:19 |
Rutubet, nem bronşit yapmaz, ama rutubetli havadan dolayı oluşan "küf ve mantarlar" yapabilir. Sırf denemek için, Bricanyl şurup; günde 3x1 ölçek, 2-3 gün verin bakalım, sonuç nasıl olacak. İyi gelir ise, Allerjik bir durum var demektir. Konuşuruz.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Tem 2012 Saat 12:07 |
teşekkür ederim hemen alıyorum bu akşam başlıyorum. Değişme olmaz ise bilgilendiririm.
İyi günler... 
|
|
 |