|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
melonbey ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ara 2017 Saat 16:20 |
Hocam; Bu yaşına kadar pek ateşi bile çıkmayan, 7.5 yaşındaki 2. sınıf öğrencisi kızımı, geçen eylül ayının sonlarına doğru 38.5 ateş ve kusma ile gece çocuk acile götürdüm. Ateş ile beraber alın bölgesinin ağrıdığını ve biraz karnının ağrıdığını söylemişti. Hızlı strep A testi ve idrar testi negatif çıkmıştı. O geceyi ateş düşürücü ile geçirdik. Ertesi gün tekrar kontrole gittiğimizde genizde yeşil akıntı ve alın ağrısı nedeniyle antibiyotik Augmentin (600 bile olabilir) reçete edildi. O dönem sizin yazılarınızı ve cevaplarınızı okumadığım için WBC değeri vs. sorgulamadım. Sonuç olarak az antibiyotik kullanımı ile ateş süreci bitti ama öksürük süreci başladı, o da bir süre sonra bitti, aslında şimdi düşününce durum antibiyotiklik değildi diye düşünüyorum. Bir de her yeşil akıntının antibiyotiklik olmadığını yazılarınızdan öğrendim. Yaklaşık bir ay sonra kusma başlangıçlı çok az ateşli bir süreç daha oldu, daha sonra yoğun burun akıntılı hapşurmalı birkaç günlük bir süreç yaşadı. Tabi başka bir doktor da klasik hemen alerjik burun yapısında olduğunu, toz ve akarlara karşı hassasiyeti olduğunu vs. söyledi. Geçen pazar günü hafif ateşle güne başladı, dün ateş yükselmeye ve akşam 39.5 civarinda gezinmeye başladı, sizin yazı ve cevaplarınızı okuduğum için ateş düşürücü vermeden durumu gözlemledim. Eskiden olsa panikle acile koşardık. Boğazında acı hissi olmadığını söyledi, kusma yoktu, iştahı olmadığı için nefesi yoğun açlık kokuyordu, kirli bir koku yoktu, dilde açlıktan kaynaklı beyaz tabaka vardı. Bu göstergeler neticesinde doktora gitmedik. Bugün sabah daha iyi uyandı, iştahı dönmeye başladı. Hafiften ve bazen biraz yoğunlaşan burun akıntısı da mevcut. Alnının ağrısı olduğunu söyledi. Doktora gitsek; alın ağrısı ve genizde akıntı olduğu için antibiyotik vereceğine eminim. Hatta kbb gitsek kafa röntgeni isteyecek. Hocam, siz yazılarınızda sinüslerin grip durumlarında tutulduğunu ve aynı orta kulak tutulması gibi iliadin pediatrik damla ile açılabileceğini söylemişsiniz. Alın ağrısı devam ederse, 3 gün iliadin damla kullanmamı önerir misiniz? İliadin damla sonrası serum fizyolojik ile devam edeyim mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Iliadin damla kullanin ve Serum fiz ile devam edin..
|
|
![]() |
|
melonbey ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
aklıma takılan bir durum var. Pazar günü ateşi yavaş yavaş yükselmeye başladı, pazartesi günü en yüksek seviyeye ulaştı ve ateşten olduğunu düşündüğüm gözlerde kanlanma oldu, yanaklar da al al oldu (sıcakladığında vs. yanakları kızarır normalde.). Ancak herhangi bir döküntü olmadı. Salı günü ateş düştü, göz kızarıklığı bugün çok azaldı; döküntü yok, lenflerde görünür ya da elle kabaca dokunulduğunda hissedilen şişlik yok. Dilde çilek dil görüntüsü gözlemlemedim. Arada yoğunlaşan şeffaf burun akıntısı, arada öksürük var. Bunları neden yazıyorum; eski yazılarınızda Kawasaki hastalığı ile ilgili okumalarımı yaptım. İlgili hastalığın çok ağır seyrettiğini, döküntülerin olması gerektiğini vs. yazmışsınız. Ben bu süreçte gözlemlemeye devam ediyorum. Bu yazdıklarıma göre, kawasaki endişesi şimdilik yersiz midir? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|