Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş düşürücüler,
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş düşürücüler,

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş düşürücüler,
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 12:21
Merhaba Hocam,
Vaktinizi alacağım ama,maillerde dikkatimi çekti,şu dönüşümlü calpol-ibufen olayının mantığı nedir,aynı gün iki  ilaç riskli değilmi.Kızım 5 yaşında sayenizde bunlara ihtiyacım olmuyor,ertesi günü sizde olabiliyorum ne mutlu banaki,zaten bu ilaçlar bebekliğinde anlamıştım midesini bulandırıp karnını ağrıtıyor,ödüm kopmuştu çocuk bunlarlamı büyüyecek diye.VE sizi buldum.3.5 senedir 2-3 ü geçmez kullanma ihtiyacım(yemek ve uyku ihtiyacı olduğunda ancak).Hoş diyorsunuz ya ateş düşürüldükçe hastalık uzar.aynende öyle oluyor Bilgilerinizin denenmeye ihtiyacı ASLA yok.ama anneler okusun diye yazmak istedim..En son herpangin de yeğenim 6 gün de kızım 3 günde rahatladı.ateş oldukça sizin sözleriniz aklıma geldi de geldi dayandıkça dayandım valla,..Anneler bu ilaçlara yüklenmeseler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 09:38
Modern tıpda "ateş düşürmenin" hiçbir mantığı yoktur.. Bütün problem; çocuk doktorluğunda ücreti çocuk değil aileler ödediği için Çocuk doktorları, çocuğu değil aileyi memnun etmeye yönelik çalışıyorlar... Halbuki ateşi vücut, mikroplarla mücade edebilmek için kasten çıkarıyor. Siz ateşi düşürdükçe bünyeyi yanıltıyorsunuz, tehdit ortadan kalktı zannederek, bağışıklığı geri çekiyor, ondan sonrada "-şimdilerde çocukların bağışıklığı çok düşük-" deyip, saçma sapan ilaçlar veriyorlar..İkinci zarar; çocuğu şaşırtıyorsunuz, çocuk kendini iyi hissediyor, kalkıp "azıyor", akşamına da daha kötü bir şekilde çarpılıyor.. Halbuki ateşli bırakılan çocuk yatar, istirahat eder. Havalenin de bir zararı yoktur, benim "Ateş ve Tedavisi" makalemin mutlaka okunması gerekir. Ateşli çocukta yapılması gereken, ateşi yapan hastalığı tesbit edip, uygun tedaviyi vermektir.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Nis 2011 Saat 09:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.