Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ile ilgili bir soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ile ilgili bir soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ile ilgili bir soru
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 17:36
Merhaba,

Sizin ateş ile ilgili makalenizi tekrar tekrar okuyorum ki ateşli hastalıklarda bir hata yapmayalım diye. Ama benim merka ettiğim bir konu var. Benim oglum 14 aylık bir kez ateşlendi şu zamana kadar ve ben onun ateşini düşürmek için vücudunu ılık suyla ıslatılmış bezle sildim veya ılık duşa soktum. Soguk tatbiki yapmadım. Ama ateşli oldugunda bu ılık su onun vücudunda soguk su etkisi yapmaz mı? (Yani bize göre ılık ama o bunu daha soguk hissediyordur) Onun vücut sıcaklıgı normalin üstünde oldugu için ılık su da havale geçirmesine sebep olur mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 10:11
Eğer merkezi ateş ile cilt sıcaklığı arasındaki fark açılırsa havale gelir. Bu aniden iç ısının artması ile olabildiği gibi, dış ısının ani azaltılması ile de olabilir. Vücudun Bu farkı tolere edebildiği durumlarda havale olmaz. Bu sebeple her çocukta farkılıklar görülür. Açık tenlilerde daha çok havale ye rastlanır. İllede ateşi düşürecekseniz, "merkezi" ateşi düşürün yani ilaç verin, soğuk veya ılık tatbik etmeyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.