|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
-bir de tabloya göre bronşit ise ne yapmalıyız?
-ateşi bugün de (5. gün) gündüz fazla yoktu akşam ağrılar ve ateş başladı.. bu neden? -bakteriyel herhangi bir durum olabilirmi? tahlil gerekirmi? bu zamana kadar hastalıkları sayenizde ilaçsız atlattık, hatta ateşine bile hiç müdahale etmedim ama bu defa ağır bi tablo var karşımda.. ne yapacağımı şaşarıdım
|
|
![]() |
|
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Hocam tahlil yaptırdık. Sonuclar :
Wbc 3,34 ref aralığı : 5-12 Hgb 10,2 ref ar : 4,1- 5,1 Hct 30,3 ref.ar. : 33-42 Mcv 69,6 ref. ar. : 69,6 Rdw 14,9 ref. ar. : 11,6 - 13,8 Ne# 1,15 ref ar :5-12 Crp nefelometrik 6,37 mg/l ref.ar. : <5 İlaç olarak klamoks bid 400/57 mg Kreval butamirat sitrat 7,5/5 Yazmış. . Size sormadan başlamadım. . Bu wbc neden düşük olur? Ve crpnin yüksek olma sebebi nedir? Wbc normalden fe düşük, crp biraz yüksek, ilaçlara baslamalimiyim? tahlil sonuçlarına göre sanırım kansızlık var.. onun için de bişi kullanmalımıyım.. sonuçlarda düşük olan değerlerin başka nedeni olabilirmi? (bir kaç hafta önce ağır bir domuz gribi de geçirmişti) Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 01:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117884 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- WBC:3.34 hastaligin viral yani Grip oldugunu gosterir, sakin Antibiyotik kullanmayin.. 2- HGB:10.2g/dL bu yas icin normaldir. Anemi yok. Verdiginiz Ref.Araligi yanlistir.. 3- 8 seneden beri anlatiyorum.... CRP, guvenilir bir Test degildir. Doku yikimi oldugunda yukselir. Her enfeksiyonda yukselmez. Ref. araligi olarak kullanilan "<5"
sadece, Kardiak risk durumlarinda kullanilan Ref. araligidir. Enfeksiyonlarda; 40-200 arasi olur. Sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. Sadece Grip icin anlattiklarimi okuyun ve onlari uygulayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Peki hocam grip tablosunun bu kadar ağır seyretmesinin sebebi ne olabilir?
Her gün güneş batmaya yakın ates ağrı ve halsizlik mahvetti çocuğu. . Bu seneki Nelson degerlerine göre 2-9 yaş hgb alt sınır 11,5 yazdığım icin kansızlık die düşündüm. Ayrıca wbc değerleri de oraya göre al sınırın da altında olunca neden bu kadar düşük diye merak ettim? Nette wbc düşüklüğü ile ilgili hoş olmayan seyleri de görünce. ..
Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 06:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117884 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2-9 yas; genis bir sinirdir. 7ay-2 yas: 10.5-13.0 oldugundan, 2.5 yasi 9 yas gibi kabul etmek biraz haksizlik olur. Ayrica da; atesli hastaliklarda, kandaki Demir seviyelerinin dustugunu de unutmayin. Eski mailleri ve makaleleri okuyun. Dusukluk var ama, ilac alacak kadar dusuk degil. Diyetini etli gida agirlikli hale getirin, 1-2 ay sonra tekrar bakalim.. Tek basina WBC dusuklugu; DAIMA, viral enfeksiyonu gosterir.. Losemilerde, veya diger kan hastaliklarinda, WBC yaninda, baska bulgularda vardir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2016 Saat 18:11 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
içimi rahatlattınız hocam..dediğiniz gibi yapıcam ete ağırlık vercem.. 1-2 ay sonra tekrar tahlil yapar sonucu yazarım size..ancak ben semi vejetaryenim, ve et yemekleri pişiriken zorlanıyorum. ancak köfte filan..
-yeterli olurmu? hergün yemesi gereklimi? damla filan gerekirmi? dün o sonuçlarda öyle görünce ve bu son 1 aydır peş peşe ağır gripler geçirdikçe aklıma kötü kötü şeyler geldi.. ama bi yandan da aklımda sizin dediğiniz gibi acaba bu değerler hastalık yüzünden düşük çıkmış olabilirmi diye.. çünkü daha birinden tam toparlanmadan diğerine yakalandı..ama emin olamadım sonuçlardan.. tek başına wbc düşüklüğü değil diğer kan değerleri de biraz düşük olunca, özellikle Hgb ,Hct ,Mcv ,Rdw ,Ne# değerleri düşük olunca ve önceden kolay haslanmayan çocuk peşpeşe hastalanınca korktuk.. sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular nelerdir? bu bizdeki düşük değerler de bunların içindemi? (oğlum 2,5 yaşında, normalde çok enerjik ve hareketli, tırmanmayı tehlikeyi çok seven, iştahı çok iyi bir çocuktur. hala baba dışında tek bir kelime etmiyor, erkek olduğu iiçin bu konuya takılmıyoruz. kilo 13,5 , boy 96, baş çevresi 46 cm .uykuları düzenli. tabi hastalık dolayısı ile halsiz ve iştahsız şuan) Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 23:51 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kofte olur, Sucuk, pastirma olur, Kebapci mamulleri olur..
"....sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular nelerdir?... " Onlari soylemem, o zaman Rapor'da ona gore kalem oynatirlar. Bunlardan her sey beklenir. Bana yazdiginizda, onemli bir hastalik gorursem, ben soylerim.. FAZLA kurcalamayin!! Var bi bildigim!!! Bu arada; benim ikinci Ihtisasimin; Mikrobiyoloji oldugunu da bir hatirlatayim... Laboratuvarda donen dumen ve hilelerin hepsini gayet iyi bilirim...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Şub 2016 Saat 07:12 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
nasıl yani, lösemi olmayan bi çocuğun değerleri ile oynayıp lösemili hale mi getiriyorlar?
ama bu cinayet....!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|