Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ile sol kol ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ile sol kol ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 20:57
-bir de tabloya göre bronşit ise ne yapmalıyız? 
-ateşi bugün de (5. gün) gündüz fazla yoktu akşam ağrılar ve ateş başladı.. bu neden?
-bakteriyel herhangi bir durum olabilirmi? tahlil gerekirmi?

bu zamana kadar hastalıkları sayenizde ilaçsız atlattık, hatta ateşine bile hiç müdahale etmedim ama bu defa ağır bi tablo var karşımda.. ne yapacağımı şaşarıdım
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 23:41
Hocam tahlil yaptırdık. Sonuclar :
 Wbc 3,34   ref aralığı : 5-12
Hgb  10,2    ref ar      : 4,1- 5,1
Hct 30,3      ref.ar.     : 33-42
Mcv 69,6     ref. ar.     : 69,6
Rdw 14,9     ref. ar.     : 11,6 - 13,8
Ne# 1,15     ref ar       :5-12

Crp nefelometrik 6,37 mg/l  ref.ar. : <5

İlaç olarak klamoks bid  400/57 mg 
Kreval butamirat sitrat 7,5/5 
Yazmış. . Size sormadan başlamadım. .

Bu wbc neden düşük olur?
 Ve crpnin yüksek olma sebebi nedir? 
Wbc normalden fe düşük, crp biraz yüksek, ilaçlara baslamalimiyim?
tahlil sonuçlarına göre sanırım kansızlık var..  onun için de bişi kullanmalımıyım.. 
sonuçlarda düşük olan değerlerin başka nedeni olabilirmi?
(bir kaç hafta önce ağır bir domuz gribi de geçirmişti)

Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 01:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117884
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 05:36
1- WBC:3.34  hastaligin viral yani Grip oldugunu gosterir, sakin Antibiyotik kullanmayin..
2- HGB:10.2g/dL  bu yas icin normaldir. Anemi yok. Verdiginiz Ref.Araligi yanlistir..
3- 8 seneden beri anlatiyorum.... CRP, guvenilir bir Test degildir. Doku yikimi oldugunda yukselir.
Her enfeksiyonda yukselmez.  Ref. araligi olarak kullanilan  "<5" sadece, Kardiak risk durumlarinda kullanilan Ref. araligidir. Enfeksiyonlarda;
40-200 arasi olur.
Sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Sadece Grip icin anlattiklarimi okuyun ve onlari uygulayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 06:31
Peki hocam grip tablosunun bu kadar ağır seyretmesinin sebebi ne olabilir? 
Her gün güneş batmaya yakın ates ağrı ve halsizlik mahvetti çocuğu. .
Bu seneki Nelson degerlerine göre 2-9 yaş hgb alt sınır 11,5 yazdığım icin kansızlık die düşündüm. Ayrıca wbc değerleri de oraya göre al sınırın da altında olunca neden bu kadar düşük diye merak ettim? Nette wbc düşüklüğü ile ilgili hoş olmayan seyleri de görünce. ..

Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 06:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 18:07
2-9 yas; genis bir sinirdir.
7ay-2 yas: 10.5-13.0 oldugundan,  2.5 yasi 9 yas gibi kabul etmek biraz haksizlik olur.
Ayrica da; atesli hastaliklarda, kandaki Demir seviyelerinin dustugunu de unutmayin. Eski mailleri ve
makaleleri okuyun.

Dusukluk var ama, ilac alacak kadar dusuk degil. Diyetini etli gida agirlikli hale getirin, 1-2 ay sonra
tekrar bakalim..

Tek basina WBC dusuklugu; DAIMA, viral enfeksiyonu gosterir.. Losemilerde, veya diger kan
hastaliklarinda, WBC yaninda, baska bulgularda vardir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2016 Saat 18:11
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 22:07
içimi rahatlattınız hocam..dediğiniz gibi yapıcam ete ağırlık vercem.. 1-2 ay sonra tekrar tahlil yapar sonucu yazarım size..ancak ben semi vejetaryenim, ve et yemekleri pişiriken zorlanıyorum. ancak köfte filan.. 

-yeterli olurmu? hergün yemesi gereklimi? damla filan gerekirmi?

dün o sonuçlarda öyle görünce ve bu son 1 aydır peş peşe ağır gripler geçirdikçe aklıma kötü kötü şeyler geldi.. 
ama bi yandan da aklımda sizin dediğiniz gibi acaba bu değerler hastalık yüzünden düşük çıkmış olabilirmi diye..
çünkü daha birinden tam toparlanmadan diğerine yakalandı..ama emin olamadım sonuçlardan.. tek başına wbc düşüklüğü değil diğer kan değerleri de biraz düşük olunca, özellikle Hgb ,Hct ,Mcv ,Rdw ,Ne# değerleri düşük olunca ve önceden kolay haslanmayan çocuk peşpeşe hastalanınca korktuk..

sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular nelerdir?
bu bizdeki düşük değerler de bunların içindemi?

(oğlum 2,5 yaşında, normalde çok enerjik ve hareketli, tırmanmayı tehlikeyi çok seven, iştahı çok iyi bir çocuktur. hala baba dışında tek bir kelime etmiyor, erkek olduğu iiçin bu konuya takılmıyoruz. kilo 13,5 , boy 96, baş çevresi 46 cm .uykuları düzenli. tabi hastalık dolayısı ile halsiz ve iştahsız şuan)

Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Şub 2016 Saat 23:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2016 Saat 07:08
Kofte olur, Sucuk, pastirma olur, Kebapci mamulleri olur..

"....sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular
nelerdir?... "   Onlari soylemem, o zaman Rapor'da ona gore kalem oynatirlar.
Bunlardan her sey beklenir.
Bana yazdiginizda, onemli bir hastalik gorursem, ben soylerim.. FAZLA kurcalamayin!! Var bi bildigim!!!

Bu arada; benim ikinci Ihtisasimin; Mikrobiyoloji oldugunu da bir hatirlatayim... Laboratuvarda donen
dumen ve hilelerin hepsini  gayet iyi bilirim...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Şub 2016 Saat 07:12
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2016 Saat 14:27
nasıl yani, lösemi olmayan bi çocuğun değerleri ile oynayıp lösemili hale mi getiriyorlar?
ama bu cinayet....!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.