Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş, kusma...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş, kusma...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Duygucn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duygucn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş, kusma...
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2017 Saat 02:07
Merhaba,
 Oğlum Ocak 2012 doğumlu. 114 cm, 18 kilo.
Birkaç gündür sol bacağının diz kapağının üst kısmında ağrı olduğunu söylüyor. Hareket halinde hissediyor, yürürken, merdiven çıkarken vb..Büyüme ağrısı mı, nasıl takip etmeliyim.
Pazar geceden beri hafif öksürük ve ateş var. Pazar gece ve pazartesi öğlen olmak üzere iki kere kustu.dilinde beyazlık var ama kalın tabaka halinde değil. Burun akıntısı yok denecek kadar az. Dün gece uyuyamadığı için iki kere calpol verdim. Gündüz ilaç vermedim ama ateşi vardı. Limonlu bal verdim. Gece yani az önce yine rahat edemediği için iburamin zero verdim. Bir süre sonra terledi. Ne yapmalıydım, ilaç vererek hata mı ettim ve bundan sonrası için ne yapabilirim.
Birkaç hafta önce  popo ve pipi kısmında kızarıklık, soyulma,sivilcelenme şikayeti ile doktora gittik. vücudunda da kızarıklıklar olduğu için alerji şurubu ve mantar kremi verdi. İştahsızlık mevcut ve zaman zaman ,durduk yere, yere uzanıp duruyor, yemek yerken sürekli yaslanmak istiyor diye belirttim. Çinko eksikliği olabilir dedi. Kan tahlili yaptırdı.vitamin D 11.4 çıktı. Devit 3 günde bir kere 5 damla reçete edildi. TSH 5.87, Serbest T4 1. İlaç verecek kadar yüksek değil şimdilik çinko kullanın ama şikayetlerde düzelme olmazsa tekrar gelin ilgili bölüme yönlendireyim tekrar tsh bakılsın dedi. Cildimizde aşırı kuruluk ve bazı bölgelerde (yüz, kol, bacak vb..) geçmeyen sivilcelenme var. Tüm bunlar için ne önerirsiniz. Karma bir soru oldu ama... teşekkür ederim şimdiden.
Yukarı Dön
Duygucn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duygucn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2017 Saat 09:17
Hocam ateşi yükselmiş tekrar alından 38, vücut 38.8.. Karın ağrısı da mevcut.umarım dönüş yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Düzenleyen Duygucn - 05 Ara 2017 Saat 11:41
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.