Merhaba hocam , 5 yaşındaki oğlum bu sene kreşe başladığından beri ekim sonu,ocak sonu ve dün olmak üzere yüksek ateş ( kulaktan 39-39,9) hafif boğaz ağrısı ( konuşurken dolu dolu çıkan ses) kızarıklığı şeklinde hastalanıyor.Sizi takip ettiğim için bu durumun doğal olduğunu biliyorum.Ama sıkıntım sizinle aynı dili konuşan doktor bulamamak L Özel hastanelere mecbur olmamız.Her ateşlendiğinde (ki hafta sonu oluyor genelde ) gidilen hastanede nöbetçi hekimin muayenesini yapmasını ve reçetesini yazmasını bekliyorum.Bitince strep a testi gerekli mi diye sorduğumda birden hatırlanıyor ve test isteniyor. Pozitif çıkan sonuç + bağır çağır bir penisilin testi + depo penisilin iğnesi+ reçeteye eklenen pen.. türevi şuruplarla eve dönüyoruz. Şimdiye kadar yapılan bu işlemlerin sadece birinde ant.sonrası hemen ateş düştü ve bir daha çıkmadı.Diğerlerinde ise ant. rağmen 4-5 gün devam etti hep sizin söylediğiniz gibi.Eşle ve diğer büyüklerle girilen tartışmalar sonucu doktor olmadığım ve o doktordan daha iyi bilmediğim için kullanılmak zorunda kalınan ilaçlar…İlaç bitiminde gidilen kontrolde tekrarlanan yine pozitif çıkan ( çocuğun bir şeyi yokken)test ve yine başa dönüş.. Buraya kadar olan senaryoyu son derece iyi biliyor , büyük bir sabır ve özveriyle cevaplıyorsunuz biz anneleri …
Dünkü devlet hast. acilindeki doktora da aynı veryansını yaptığımda bana ; boğazı bu halde olan bir çocuğun strep testinin negatif olmasının mümkün olmadığını söyledi.Aug.. ile bunun tedavi edildiğini teste ve pen.iğne ve şuruba gerek olmadığını söyledi.Her yüksek ateşte bu testi yaptırmamızın pen.iğne ve şurubun özel hast. şovu olduğunu da ekledi. Pens. sonrası tekrarlanan teste ise çocuğun durumu iyi ise tam bir para tuzağı dedi. Bu cümleler size yakın geldiği için sevindim ama yine de emin olamadım…
1- Boğazında bu belirtiler varsa bu testin negatif olması mümkün değil mi gerçekten?( Şimdiye kadar yapılan tüm testlerde hiç negatif çıkmadı kontroller de dahil hastaneden şüphe etmeye başladım artık )
2- Eğer beta ise pens. iğne ve şurup kullanmadan sadece aug. İle tedavi yeterli olurmu ?İhmal edilmiş olup korkulan hast. yaşanır mı ?
3- Şu an sadece ateş düşürücü kullanıyorum gerektiğinde. Daha 15 gün önce bir şişe bitirdiğimiz için ant. vermek istemedim kullanmalı mıyım? ( Bu arada doktor kan testine gerek duymadı )
4- Bu tablo tekrar yaşandığında izlemem gereken yol ve tedavi nedir hocam, sizinle aynı dili konuşan bir doktor bulana kadar buradaki hastanelerin önünden bile geçmek istemiyorum..
Son olarak şu keşkelerimi de eklemeden edemeyeceğim affınıza sığınarak…
Keşke siz eğitebilseydiniz ülkemizdeki çocuk doktorlarını…
Keşke şeker ölçme kiti gibi bir wbc ölçme kiti olsaydı evde kullanılabilecek, o zaman çok daha az gitmek zorunda kalırdık ticarethanelere…
Bu kadar uzun bir soruyu okutarak vaktinizi aldığım için çok özür diliyor ve şükranlarımı sunuyorum hocam….