Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve bogaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve bogaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve bogaz
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:07
Merhaba hocam ;Rabb'ime şükürler olsun belki başka başka insanların yanında bizim kış hastalıkları hastalık degil ama sürekli sürekli hasta olmaları birinin bitip digerinin hasta olması ya da üçünün beraber hasta olması artık dayanma gücümü zorluyor.
1 hafta aradan sonra tekrar hastalandı.aslinda 3 haftadır oksuruyordu/tam iyileşti derken banyo yaptırdım ve sanki hani genizinizde birsey vardırds çıkaramazsınız ya iste o sekilde ne bilişim sanki bir balgam. Gece emerken geniz tikaliydi hatta boğazı doluydu. Sabahtan halsiz huysuz ve iştahsız devam etti aksama ateş yükseldi gece 39 civarı oldu hatta cogu zaman gecti düşürmedim ateşi.ikinci gün de sürekli ateş .ayni durum sürekli Boğaz'da birsey var çıkaramıyor geniz tikali.emerken horlayanlar gibi ses çıkıyor mesela.kagit yemiş boğazına takilinca kustu ve sadece balgam vardı.bugun 3. Gün yine ateş var 39 oluyor ve geçiyor cogu zaman.agrisi olduğu icin bir defa verdim  calpol onda da yine uyumadı agladi surekli ateşte 1 saat sonra düştü.
Burnu akmıyor
Ateş yüksek ve sürekli
Öksürük yok
Hirilti bolca var
Burnu açık
.beni anlarsanız bir siz anlarsınız .herkes götür cocuğu Dr a antibiyotik versin diyor .gotursem zaten hasta deyince hemen yazarlar.ne yapayım ne kullanayım .atesi geçtim elini boğazına sokup o genizdeki perdeyi ya da herneyse onulardan sokup almak istiyorum.dogdugundan beri var ve ben artık o hirilti yapan seyden kurtulmak istiyorum.cok uzun oldu biliyorum ama artık bunaldım. Ne olur ne yapabilirim yardım edin hocam .Kızım 11 aylık bu arada

Düzenleyen baharşekeri - 28 Kas 2012 Saat 20:08

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:38
Bu yasta antibiyotik gerektirecek hastaliklar; cok nadirdirler. Pis bir agiz kokusu yoksa, antibiyotik zaten gerekmiyor demektir. Bol sicak su buhari, Serum fiz ve aksamlari ColdMix yeterlidir. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 08:50
Hocam bu sicak buhari sicak buhar makinesini kullanarak mı yapmalıyız yoksa banyoda mı.onceleri biz 6-7 yaşındayken babam bir kaba sicak su doldurur vicks koyar gözlerimizi kapatıp havlunun altında orda biraz kalir sonrasında iyileştirdik boğazımızda genzimizde kulağımızda bisi kalmazdı.kizim kucuk oldugundan onu yapamam da acaba abileri 4 ve 6 yasında onlara bunu uygulayabilir miyim?

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 18:06
Aynen babanizin yaptigi gibi veya, kucuk bebeklerde; uyurken yataginin yanina bir tabure(tahta sandalye) koyup uzerine kaynar su kabini koyun, cocugu ve su kabini icine alacak sekilde uzerlerine cadir gibi ortu ortun. 10-15 dakika bu sekilde kalmasi yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.