Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve döküntü
    Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 10:30
Kadir bey merhaba,

3,5 yaşındaki oğlum yaklaşık 1,5 ay önce kreşe başladı. İki gün önce gece birden ateşlendi. 39.5 lara çıkan ateş oğlumu çok rahatsız ettiği için ibufen verdim (6 saatte 1 1 ölçek)
Ateş hala devam ediyor fakat boğazında da yutkunurken zorlanıyor. boğazına baktığımda herhangi bir bulguya rastlamadım. Bu sabah kaşınarak uyandı ve bacağının alt arka kısmında küçük bir içi sıvı dolu kızarıklık farkettim. ayrıca boyun ve omuz kısımlarında da kırmızı ince ince döküntüler var.

Acaba su çiçeği veya beta döküntüsü olabilir mi?

Su çiçeği aşısı 15 aylıkken olmuştu.  28 aylıkkende beta geçirmişti.

Teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 18:48
Suciceginde, dokuntu gobekte baslar, en yogun o bolgededir, etrafa yayildikca sayisi azalir, seyreklesir. Asililar cok hafif gecirir. "beta" diye uydurduklari Streptokok hastaliklari bu yaslarda olmaz. Eger "Bogaz kulturu" ile bunu soyledilerse, sakin inanmayin, YALAN'dir. Eger bir daha supheli bir durum olursa, StrepA testi yaptirin. Ayrica da Beta dokuntusu diye de bir sey yok, Streptokoklar dokuntu yaparsa buna: KIZIL denir. Bu da StrepA testi ile kesinlik kazanir. Tarifiniz; ISILIGE de uyuyor, bir resim gonderebilirmisiniz??  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 19:26

Düzenleyen Gamze - 01 May 2013 Saat 16:20
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 19:38
Kadir bey 
resimde görülen dizindeki küçük bir kızarıklık ve içi sıvı dolu. Bu içi dolu toplu iğne başı kadar olan kabarıklıkları ağzına ışıkla baktığımızda arka damakta da gördük. 
bugün ateşimiz düştü çok fazla bu tip döküntülerimizde olmadı neyseki. (Bileklerinde ve çok küçücük sırtında vs çıktı)

Beta ile ilgili konuda da 28 aylıkken 
yaptırdığımız ilk test strep A hızlı testiydi ve orda pozitif sonuç alınca kültür istendi. kültür sonucu da A gr beta hemolitik streptokoklar üredi şeklindeydi. Bu hastane türkiyenin en büyük sağlık zinciri hastanelerinin istanbuldaki merkez laboratuvarında bu testi çalıştırdı. Ben sizi takip ettiğim için özellikle aradım ve bacitracini bile sordum:) Evet kullanılıyor dediler ve Üreme olmadığında da A ve C grubu beta hemolitik streptokoklar üremedi şeklinde raporlanıyor dendi.

Penos 10 gün kullandık ikinci gün ateşi düştü sonrasındaki kültürde negatifti zaten.

Yorumlarınız için teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 21:08

Benim icin sadece; "StrepA test'i" gecerlidir. Gerisi hikayedir. 10 gunluk tedavi yetersizdir, 30 gun olmalidir. Bunu da en iyi, Deposilin6-3-3 ignesi saglar. Bir daha boyle bir durumla karsilasirsaniz, aklinizda olsun.

Evet, dogrudur, hakiki bir Streptokok enfeksiyonunda, ilk doz dan 12 saat sonra ates duser. Sonrasinda "-gectimi? -" diye kontrol sacmaliktir.
Dokuntulerden emin degilim, Ister "Sucicegi" olsun, ister "sinek isirmasi" olsun, nasil olsa bir sey yapmayacagiz, kendiliginden gececek...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.