Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve kulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatma8266 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2021 Saat 23:44
Hocam merhaba. Kulak ağrısı iliadin konularında yazılarınızı ezbere biliyor ve uyguluyorum
2 yaşındaki kızım çok uzun zamandır ateşsiz bir grip geçiriyordu. Ben serum fizyolojik ve iliadin ile burnunu açık tutmaya çalıştım. Ama durmadigi için iliadin i damlatimca yana dönüp 2 dakika yatmıyor ama sırt üstü yatar vaziyette zorla 2 dakika tutuyordum

Bugün aniden 40 dereceyi bulan ve calpol ile ancak 3 saat düşük kalan ateş ve kulak ağrısı oldu
Sizin bir yazınızda ateş ve kulak ağrısı birlikte ise antibiyotik gerekir yazdığınız hatırladım
Doktora götürdüm augmentin 70 ml ve iburabin zero verdi
Sizin görüşünüz nedir? İliadin devam edecek mi. Bu ateş ve kulak ağrısı yine östaki borusu sıvı tikanmasindan mi acaba?
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2021 Saat 19:27
SAKIN o ilaclari kullanmayin!!! 
Ben; Ates+Kulak agrisi beraber olursa, ASLA "antibiyotik gerekir" DEMEDIM!! Bactrim gerekir dedim, zira
 Bactrim'in etkisi, antibiyotik gibi degil, "Immunomodulator" denilen, bagisikligi uyaran etkisidir.
Bactrim'in diger bir yararli etkisi de; Orta Kulak Bosluguna sizabilen, yegane antibiyotik olan, "Trimetoprim"
 ihtiva etmesidir. Diger hicbir Antibiyotikde bu ozellikler YOKTUR.  Ucuz ilac oldugu icin, Turk doktorlari bu
ilaci hic sevmezler, onlari dikkate almayin.

Sonu "-zero" ile biten hicbir ilaci cocuklariniza vermeyin!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Kas 2021 Saat 19:33
Yukarı Dön
fatma8266 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2021 Saat 21:44
Hocam yarın alacağız. Bactrim 200/40mg  100 ml süspansiyon yazıyor onu alacağız değilmi
?
Kızım 27 aylık. 12 kg
 Günde kaç defa kaç ml verelim?
Hocam bu antibiyotik mi? Reçetesiz alabilir miyiz?
Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2021 Saat 03:46
Evet, zaten Bactrim surubun TEK tipi var.
Gunde:2x1 olcek verin. Kutudan cikan olcegi kullanin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.