Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
baharşekeri
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
|
Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2012 Saat 00:17 |
Hocam kızım 8 aylık.2 gündür ateşi var ve çoğunlukla 39 U geçiyor.sanirim viral çünkü hiçbirlerine dokundurmuyor ağlıyor sürekli emmek istiyor .emerjen dalarsa 5 dakika sonra yine aglayarsk uyanıyor vücudu kırgın yani normalde böyle bir bebek değil.atesi düşürmek için değil sma ağrılarını azaltmak için ateş düşürücü verdigimde ateşte düşmüş oluyor nü durumda ateşe de mudahele etmiş oluyorum istemeden .buna açıklık getirirseniz çok sevinirim.ates düşürmeden ağrı kesilir mı Birde ates yoğunluklar boğaz kısmında ayakları soğuk ama
Kızım 10.200gr.boy 2 aydır olcturmedik o olması gereken gibiydi . bu zamana kadar anne sütü aldı sadece .ek gıdaya gecmedim sayılır .biz yerken görürse arada tattırıyorum.cevrem ek gıdaya geçmezsem sonra cignemeyecegini ağzında biriktirecegini yutma kabiliyetin olmayacağını söylüyor .mutlaka bişeyler vermeli miyim.peynir yumurtA çorba ekmek kardesleri yerken o da yiyor normalde isterse.bardaktan su icebiliyor.yutamasa içermez sonuçta değil mı.
Aslında benim de böyle isime geliyor.ek gıdaya gecersem eskisi gibi emmeyecek bu sefer süt azalacak.aglamadigi müddetçe ek gıdaya başlamalı miyim bir zamanı var mı.cok teşekkür ederim.sevgiler.
|

binlerce kez sükürler olsun
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118680
|
Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2012 Saat 09:50 |
1- Doğru, ağrı kesiciler de ateşi düşürür. Bunun bir zararı yok. Ağrı kesmek için ateş düşürücüleri verebilirsiniz. Zaten benim de söylediğim; "çocuk rahat ise, ateşi düşürmeyin"..
2-Sekiz aylık bir kız çocuğunun normal kilosu; 8 kilodur. Sizinkisi: nerede ise, 15 aylık kilosunda. Sakın etrafınızdaki palavracıları dinlemeyin. Bunlar tamamen onların zamanındaki üçkağıtcı doktorların uydurmalarıdır. Bu şekilde anne sütünü kestirip ( veya erken kesilmesine sebep olarak) ek gıdalar başlıyorlardı. Zaten bir defa ek gıdalara, sebze çorbalarına başlarsanız, doktordan çıkamıyordunuz. "- Öbür ay mutlaka gelin, maydanoz başlayacağız-" Çok mühim!!! Öncelikle, herzaman anne sütünü verin, yer kalırsa diğer gıdalardan verirsiniz. Benim hastalarımdan 2 sene sadece anne sütü alan 6 hastam var.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 04:31 |
Hocam bugün ateşin 4.gunu cogu zaman 40 i geçiyor ve sürekli ates var.cok rahatsız edip ağladığında ibufen veriyorum yarım ölçek.agzinin ici beyaz dış etleri (daha dısı yok) ve yanaklarının ici sis.dr a goturecem yarın ama tahlil yapmadan ant. Verecekler eminim.burun akıntısı yok. Birde.ne yapmalıyım sizce
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 08:35 |
Dili paslı, ağızda "pis bir koku" varsa, antibiyotik gerekebilir.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 08:49 |
Hocam cevabınıza teşekkür ederim ağız kokusu yok dili pasli değil sanırım.agzinin ici genel itibariyle her yeri aynı hafif beyazlı.bugun biraz daha iyi olmuş hatta.ates 37.5-38arasi seyrediyor.duzelecek inşallah ilacsiz sayenizde Allah'ın izniyle.cok sagolun hocam
|

|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 09:15 |
Hocam düzeltme yapıyorum dilinin üstü beyaz arkaya dogru olan kismi ozellikle
ama koku yok.burnu tikali değil ama yogun bir geniz akıntısı var.emerken tıkanıyor ;yutkunup devam ediyor emmeye.sorum su ;koku olmadan da dil beyazken ant. Gerekir mı .test yaptırmadan anlaşılabilir mı.genel durumu sürekli ateşi olsa da iyiye gidiyor
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 10:44 |
Anlattıklarınız; Gribe benziyor. 4-5 gün kadar ateşi olacak. Serum fiz, limonlu bal ve ColdMix yeterlidir.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 11:02 |
Hocam cok sagolun Allah razı olsun sizden
|

|