Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sulu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 10:01 |
yanlız dr bey zeynep şimdiye kadar antibiyotik hiç kullanmadı diyebilirim. yani belki şimdiye kadar bir kere daha kullanmıştır oda aylar evveldi. bu boğaz kültürüde yukarıdaki bahsettiğim iğne ve antibiyotike başlamadan evvel yapılan test idi. ben size ancak yazabildim. şimdi çok telaşlandım. başka neyden olabilir acaba. çünkü ben nerdeyse son 6-7 aydır gribal durumlarda hep sizin bahsettiğiniz yollarla çözdüm en son ateşlenince zaten dr a gittik ve iğne antibiyotik durumu yaşandı. reflor u kaç gün kullanmam gerekir ve bu durumun düzeldiğini tekrar boğaz kültürü yaptırarak mı anlarım napmam lazım. tşk.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117883
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 13:03 |
Ateşi yoksa, kurcalamayın. Normal bir kimsede bu bakterinin üreme şansı olmaz, zira boğazımızdaki basit bakteriler, bu bakterinin üremesini baskılarlar.Ancak bu bakteriler ortadan kalkınca pseudomonas üreyebilir. Tam kan sayımı, boğaz kültüründen daha fazla fikir verir.
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 13:12 |
ateşi hiç yok hocam. ama benim içim hiç rahat etmedi ben genede şimdi hemen başka bir hastanede boğaz kültürü yaptırtıcam. bu arada demir , demir bağlama , hepatit b antikor , tam kan sayımı yaptırcam hepsini birden . fakat hastalanınca yaptıramadım hastalığının geçmesinimi bekliym. sonuçların netliği açısından. ne önerirsiniz. ne zaman yaptırmam en uygunu.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 13:52 |
Çocuk hasta değilse, kurcalama derim..İnsan vücudu, binlerce sene evvel, ilaçların keşfinden çok önce, mikroplarla mücadele etmenin yollarını bulmuş.. Siz her hastalığı tedavi ettirmeye mecbur değilsiniz. İşin masrafı bir yana, çocuğun çekeceği eziyete yazık..
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 14:05 |
hocam bu konu çok uzadı farkındayım ama son bişey daha. bugün zeynep in kontrolü vardı zaten dr da gitti. hastalığından sonraki kontrol. eşim götürdü. dr demişki. atlattığı ciddi bir mikroptu. ama atlatmış. sadece balgam var demiş. ve bunun üstüne azro ve mukoral vermiş. azro antibiyotik değil mi? atlattı ise bu ne şimdi? yada aslında bişey var ama sölemeyip gizlicemi tedavi ediyor yani anlamadım ve sinirlendim açıkçası. bu çocuğun ateşi yok burnu akmıyo balgamlı bir öksürüğü var şu an sadece keyfi yerinde. ben ilaçları almıyorum şu an
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 09:35 |
Görüyorsunuz, nasıl biliçsizce antibiyotik yazabiliyorlar. Hadi sizlerin imkanı var, sorup öğrenebiliyorsunuz, ya garibanlar ne yapsın?? Biliyormusunuz, 1982 den beri tek bir hastam dahi enfeksiyon nedeni ile hastaneye yatmadı. İğne verdiğim hasta sayım, ayda ya bir yada iki dir. Bugün hastanelerde sürünen hastaların büyük çoğunluğu doktor hatalarındandır.
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 10:52 |
haklısınız hocam. ama inanınki o kadar zor durumda kalıyoruzki bizlerde . Sonuçta karşımızdakide dr ve bize çok yabancı olan terimler işlemler içeriyor o yüzden dr ne derse yapmaya çalışıyoruz. ( tabi ben sizi tanıyana kadar böyleydim) ilaç veriyorlar alsak bir türlü almasak başka türlü bu öle bişeyki almadığımız zaman ya bişey olursa hissine kapılıyoruz. sonuçta işin içinde evladımız var ve biz onlar için hep en iyisini yapmak istiyoruz belkide bu yüzden böyle oluyor.önceki yazınızda dediniz ya "kurcalama" diye işin içinde insanın çocuğu olunca sürekli kurcalıyor ve bu seferde hep bişey çıkıyor sanırım
hocam bizlere verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:12 |
birşey daha dün o panikle hemen boğaz kültürü tekrardan yaptırmıştım.
normal boğaz florası üredi die yazıyor .
gram boyama : gram pozitif koklar görüldü. diyor.
sanırım artık rahatlamam lazım değil mi? 
|
 |