Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 08:59
Günaydın Kadir Bey,
Kızım (21 aylık) P.tesi sabahı ateşlendi (kulaktan 38,5 civarı---39 üstüne hiç çıkmadı) ateş sürüyor ama düşme eyiliminde, ilaç vermeme gerek kalmıyor. Dün gece sesinde çatallanma oldu hafif öksürük var gıcık tutar gibi, aslında herzamanki gibi bir rahatsızlık söz konusu... Ben Bal-limon aşamasındayım, bu gün itibariyle iyileşme bekliyorum... (önceki cuma bende boğaz ağrısı vardı hemen geçmişti)
Gelelim sorumun asıl nedenine, etrafımda herkes "doktora neden götürmedin belki domuz gribidir" yorumları yapmaya başladı. (Doktorumuz da sizsiniz :)) İnsanlar domuz gribini konuşmaktan iş yapamaz oldu.
Ne olur bir akıl verin, belirtiler herzamanki gibi ise yinede doktora gitmek gerekli mi?
Benim kızım her ay hastalanıyor neredeyse geçen kış da böyle geçirdik maalesef... Kalabalık bir çevrenin içerisindeyiz. Ben gözlemleyip kötü hissedersem doktora gidelim diyorum, örneğin 25 gün kadar önce size geldiğimizde nefes alışı kötüydü ve ilaç takviyesi ile düzelebilmiştik.
Önceden de hastalık başladığında hemen yollara dökülmüyordum şimdide aynı bakış açısı ile hareket ediyorum, acaba yanlış mı yapıyorum?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118576
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 11:38
Domuz gribi değil.... Domuz gribinde "kusma ,bulantı ve ishal" ön planda dır. Ayrıca her vakaya Tamiflu verilmesi şart değil. Ağır vak'alara veriliyor. Domuz gribide olsa, normal grip tedavisini uyguluyoruz. Gerek olmadıkça hastanelerden uzak durun, hasta değilseniz bile hastalık kapmanız mümkün..
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 12:18
İyi günler Kadir Bey, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sizin cevabınızı okudukta sonra bir derin oh çekip eve gittim. Kızımın hastalık seyrinin iyiye gitmesini beklerden Çarşamba akşamı bir kabus gibiydi.
Öksürüğü arttı, kısa kesik kesik sanki aralarda duraklar gibi keh keh öksürüyordu... Nöbet gelmiş gibi başladımı dakikalarca sürüyor. Peşinden de kusma başladı. Bizde acile göstermeye gittik.
Doktor muayene esnasında öksürüğünü "köpek havlaması" gibi ifade etti ayrıca "duyuyor musunuz, ötüyor" dedi... Kurup gibi dedi...steteskopla dinlerken "hımmm sıkışma var" gibi şeyler söylüyordu. Sonra durumu bize izah etmeye çalıştı. Ben ise Kurup da takıldım kaldım şimdi düşünüyorum da söylediklerinin yarısını anlamamışım, bir an çok üzüldüm. Sanki suçlu doktormuş gibi ona öfkeyle baktığımı hatırlıyorum. :) uykusuzluktan sanırım :) 
Hastanede buhar verildi içine ventolin katılarak, iki defa tekrarladık bir de şurup verdiler onun ismini not almamışım...Düzelmesi ihtimali yüksek ama ertesi gün kötü olursa (anlarsınız zaten öksürüğün sesi çok garip gelir size dedi) farklı bir tedavi uygulanması gerekebilir dedi. Kızım epeyce açıldı sonrasında yine öksürük nöbetleri geliyor ama sıklığı azaldı.
Allahtan doktor ilaç vermedi zaten size ulaşırdım herhalde, bal-limon vermeye devam ediyorum ama elimden birşey gelmemesi beni mahvediyor...

Şimdi kafamı karıştıran, benim kızım neden bu kadar çok hasta oluyor ve neden hemen nefesi daralıyor. Kurup ne? Kalıcı mı? Benim yapabileceğim bir şey varmı? artık hastalanmasını istemiyorum...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 16:11
Krup, bazı bakteri ve virusların ses tellerini tutması ile olan bir hastalıktır. Yarım ampul "Decort" ile 4 saat sonra iyileşme başlar.   3 gece hastalığıdır, ondan sonra normal gripal bir enfeksiyon gibi seyir gösterir. Gece kriz şeklinde sıkışırsa, soğuk havaya çıkarın, anında açılır. Buhar daha kötü yapar. Hadise ses tellerinde olduğundan ventolin çok anlamsız..
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 16:44
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu gün durumu daha iyi, belirttiğiniz gibi bu geceden sonra toparlayacağını umut ediyorum. Kızımın hastalıkları hep ses tellerine yerleşen cinsten oluyor... Garip bir tesadüf. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 20:25
Aynı çocukta en fazla 3 defa rastladım... Ses kısıklığı başka, benim tarif ettiğim "havlar tarzda" öksürük başka..
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 11:34
İyi günler Kadir Bey, usanmadan verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Kızımı hastaneye götürdüğümüzde verilen ilaçlara baktım. Ventolin + Pulmicort Nebulizer + Dekort
Dekort'u görünce sizinde söylediğiniz ilaç olduğu için mutllu oldum birden :)

Hastalığın seyrini sizinle paylaşmak istiyorum, aslında tam da sizin belirttiğiniz gibi ilerliyor (krup için 3 gece hastalığı sonrasında normal grip gibi demiştiniz) Hastalık ilk olarak P.tesi başlamıştı inip çıkan ateş garip öksürük... 3 günün sonunda öksürük normale döndü hala öksürüyor ama şimdiki biraz daha farklı, sanki balgam sökmek için öksürüyor gibi... Haftasonu burun akıntısı başladı, doktora kontrole götürdüm. 21 aylık olduğundan kilo ve boy ölçümünüde yaptırmak istedim.

Doktor akıntı yeni başladığı için acaba yeni bir hastalık mı dedi ve Benical yazdı, almadım-vermedim. İyi mi yaptım?

Bir de kendimi bunalıma sokmak için yeni bir konu daha buldum. Boy ve kilo persentili bir alta düşmüş (25-50 çıkıyor şuan) Son 1,5 ayda 3 defa hastalandı, iki defa grip bir defa ishal-kusma rahatsızlığımız oldu... kış boyuda gripten kurtulabileceğimizi sanmıyorum. Kızıma Babaannesi bakıyor ve evde bir torun daha var, oda yuvaya gidiyor.
Önceki 3 aylık dönemi çok sağlıklı geçirmişti ve 800 gr alıp 2 cm uzamıştı
Son 3 aylık dönemde ise (hastalıkların dahil olduğu) 180 gr alabilmiş ve 2 cm uzamış. (hiç iştahı yok)
Durumu düzeltmek için yapabileceğim bir şey var mı?
Kontrole gittiğimiz Doktor vitagil ile birlikte balıkyağı kullanabileceğimi belirtti, ayrıca biraz destek olması için pediasure vermemi söyledi, bunları biraz moral olması için almak istiyorum, bu konudaki düşünceniz nedir?

Aslında hastalandığında size getiriyorum ama geçen gece acile gitmiştik sonrada kontrole götürdüm, bu durumda da sürekli o doktorları size yazmış oluyorum, ne olur kusuruma bakmayın aslında iyi bir hastane gittiğimiz yer ama ben sizin sözünüzden çıkmak istemiyorum.

Vakit ayırdığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 21:08
Decort yaptıktan sonra hiçbir şuruba gerek kalmaz..Sadece ; limonlu bal, serum fiz ve "Cold-mix" kullanın..1 yaşından sonra ne balık yağı ne vitagil nede pediasure ye gerek yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.