Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
b.ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 333
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 10:07
hocam 27 aylık 14 kilo 90 cmoğlum.biraz 37,7 ateşi var.burnuda akıo.muhtemelen viral enfeksiyon geçirio.genelde gribal enfeksion geçirdiğinde ateşlenir ve kısa sürede atlatır.hocam ateşli olduğu zaman süt ve yumurta verme derler büyüklerimiz.ateşin daha çok çıkmasına sebep oluyormuş.ne derece doğrudur.birde olurda dra falan götürürsem kan tahlilinde wbc değeri ne aralıkta olsun.hangi durumda ilaç kullanayım.çok teşekkü ederim hocam iyiki varsıız...
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 13:00
Ateşli olduğunda, bilhassa etli, yumurtalı ve sütlü besleyeceksiniz. Büyüklerde en ufak bir bilgi olsa idi, Türkiye bebek ve çocuk ölümlerinde dünya şampiyonları arasında  olmazdı.. Hep yaptıkları bu tip yanlışlar nedeni ile bu ölümlere sebep olurlar. WBC nin düşük olması, antibiyotik gerekmediğinin işaretidir..  
Yukarı Dön
b.ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 333
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 13:03
wbcnin düşük olduğu zaman antibiyotik kullanmıcağımı biliyorum da rakamsal olarak bilmiyorum.verilen tahlil sonuçların referans aralıkları büyükleri için olunca ne yapıcağımı bilemiyorum.drlarada güvenmediğimden kararsız kalıorum.bana 27 aylık 14 kilo erkek çocuğunun wbc aralığını rakamsal olarak yazabilirmisiniz
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 12:04
WBC değeri;  erişkin-çocuk farketmiyor. Tahlildeki referans değerlerini kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.