Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesajın Direkt Linki Konu: ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 17:58
Hocam iyi akşamlar..
Büyük oğlum 5 yaşında..Dün gece bir iki öksürükle rahatsızlandı. Gece iyi uyudu. Bacaklarım ağrıyor dedi. Sabah yarım gün anaokuluna gitti geldiğinde ateşi çıkmaya başladı. Şu an 39.8 e kadar çıkan ateşi var.Sürekli yatıyor ballı limon yaptım ara ara veriyorum.İştahı yok. Bu saatte mesai dışı ancak acile götürmem gerekecek kan tahlili için. Bu geceyi nasıl atlatalım yoksa hemen acile götürüp wbc değerini baktırayım mı? Ateş düşürücü ben hiç vermedim ama sabah öğretmeni tyhlol cold vermiş bir ölçek.Ancak vücudu çok sıcak değil kafası çok sıcak hocam, sağolun..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 03:13
Sakin bir daha; sonu "-cold-" ile biten ilaclardan vermeyin.. Duz Tylenol kullanabilirsiniz. Bariz Grip, benim anlattiklarimi uygulayin. Antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 09:14
Hocam biliyorum ben hiç sonu cold ile bite ilaçlardan vermiyordum. Sabah okula çok gitmek isteyince kıramadım ince bişeyler giydirip göndermiştim. Hafif ateşi çıkınca öğretmeni hem üzerini giydirmiş (o ara kaloriferler yanmıyormuş) bir kat daha fazla hem de ilaç vermiş.
Bu arada dün gece acile gittik zira ateş ölçer 40.5 i gösterdi ve boğazının çok ağrıdığını söyledi. Öksürürken çok acıyormuş ve takır takır dolu dolu öksürüyordu.Ben kan tahlili yaptırmak istedim ancak "genç" hemşireler bi türlü damar bulamadılar kan alacak başka bir iğne de yokmuş çocuklar için olan.Neyse kan veremedik idrar verdik sadece.Nöbetçi çocuk dr.si aumentin 600 lük olandan yazdı bademcikleri şişmiş üzerlerinde beyazlar var dedi, ayrıca calpol plus verdi. Ben tabi ikisini de hiç vermedim zira daha hastanedeyken ateşi düşmeye başlamıştı. Ne kan ne ilaç öylece gerisin geri eve döndük.Şİmdi ne yapalım hocam ateş 38 lerde ama boğazı çok fenaaa..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 17:20
Dili pasli degil ise, agizinda da eskiden hic olmayan;"pis bir koku" yoksa, antibiyotik gerekmez, Grip demektir, ateside 4-5 gun surebilir, merak etmeyin. Hele bir de bugun-yarin burunda "su gibi bir akinti" gorurseniz, kesin Grip demektir. Bugunlerde butun dunyada bir Grip salgini basladi. Bakalim bizim doktorlar bunlarin kacina Grip, kacina Astim diyecekler....
Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 23:00
dili beyaz hocam agzı da ilac gibi kokuyor cok tesekkur ederim size
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.