Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119688
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 10:13
Enfeksiyoz Mononukeoz'da, MONO% bayagi yuksektir, sizinkisi uymuyor, basit bir Grip geciriyor. Bu hastalik korkulacak bir hastalik degildir.
Bazi cahiller, "Burkitt Lenfoma" yapar diye size korkutmaya calisabilirler.. Dogrudur yapar, AMA AFRIKA'da yapar... Iliman ulkelerde yapamiyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Haz 2014 Saat 10:15
Yukarı Dön
nurdanslck Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 141
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurdanslck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 12:18
Hocam en son gece 12 de verdiğimiz fitilden sonra aradan 12 saat geçti ateşi bi daha çıkmadı genel görünümü de iyi. Griple ilgili bir araz da mevcut değil. Artık geçmeye başlamış diyebilirmiyiz hocam.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurdanslck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 13:51
Hocam an itibariyle ateşi yine 38.5 seviyelerine çıktı şu an uyuyor. Bugün 4. gün 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 14:19
Kurcalamayin. Ates, vucudun savunmasidir, kotu bir sey degildir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurdanslck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2014 Saat 17:43
Hocam an itibariyle 26 saattir ateş yok...

Döküntü akıntı vs de yok...

tekrar ateş çıkarmı acaba ya da 6. hastalık döküntüsüz olur mu?. Doktorumuz bazen döküntüsüz olduğunu söyledi...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 09:13
Dokuntusuz 6.Hastalik OLMAZ....Resmen atiyor.. Bazi virusler, bu sekilde hastalik yapabilirler. Bilhassa, sik antibiyotik kullanmayanlarda, bu sekilde iyilesir.
Yukarı Dön
irem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı irem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 13:59
Sevgili hocam,
Atesle ilgili birsey sormak istiyorum ..
Ates cok konusuldu,fakat bu cevapi bulamadim..
Ates kisirlik yaparmi?
Oglum atesi oldugunda Eger keyfi iyi ise- düsürmüyorum.
Genelde 40 gibi atesi oluyor , 3/4 gün sürüyor.
Bu konuda cok tepki aliyorum.
Kisir olurmus. Beyni hasta olurmus, yani deli olurmus diye...
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 16:14
Merhaba Kadir bey, ateş konusunda benzer olumsuz şeyler çok duydum. Özellikle 40 üstü ateş için, hücrenin yapısını değiştiriyor diye iddia eden bir sağlık persoleniyle uzun bir tartışmam da oldu. Bilimsel olarak doğrusu nedir bilmiyorum ama, hücre yapısı değişse mutant olmamız gerrekmez miydi! :)) 
yüksek ateşin vücuttaki zararlılar dışında yararlı pekçok şeyi de zayıflattığı, vücudun o dönemde aldığı protein yapısını değiştirmesiyle birlikte bir sürü geri dönüşü olmayan sorunlara yol açtığı vs vs.. vücut kendi yarattığı bu ısıyla kendine zarar veriyor olsaydı bile, bir kar zarar hesabıyla bakmak gerekirdi heralde. Sonuçta birbiriyle alakasız bir sürü bilgi.., üstelik doktor ya da sağlık uzmanlarının ağzından... 
Yine de çocuklarımız için bir üst sınır var mı diye sormak ihtiyacı duyuyorum. '42 derece ateş görsem, çocuğum huzursuz da değilse, vücudun savaşması için öylece bırakmalı mıyım?' Diye soran bir arkadaşa doğru cevabı sizin ağzınızdan iletmek isterim. 
Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.