Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ates?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumates?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ates?
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2014 Saat 22:57
doktor bey kızımız 5.5 aylık. bugün ateşi 38 derece.ateş düşürücü hiç vermedik.dün gece de uyumadı. ama sadece baş bölgesi ve alnı sıcak. vücudunun diğer yerleri normal. kusması ve cıvık hardal kakası var. 5 kez yaptı gün boyu az miktarlarda. uyumuyor ve huzursuz. ne yapmamızı önerirsiniz?

Düzenleyen selcen - 20 Ara 2014 Saat 00:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119616
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 02:50
SAKIN, ilac/antibiyotik vermeyin, vucut kendi basina cok cabuk toparlanir.
Anne memesinden baska bir sey aliyormu??

Ates diyebilmek icin, Atesin 38'i gecmesi gerekir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2014 Saat 02:50
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 03:59
anne sütü ve ek gıda( muhallebi, yoğurt, meyve) alıyor. kutu sütü hep kustuğu için 1 ay ara ver dediniz. 

kusması çok fazla hocam, kusmak için uykusundan uyanıyor. sipraktin vermiştiniz kilosunda eksik va diye. 5 gün kullandık. 3 gün ara verdik. 

şu an burda gece 4 ve biz 3ten beri oturuyoruz. uyumuyor. 

5 saatlik uykuyla gün geçiriyor.  ne önerirsiniz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 05:21
Emedur100 fitilin yarisini kullanin. Gerekirse, ertesi gun tekrar verin. Gunde 1 defa, yarim fitil 3 gun olacak. Sonra takip edelim.
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 15:55
Doktor bey dün gece fitili verdim. Bugün yine kusuyor.  Kizimda kusma dogdugundan beri var. Reflu gibi. Doyurduktan sonra gazini cikariyorum. Yarim saat omzumda uyuyor. Yerine yatiriyorum. 20 dk sonra uyaniyor.kaldırıyorum gazini cikararak kusuyor. Bu durum aylardir böyle.  Motilium 1 hafta, gaviscon 15 gün kullandik. Gavisconu kullandığımız sure boyu kusmadi. Braktim yine basladi. Dogum kilosu 2300 36haftalik, simdi 6300. Surekli kustugu için mi kilo alamiyor. Ben hala gazini iyi cikaramiyor muyum hocam? Yoksa pilor stenozu mu kızım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 17:59
Yok, degil!! Olsa bu kadar guzel kilo alamazdi...
Gelin bir hesap yapalim...
Dogumda; 1.2kg eksigi olan kizinizin..
5.5 aylik oldugunda; 700 gram eksigi var.. Dogumdan beri fazladan, 500 gram alarak arayi kapatiyor. Pylor Spasmli bir hasta bunu basaramaz.
Kusmalari fazla yediginden.. Kucuk doganlarin, mideleri de kucuk oldugundan, diger cocuklarin aldigi miktarlarda gidalari alamazlar. Ogun miktarini azaltin, ogun sayisini arttirin. Gunde en fazla (toplam) 650ml sut+mama alabilir. 600ml'nin altina inmesin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2014 Saat 17:59
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 18:00
Allah razi olsun hocam cok sagolun
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 23:47
Hocam tekrar meraba, dün dr kontrolumuz vardı. Ilk defa ilac dayamayan bi dr bulabildik Kocaelide. 

Kızım 1 ay once 6150 gr, 62 cmdi. Dün 6500 gr 62 cm çıktı. Sipraktin vermistiniz, kullaniyorum tarif ettiginiz şekilde. Ek gida basladim yaklasik 20 gündür. Ona rağmen bu kilo alimi az değil mi? Ne yapabilirim ek olarak. Istahi pek fazla yok açıkçası.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.