Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş,halsizlik,tahlil değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş,halsizlik,tahlil değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebyega Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş,halsizlik,tahlil değerleri
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 17:18
Sayın hocam,
5 yaşındaki oğlumun yaklaşık 10 gündür akşamları ateşi oluyor,çok üşüdüğünü söylüyor,birşey yemek
istemiyor,sadece uyumak istiyor,gece yarısı baktığımda ateşi hep çok yüksek oluyor,sabah ateş düşüyor.Daha sonra kulağının altındaki lenf bezleri de çok şişince dr a götürdük.hs CRP değeri,
5 ten küçük olması gerekirken 21 ,  sedimantasyon değeri de (1 saat yazıyor ) 15 ten küçük olması gerekirken , 76 çıkmış.Dr da,enfeksiyonun çok yüksek olduğunu söyleyip amoklovin verdi.Amoklovin yerine eczacı,klavunat verdi,5 gündür kullanıyoruz ama akşamları yine ateşleniyor.
Her gün çok halsiz,iştahı da azaldı,çok çabuk yoruluyor,okulu 5 dk mesafede,oradan gelirken bile yoruldum diyor,cildi de çok soluk.
Hastalık durumlarında hep kötü olanı düşünüyorum ben.Oğlumda kanser gibi kötü bir hastalık olmasın sakın?
Başka bir dr a mı götürsek,yoksa antibiyotiği bitirip aynı dr a mı götürelim??
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
ebyega Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 17:29
Bir de hocam, oğlumun tırnakları yaklaşık 6-7 aydır hiç uzamıyor,dr a sordum,hiç duymadım,bilgim yok
bir araştırayım dedi,hala araştıracak.Bu neden olabilir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119520
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 18:48
CRP ve Sedim tek baslarina hicbir sey ifade etmezler. En luzumsuz olanlari yaptirmis, en gerekli olan "Kan Sayimini" yaptirmamis. Siz bir kan sayimi yaptirip WBC degerine bakin, dusuk cikarsa Gripal enfeksiyon demektir, antibiyotik gerekmez. Yulsek cikarsa antibiyotige devam edersiniz. Oyle cok ahim sahim bir enfeksiyon yok, doktorunuz fazla abartiyor. Kan sayimi sonuclarini bana yazarsaniz geri kalan suallerinize cevap verebilirim.
Muhtemelen tirnaklarini yedigi icin, tirnaklari uzamiyor. O doktor daha arastirsin bakalim.  
Yukarı Dön
ebyega Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 00:21
WBC                                        17,3                                      5,5-15,5

RBC                                          4,98                                     3,90-5,50

HGB                                          12,5                                      11,3-14,1

HCT                                          40,3                                       33-40

MCV                                          81                                          73-87

MCH                                         25,1                                       23-31

MCHC                                       31                                          32-36

PLT                                          287                                         170-380

RDW-CV                                   17

PDW                                         18,5      

MPV                                          8,30                                       7,2-10

PCT                                          0,238

NEU                                          11                                           2,0-7,1

LYMPH                                       4,74                                       1,5-6,5

MONO                                       1                                             0-0,8

EO                                            0,369                                      0,05-0,70

BASO                                        0,168                                       0-0,2

NEUT                                        63,7

LYMPH                                      27,5

MONO                                       5,79

EO                                            2,13

BASO                                        0,970 

Bu tahlilleri de geçen pazartesi dr istedi,yaptırdık,değerleri bu şekildedir.Lenf bezleri şiş,ateşli iken yapıldı,şu antibiyotiğin 5.günündeyiz.Var mı bir problem hocam?
Yukarı Dön
ebyega Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 00:23
bu arada oğlum hiç tırnak yemez,okulda öğretmenine sordum,hayır dedi
evde ve dışarda bizim yanımızda da yemez.Tırnakları neden uzamıyor olabilir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119520
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 01:27
WBC yuksek, antibiyotigine devam edin. 1-2 tirnagina ( tirnak dibine) torpu ile isaret koyun bakalim uzayacakmi. Isaret uca dogru gittigi halde tirnak uzamiyorsa, kesin tirnak yiyor.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.