Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşi düşürmemek ....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşi düşürmemek ....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
chora Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 220
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşi düşürmemek ....
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 16:26
hocam kızım 4.5 yaşında iki gündür ateşli sadece akşamaları bir ölçek dolven verdim (ateşi 39 civarı) bu arada ğız kokusu yok dilde beyazlık biraz vardı dünde burun akıntısı başlamıştı tablo grip gibiydi fakat bugünde ateş olunca dr. gittik .....
dr. muayne ederken ateşi ölçtü 39 ,5 hemen ılık su ile muahale yapalım acile gidelim falan dedi ben gündüz ateş düşürücü vermediğimi önce ilaç deneyelim dedim neyse dolveni verdik 15 dk.dışarda temiz havada  gezdirdim ölçtüler 38,5 tamam 6 saatte bir ilaca devam ateş bu civara gelmesin dendi .bu arada beta için kültür verdik üsye dendi  durum takip edilecek falan .....
sizin ateş ile ilgili makalenizi okudum dr. bahsettim ben bu ateşi düşürmelimiydim tereddütte kaldım siz çoçuk rahatsız değilse düşürmeyin ateş savunma mekanızması diyorsunuz bende ama ateşin havale dışında ne gibi arazları olabilir ,ateş düşürücü kullanmayınca hastalık çabuk geçiyor tecrübelerime göre, gündüz yüksek ateş akşama bir terleme bitti gitti .ama işte bilemedim zor hocam zorrrrrr .....
hakınızı helal edin .iyi ki varsınız ....

Düzenleyen chora - 11 Nis 2011 Saat 16:29
sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:03
Ateşi düşürmeniz size hiçbir şey kazandırmaz ve hiçbir hastalığı tedavi etmez... Doktorun yaptığı iş tamamen "SHOW" amaçlı bir davranış olup, sizin çocuğunuzda hiçbir şeyi tedavi etmedi... Ya cahil, yada sahtekar... Ateş yükseldikten sonra havale olmaz, ayrıca yazımı okudu iseniz, biliyorsunuz, havalenin hiçbir zararı yoktur. Kendiliğinden düzelen selim bir durumdur. Siz (esasında doktor) ateş ile değil, ateşi çıkaran hastalık ile uğraşın... Tabi bu hastalıkların çoğu virütik olup tedavileri olmadığından bunu bu şekilde açıklamazlar, sizleri korkutup, her vesile ile doktora gitmenizi isterler.
Yukarı Dön
chora Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:21
hocam dr. grip teşhisi koydu . Antibiyotiği yazdı ama beta sonuçlanırsa hani tekrar yazdırmak için gelmeyeyim diye ,başkada ilaç yazmadı iğnede yapmaya kalkmadı ,ateşin ilaçla düştüğünü görünce tamam böyle iyi ilaca devam edelim ,çoçuğu yormayalım.Ateşin bu şekilde seyretmesi iyi değil toksin olur gibi bişeyler dedi ,tamam kızımın o ateş ile şikayetleri oluyor yatmak istiyor bacakları ağrıyor hatta ağrıdan yürümek istemiyor falan ama ateş düşürücülerle hastalıklar uzun sürüyor sizin söylediğiniz gibi baskılıyoruz bağışıklık sistemini .havale konusunda aynen okudum yazınızı dr. beni onunla korkutmadı telefonlaşalım yakın olsa gelirsiniz ,ama takip edelim dedi ...
bazılarının ateşi fazla çıkıyormuş  doğrumudur ?Ateşin yüksek seyretmesinin havale dışında toksin birikmesi gibi bişeyden bahsetti o konu doğru mudur peki?
şimdiki durum ateş yok denecek kadar azaldı biraz başında kaldı ,dün iki kere dolven vermiştim  bugün hiç vermedim vermeyi düşünmüyorum Confused...
hakkınızı helal edin çok uzun oldu .iyi çalışmalar .....cevaplar için şimdiden çok tşk ederim iyi varsınız !......

sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 11:13
Öyle "toksin birikmesi" filan diye bir şey yok...Yazarlar bölümünden, "Beta diye bir virüs.." yazımı okuyun.. Bu hastalık bu yaş grubunun hastalığı değildir, bu yaşlarda son derecede nadirdir.. 7 yaşından büyük çocuklarda daha fazla görülür.. Ayrıca bunun için kültür değil, "Strep-A" testi yapılması daha uygundur. Hem 10-15 dakikada netice alırsınız hemde Streptokok'un Agrubu olup olmadığını söyler. Kültür sadece "Beta hemolizi" gösterir, bununda pek önemi yoktur ( A grubunu tesbit için ayrıca "Basitrasin" testi yapılması gerekir) , esas A grubu olup olmaması önemlidir.  Zaten bu sebeple bakterinin adı "A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok" tur...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Nis 2011 Saat 11:15
Yukarı Dön
chora Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 16:57

böyle dr. sayesinde hepimiz doktorculuk oynar olduk beta yazınızı okuduğum için strep -Atesti önerdim ama kültür daha doğru sonuç verirmiş neyseeeee onu da anlatmayayım dedim içimden geçtim ,çünkü bize siz bunları nerden biliyorsunuz ben çapadan mezunum (hani puanı en yüksek ünv.)sözleri ile karşılaşıyoruz ...hocam bu dr. arkadaşımın çoçuğunu 2 yaşına kadar götürmüş hiç antibiyotik kullanmamış etkilendim de götürdüm neyse neler var biliyormusunuz çoçukların poposunu tedavi amacı ile eleğe çeviren hastanelerde yatıran v.s allah iyilerle karşılaştırsın sizin gibi bilgilendirici dr. çoğalsın geçiştiricilerde elensin ama ne zaman olur onu bilemiyorum Tongue

birazcık iç dökme şeklinde oldu ama buraya kadar okuyabildiniz ise vaktinizi çok aldım kusura bakmayın hakkınızı helal edin ......
sevgiler ,saygılar
sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 09:28
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.