Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşin Ani yükselişi ve Düşüşü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteşin Ani yükselişi ve Düşüşü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşin Ani yükselişi ve Düşüşü
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 00:51

Merhabalar Kadir Bey,

Oğlum 15,5 aylık 11 kilo ve 79 cm.

Cuma akşamdan beri ateşi birden yükseliyo ve bi süre sonrada hızla düşüyo.Sabah 39 a çıkınca artık doktora götürdük gidene kadar düştü tabi.Ateşi varken çok halsiz oluyor yüzü kıpkırmızı oluyor.Ateşi düşüncede buz kesiliyor.Birde sol yanağında ve kulak memesinde kırmızı birkaç benek çıktı.Tüm aşıları yapıldı şu ana kadar.Doktora gidince boğazında hafif bi kızarıklık var  farenjit olabilir dedi.Burun akıntısıda hafif var.soğuk algınlığıda olabilir dedi.Ateşin birden yükselip düşmesini söyledim.Demekki ateş düşürücünüz iyi dedi.Hiç bişey yapmadan düşüyor deyince çok sık rastlanmaz buna dedi.Ateşi için  İbufen şurup verdi.Zimaks antibiyotik verdi 5 gün kullanın dedi.birde Actifed şurup verdi soğuk algınlığı artarsa diye.Antibiyotiği kullanmamıza luzüm varmı?Actifed 2 yaş altı  zararlı demişsiniz onun yerine soğuk algınlığıysa AferinPlus kullanalımmı?Birde kırmızı beneklerini pek önemsemedi doktor ama bana normal değil gibi geldiler.Siz ne dersiniz bu duruma,artık şehir değiştirdiğimiz için maalesef şimdiye kadarki doktorumuza gidemiyoruz.Bu yüzden güvenilir biri olarak size danışmak istedim.Şimdiden teşekkürler....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 13:15
Ateş düşürücüleri, çocuk rahatsız olmadıkca vermeyin. İsterse ateşi 40 derece olsun, çocuk rahatsa bırakın. Ateş mevcut hastalığın daha kısa sürmesini sağlayacaktır.Act...d ile Afe..n+ arasında pek bir fark yok, ikisinide kullanmayın. Ateş düşürmek bir tek çocuk ateşten rahatsız oluyorsa gerekebilir. Siz ateşi değil, ateşi yapan hastalıkla uğraşın. Vücut, enfeksiyon süresince kendine düşen vazifeyi yapıyor.Ateş, öksürük, ishal hep vücudun mikroplardan kurtulma çabalarıdır. Bahs ettiğiniz döküntüler, pek hastalık döküntüsüne benzemiyor.Eğer uçları sert ise sinek ısırması olabilir.
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 13:20

doktor bey;

geçen hafta oğlumun ateşi 40 dereceyi geçince bende ateş düşürücü vermek zorunda kaldım.
aslında burda okuduklarıma dayanarak vermicektim.durumu iyi gib görünmüyordu.çok halsiz ve bitkindi.ve devamlı ensem ağrıyor dediği için verdim.
bu ateşin verdiği bir durum mu yoksa hastalık belirtisi midir
teşekkür ederimSmile

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 13:29
Menenjit veya diğer ciddi enfeksiyonlarda hangi ateş düşürücüyü verirseniz verin, ateş düşmez. Eğer sıradan bir ateş düşürücü ile ateş düşüyor ise, korkmayın. Ama bir doktorun görmesi ve ateşi yapan hastalığı teşhis ve tadavi etmesi gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.