|
Ayak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iremözy ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 May 2023 Saat 01:38 |
Hocam 18 yasindayım çocukluğumdan beri ayaklarım kış aylarına girince ilk bi ayak parmak uçlarımda yanma oluyor sonra kaşınıyor şişiyor ve morarıyor bildiğiniz zombi parmaklarına dönüyor ve sadece kış aylarında mesela bu sene burada pek soğuk olmadı o yüzden yaşamadım bu durumu ama geçen sene çok soğuktu ve ayak parmaklarım mor şiş ve pul pul soyulup dökülüyodu kaç tane doktora gittim sebebini bulamadılar ayağını soğuk tutma diyip yolladılar bu süreç Ekim kasım gibi basliyor mart gibi bitiyo ayağımı sıcak tutunca geçiyor ama en ufacık soğukta yine başlıyor nedir bu hastalık siz bilirsiniz diye sormak istedim şu an bi şikayetim yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120759 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Raynaud phenomenon" veya "Raynaud Disease" diye İngilizce sitelere bakın. Türkçe siteleri okumayın.
Norvasc Tablet iyi gelir.
|
|
![]() |
|
iremözy ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araştırdım hocam ve Raynaud sendromu yerine sanırım benimki chilblain diğer adıyla pernio sendromu olabilir çünkü görseller daha uyumlu raynaud la benimkininin pek alakası yok çünkü benimki şişiyor ve kabuk atıyor deri pürüzlü hale geliyor yanma hissi oluyor ve bu sendromun tedavisi soğuktan nemli ortamlardan kaçınmakmış bu sendrom hakkında bilginiz var mı okuduğumda bazı hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabileceği yazıyor bu kendi kendine olan bi hastalık mıdır yoksa başka hastalığın bi belirtisi midir anlamadım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120759 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Norvasc Tablet iyi gelir. Deneyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|