merhabalar Kadir Bey,
kizim 58 günlük
2.60 dogan kizim 20 günlükken 2.600, ilk ayinda 4 kilo ve 25 gün sonra yapilan ilk kontrolde 4.370 cikti. gögsümde süt var, hatta cok yedigi icin kusuyordu ve kakasi yesile dönüyordu.
makatinda ince bir catlak var doktor önemsiz oldugunu söyledi ama kakasini yapmadigi icin ben 2 krem karistirarak makatina sokuyorum ve bu sekilde kakasini yaptiriyorum.
su anda kizim 4.400-4.450 civarinda (sidikli bezi bile fark ettigi icin emin olamiyorum, eve 10gr hassasiyetli tarti aldim)
doktor 15 gün sonra gel kilosuna göre mamaya baslayacaz falan dedi ama bu cocuk 1 ay önce benim sütümle 1.5 kilo aldi bu ay ne oldu da böyle oldu anlamadim.
hafif hafif öksürüyor ve balgamli kusuyor. bir renk degisimi falan yok.
2 saatte bir emzirmeye dikkat etmeye calisiyorum ama cok kisa emdigi icin ac oldugunu düsünüp tekrar meme veriyorum.
kizim kolik.
ben yaptirmazsam inanilmaz siddetli aglamalar ve sancilarla kakasini yapiyor o da kac günde bir yapiyor emin de degilim. dayanamiyorum kendim yaptiriyorum.
kaka yaparken bazen köpüklü gaz cikariyor ve gercekten cok kötü kokuyor.
bagirsak düzenleyicisi olarak debridat vermislerdi ama ilaci icip kustugundan bu ilaci da kestim.
1 haftadir uykusu inanilmaz hafif yani 1 saat uyusa dua ediyorum. geceleri normal uyuyor ama 2-3 saatte bir uyaniyor.
gün icinde kustugu icin hem stresten olsa gerek hem yorgunluktan sütümü yettiremiyorum ama mama da vermedim simdiye kadar. takviye yapmam gerekir mi yapmam gerekirse kac cc vermem gerekir?
kilo artisi cok az oldugu icin cok tedirginim. ne yapmam gerekir beni bilgilendirirseniz sevinirim.
2.600 46cm dogduk, su anda 58 gündeyiz ve su anda 4.400 53cmiz.