Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - az kilo aldi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaz kilo aldi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meaningless Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: az kilo aldi
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 17:28
merhabalar Kadir Bey,

kizim 58 günlük
2.60 dogan kizim 20 günlükken 2.600, ilk ayinda 4 kilo ve 25 gün sonra yapilan ilk kontrolde 4.370 cikti. gögsümde süt var, hatta cok yedigi icin kusuyordu ve kakasi yesile dönüyordu.
makatinda ince bir catlak var doktor önemsiz oldugunu söyledi ama kakasini yapmadigi icin ben 2 krem karistirarak makatina sokuyorum ve bu sekilde kakasini yaptiriyorum.
su anda kizim 4.400-4.450 civarinda (sidikli bezi bile fark ettigi icin emin olamiyorum, eve 10gr hassasiyetli tarti aldim)
doktor 15 gün sonra gel kilosuna göre mamaya baslayacaz falan dedi ama bu cocuk 1 ay önce benim sütümle 1.5 kilo aldi bu ay ne oldu da böyle oldu anlamadim.

hafif hafif öksürüyor ve balgamli kusuyor. bir renk degisimi falan yok.
2 saatte bir emzirmeye dikkat etmeye calisiyorum ama cok kisa emdigi icin ac oldugunu düsünüp tekrar meme veriyorum.
kizim kolik.
ben yaptirmazsam inanilmaz siddetli aglamalar ve sancilarla kakasini yapiyor o da kac günde bir yapiyor emin de degilim. dayanamiyorum kendim yaptiriyorum.
kaka yaparken bazen köpüklü gaz cikariyor ve gercekten cok kötü kokuyor.
bagirsak düzenleyicisi olarak debridat vermislerdi ama ilaci icip kustugundan bu ilaci da kestim.
1 haftadir uykusu inanilmaz hafif yani 1 saat uyusa dua ediyorum. geceleri normal uyuyor ama 2-3 saatte bir uyaniyor.
gün icinde kustugu icin hem stresten olsa gerek hem yorgunluktan sütümü yettiremiyorum ama mama da vermedim simdiye kadar. takviye yapmam gerekir mi yapmam gerekirse kac cc vermem gerekir?
kilo artisi cok az oldugu icin cok tedirginim. ne yapmam gerekir beni bilgilendirirseniz sevinirim.
2.600 46cm dogduk, su anda 58 gündeyiz ve su anda 4.400 53cmiz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2009 Saat 09:03
Sizin çocuğun derdi, aşırı yemek..Doktorun derdi, sizi "mama kullanıcısı" yapıp, yolunu bulmak... Kesinlikle çok sık ve fazla yediriyorsunuz, çocuğunuz istediğinde memeyi verin.Hiçbir ilaç  veya mama kullanmayın... Kusması, yeşil kaka hep fazla yemekten.. Anne sütü ile gittiği kadar götürün. isterse ve olursa, 2 sene sadece anne sütü alarak dahi işi götürebilir..Hızlı kilo alanlarda, bir dönem iştahsızlık olabiliyor. Aç kalırsa top-top sert kakalar yapar. Yeşil kaka çok emdi işaretidir.Benim makalelerimi okuyun.(yazarlar kısmında)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.